Alsancak
x = independently organized TED event

Theme: Yolculuk Nereye?

This event occurred on
May 4, 2018
İzmir, İzmir
Turkey

Bugünlerde dünyanın çok çarpıcı bir dönüşüm yaşadığını hepimiz hissediyoruz. Gördüğümüz sosyal, siyasal ve kişisel dönüşümlerle beraber teknolojik ve bilimsel ilerlemenin büyük bir ivme kazandığını görüyoruz. Gerçekten çığır açan teknolojiler, küresel, toplumsal ve bireysel olarak yaşanan dönüşümler her gün kendini göstermeye başlıyor. Ve önümüzdeki yılların hikayesinde bu gelişmelerin büyük bir rol oynamaları muhtemeldir.

Görünen o ki, bu çok hızlı gerçekleşen dönüşümlere karşı derin bir nefes almanın ve hazırlanmaya başlamanın zamanı geldi de geçiyor bile. 'Yolculuk Nereye?' teması dahilinde gerçekleşecek olan TEDxAlsancak'ta dünyada ve hayatımızda yaşanan gelişmeler farklı bakış açılarıyla ele alınacak. Alanında uzman kişiler tarafından verilecek fikirlerle karsımıza çıkabilecek zorluklar hakkında bilgi sahibi olmak ve hayatımızdaki bu hızlı dönüşümlere uyum sağlayarak onları birer fırsata dönüştürebilmenin pesindeyiz.

İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu
Kahramanlar Kapısı, Kültürpark Fuar Alanı MERKEZ / İzmir
İzmir, İzmir, 35220
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Alsancak events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Büşra Sanay

Büşra Sanay, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun olmuştur. Yaklaşık 10 yıldır CnnTürk ekranlarından haber spikeri olarak izlediğimiz Sanay, haftaiçi her sabah Güne Merhaba diyerek izleyicisiyle buluşuyor. 2 yıldır Twitter ve Instragram üzerinden paylaştığı ihtiyaç listeleriyle de Türkiye’nin her yerindeki çocuklar için ‘‘Umut Çocukta’’ adını verdiği ve sadece sonbahar ve kış mevsiminde yaptığı bir yardım kampanyası yürütüyor. Çocuklar için bot, mont ve kışlık kıyafet topluyor ve umudun çocukta olduğunu söyleyerek ‘‘Bir çocuğun gülüşüyle yıllarca ısınmadan yaşanır, bu his yaşamanın diğer adı.’’ diyor. Bununla beraber çıktığının 40. gününde 11. baskısını yapan, Türkiye’deki ensest gerçeğini araştırdığı ve yazdığı ‘‘Kardeşini Doğurmak’’ adlı kitabında enseste maruz bırakılmış kişilerden ailelere, sosyologlardan ilahiyatçılara, hukukçulardan eğitimcilere, psikologlardan adli tıpçılara kadar her kesimden insanla konuşup edindiği bilgileri kitabıyla ortaya koyuyor.

Cem Mumcu

Cem Mumcu, 1966 yılında Trabzon Akçaabat’ta doğdu. 10 yıllık ihtisasını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 3 yıl boyunca Artistik Yaratıcılık ve Sanat Psikolojisi dersi verdi. Analitik Yönelimli Varoluşçu Psikoterapi yöntemini uyguladığı psikiyatristliğinin yanı sıra ressamlığı, yazarlığı ve yayıncılığıyla da tanınan Mumcu, 1997 yılında Okuyan Us yayınevini kurdu. Okuyan Us, 20 yıldır yayıncılığa devam etmekte ve yenilikçi anlayışıyla alanında ses getirmektedir. Cem Mumcu’nun yazarı olduğu 17, editörlüğünü yaptığı 6 kitabı ve yayınladığı 3 dergi bulunmaktadır. Makber isimli romanı bugüne dek 9 dile çevrilmiştir. Doruktakiler 2004 Öykü Yazarı Ödülü sahibidir. Televizyonda yer aldığı iki kavramsal yapım; Kısa Devre ve Kime Göre Neye Göre programları nitelikli içerikleriyle önemli bir yer tutmuştur. Cem Mumcu “Sandığınız Değilim, Sandığınız Şeylerden Hiçbiri Değilim, Sandık da Değilim!” isimli ilk kişisel sergisini Aralık 2016’da, “Zoraki Yolculuk” isimli ikinci sergisini ise Aralık 2017’de açmıştır.

Ceren Aksan

Keman sanatçısı Ceren Aksan, balerin bir anne ve tonmaister bir babanın kızı, ünlü besteci Muammer Sun'un torunudur. 9 yaşında başladığı Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı'ndaki keman eğitimini, aynı üniversite mezunu olarak tamamlamış, eğitimine master seviyesinde devam etmiş ve Üniversitenin Akademik kadrosunda 6 yıl görev almıştır. Klasik müzik kariyeri boyunca dünyaca ünlü birçok şef ve solist ile yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce konser vermiştir. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Bale Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, 2000 yılında kadrosuna girdiği ve 14 yıl boyunca görev aldığı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası gibi önemli orkestraların tüm yurtiçi ve yurtdışı konserlerinde, albüm kayıtlarında ve turnelerinde çalışmıştır. Elektro kemanı ile dünyaca sevilen (pop, rock, klasik, jazz, dans, elektronik) hit parçaları yorumlayarak canlı olarak seslendiren ve kendi tarzını oluşturan Ceren Aksan, ülkemizde olduğu kadar yurtdışında da alanında öncü olarak tanınan ve beğenilen bir sanatçıdır. 1999'dan beri birçok yabancı ve Türk sanatçının ve grubun albümlerinde, çeşitli single, complation, reklam, film, belgesel, dizi müziği kayıtlarında yer almıştır. Yabancı ve yerli birçok sanatçı, DJ ve grup ile; eventlerde, konserlerde, festivallerde, kliplerde ve turnelerde solo keman sanatçısı olarak çalışmıştır. Sahnede ve albümlerinde birlikte çalıştığı sanatçılar arasında; Vanessa Mae, Brazzaville, Mario Frangoulis, Sertab Erener, Teoman, Hande Yener, Yüksek Sadakat (Eurovision) ve çalıştığı bazı DJ'ler arasında; DJ Can Hatipoğlu, DJ Funky C, DJ Murat Uncuoğlu, DJ Doğuş Çabakçor gibi isimler vardır.

Hande Cilingir

Hande Çilingir, London School of Economics, Economics&Management bölümünden mezun olduktan sonra Shanghai University’de ‘International Chinese and Culture’ yüksek lisans programını bitirdi. Farklı şirketleri, iş yapış tarzlarını ve en önemlisi kültürlerini öğrenmek, hangi alanda kariyerine devam edeceğine karar vermek adına PepsiCo, Zorlu Holding, Eczacıbaşı, Alarko gibi şirketlerde fınans, iç denetim, pazarlama ve satış gibi departmanlarda çalıştı. İngiltere’de ve Çin’de eğitim ve kariyerin ardından, ilk girişiminde Fethiye’deki İngiliz ailelerin misafir ettiği, İngiliz öğretmenlerin eğitim verdiği bir okul yapısını hayata geçiren Hande Çilingir, uçtan uca planladığı bu girişimi Serhat Soyuerel ile hayata geçirdi. Özellikle Avrupa’dan öğrenciler hedefleyen ve 1,5 yıl sonunda 28 ülkeden 1500 öğrenciye ulaşan bu girişimi 2011 yazının sonunda satarak çıkış yapan Çilingir, ara vermeden Insider'ı (useinsider.com) kurdu. Insider (useinsider.com), başta e-ticaret siteleri olmak üzere dönüşüm (conversion) optimizasyonu ve öngörüsel tahminleme odaklı hizmetleriyle tanınıyor. Bu sayede site sahiplerinin ziyaretçilerden/üyelerden daha verimli bir şekilde faydalanmasını sağlıyor. 2012 yılında kurulan şirket, Singapur, İngiltere, Japonya, Kore, Avustralya dahil olmak üzere toplam 16 ülkede 300’ü aşkın müşteriye hizmet veriyor. Insider'daki başarısı sayesinde Microsoft yılın En başarılı Kadın Girişimcisi seçilen Hande Çilingir aynı zamanda bir Endeavor Girişimcisi. 2018 yılında dünyanın en büyük girişim sermayesi fonu ve Apple, Google, Whatsapp gibi şirketlerin yatırımcı Sequoia'dan aldıkları 11 Milyon Dolar yatırım turuyla hedeflerine koşan Insider'ın CEO'su Hande Çilingir, Crunchbase tarafından dünyadaki US dışındaki en başarılı 2. kadın CEO seçilmiştir.

Oytun Erbaş

Oytun Erbaş, 2001 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. TUS’ta 7 kez derece (ilk 10) yapmıştır. Esas deneyim alanı ilaç AR-GE çalışmaları olan Erbaş, sinirbilim, biyolojik psikoloji, fizyoloji ve fizyopatoloji dersleri vermektedir. Yaptığı deneysel çalışmalarla, Uluslararası Otolojik Cerrahi Derneği’nden Kulak Burun Boğaz Hastalıkları dalında ‘‘Politzer Ödülü’’(2013) ve Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’nden ‘‘Jacques Duparc Ödülü’’(2013) almıştır. Ayrıca ulusal kongrelerden onlarca en iyi proje ve en iyi sözlü bildiri ödülleri kazanmıştır. Uluslararası indesklerde (SCI ve SCI-E) dizinlenen dergilerde 100’den fazla bilimsel makalesi yayınlanmıştır.

Uğur Batı

Reklamcı, marka danışmanı, akademisyen ve yazar Uğur Batı, aralarında çok satanlar da olan 14 kitabın yazarıdır. Aynı zamanda Harvard Business Review, Bloomberg Businessweek, BrandMap, Grafik Tasarım ve Milliyet.com.tr gibi yayınlarda köşe yazarlığı yapmaktadır. Reklamın Dili, Marka Yönetimi, Enneagram İle Kişilik Analizi, Kendine İyi Bak, Dijital Oyunlar, Tüketici Davranışları, Ben Bilmem Beynim Bilir ve Sinaps adlı kitapları yazan Uğur Batı’nın Azraa-eel Menkıbeleri adlı romanı, Aşkın Karanlık Yüzü, Karanlık Yılbaşı Hikâyeleri ve Anadolu Korku Öyküleri adlarıyla öykü kitapları da olan Uğur Batı, marka, reklamcılık, karar bilimi ve nörobilim alanlarındaki bu kitaplarla en çok satan yazarlar arasındadır.

Yiğit Kulabaş

Yakın çevresi tarafından yaratıcı, ezber bozan ve renkli bir yönetici olarak tanımlanan Yiğit Kulabaş 24 yıllık iş hayatında her biri kendi alanlarının lideri olan beş uluslararası şirkette çalıştı. Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olur olmaz başladığı NCR’da yeni yetenekler için hazırlanmış “Eagle Programı”na dahil edildi ve ABD’de dört aylık özel bir eğitime katıldı. Kulabaş NCR’da dört sene çalıştıktan sonra Oracle’a transfer oldu. Hemen akabinde Microsoft’ta çalıştığı sekiz sene boyunca onlarca lansmana, özel projeye imza attı. Ericsson’da çalıştığı sekiz senenin ilk yarısında Türkiye’nin de dahil olduğu bölgenin genel müdür yardımcılığını yaptı. İkinci yarısında ise global pazarlamadan sorumlu direktör olarak İsveç’teki genel merkezde çalıştı. İsveç’te geçirdiği dört senede inovasyon, yeni iş modelleri, küresel programlar gibi alanlarda ödüllü projelere imza attı. Turkcell’den gelen teklif üzerine Türkiye’ye döndü ve üç seneye yakın bir süre Kurumsal Pazarlama, İnovasyon, Ürün ve Servislerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Uluslararası GTB dergisi tarafından”50 CMO’s to watch” listesine dahil edildi. Doktorasını ise İTÜ'den Pazarlama alanında yapan Kulabaş, Bilgi Üniversitesi'nde İnovasyon Yönetimi dersleri veriyor. Zamanya ve Saatsiz Ülke olarak iki romanı bulunan Kulabaş, Capital dergisinde ''Yeni Dünya'' ismini verdiği köşesinde dokuz senedir iş dünyası, inovasyon ve trendler üzerine makaleler yazıyor. İş hayatına bir girişimci olarak devam eden Kulabaş, inovasyon, strateji ve tasarım konularında şirketlere destek olmak üzere birkaç yol arkadaşıyla birlikte RE/DESIGN Business firmasını kurdu. Hali hazırda büyük ve orta ölçekli işletmelerin yönetim kadroları için danışmanlık hizmeti vermektedir. Aynı zamanda global Service Design Network (SDN) organizasyonunun CMO’luğunu yürüten Kulabaş, servis tasarımı kültürünün Türkiye’de yayılması ve ülkemizin global inovasyon indeksinde üst basamaklara çıkması için çalışmaktadır.

Organizing team

Volkan
Genç

İzmir, Turkey
Organizer