Komotini
x = independently organized TED event

Theme: Paradox

This event occurred on
May 6, 2018
Komotini, Rodopi
Greece

The idea of ''paradox'' was based on the fact that as a society we have lost our logic and we have supported our actions in rumors and not in real knowledge. Also, we affraid to absorv new ideas and we are against in initiatives which are connected with innovative ideas. This straingneness have lead us in the dominance of the phenomenon of half-truth and half knowldge which is something paradox for a development society. So, we strongly believe that this theme will help us to send many messeges and provide speeches whith many meanings in order to raise the public awerenes and give food for thought in our audience and not only.

Arcadia Hotel
Arcadia Hotel
Komotini, Rodopi, 69100
Greece
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Komotini events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Amalia Konstantakopoulou

Marketing Manager
Όπως τα παιδιά αυτά έρχονταν στο κεφαλοχώρι για μια καλύτερη ευκαιρία έτσι κι εγώ πήγα στην Αθήνα να σπουδάσω στο Καποδιστριακό κι ύστερα στο Μετσόβιο (ΜΒΑ). Άρχισα –τυχαία – να δουλεύω στην Politics Global Com για εταιρείες και οργανισμούς όπως η UPS, Nestle, MTV GR, Sato Group, Swarovski, τον ΕΟΤ και Υπουργεία, έπειτα ως Marketing Manager στην BoConcept και ως Σύμβουλος Επικοινωνίας στην Εβδομάδα Μόδας όπου συνεργάστηκα με Έλληνες και ξένους σχεδιαστές μόδας και με Fashion Weeks όπως της Μόσχας και της Νέας Υόρκης. «Έχουν όλα αυτά σχέση μεταξύ τους;» θα με ρωτήσετε. Όχι. Στη ζωή μου έλαβα τις σημαντικότερες αποφάσεις μου αρκετά τυχαία. Πριν από δύο περίπου χρόνια διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι γύρω μου έχουν παρόμοιες ιστορίες να μοιραστούν. Το Τipping Point in Education σήμερα αλλάζει βιωματικά την αντίληψη 10000 παιδιών από το Φουρφουρά, Κρήτης και το Ευηνοχώρι μέχρι τα Δωδεκάνησα και τη Βιβλιοθήκη Πρεσπών, φέρνοντας τον κόσμο στην τάξη τους.

Dimitris Stordopoulos

Engineer
Ο Δημήτρης σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (Computer Science) στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Ειδικεύεται στις διεπαφές ανθρώπου-υπολογιστή και το Software Engineering (μηχανικός λογισμικού). Αφότου υπέφερε από ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, διαπίστωσε πόσο χρειαζόταν μία λύση για το πως είναι μία καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία γυμναστικής. Έτσι, δημιούργησε την Tribe ώστε να κάνει τη λύση του πραγματικότητα.

Emmanouil Sfiakanakis

Police Officer
Ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης εργαζόταν στην Αστυνομία -34- έτη εκ των οποίων τα -23- ασχολείτο με τη διερεύνηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Η καριέρα του στην ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στιγμή η οποία τον βρήκε ως leader Ευρώπης και επικεφαλής τεσσάρων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Κατά τη διάρκεια των ετών 2015 και 2016, ηγείται των παρακάτω Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Δράσεων στο πλαίσιο προτεραιότητας EMPACT (European Multi - disciplinary Platform Against Criminal Threats) της Europol

Georgios Tsirikos

Start-uper
Ο Γιώργος Τσιρίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Ξεκίνησε να δουλεύει στο χώρο της εστίασης το 2006 για να πληρώνει τις σπουδές του στην Πληροφορική. Τελικά η αγάπη του για το χώρο του Bar και των Spirits τον ώθησε να μην ασχοληθεί ποτέ με το αντικείμενο των σπουδών του. Στα χρόνια που ασχολείται με το bartending έχει κερδίσει διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς, έχει υπάρξει ομιλητής σε διεθνείς εκθέσεις για θέματα Bar και από το 2014 είναι συνιδρυτής και συνιδιοκτήτης της εταιρείας premium αναψυκτικών Three Cents. Στα 3 χρόνια λειτουργίας της, η εταιρεία εξάγει ήδη σε 23 χώρες και είναι market leader στην Ελληνική αγορά.

Ilias Mastoras

Referee
Ο Ηλίας Μάστορας είναι διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου τυφλών από το 1997. Ελεύθερος επαγγελματίας ως εκπαιδευτής νέων και ενηλίκων, προπονητής σκάκι, συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και δημιουργός της καινοτόμου μπάλας και για τυφλά παιδιά "A ball for all". Τόσο το 2004 όσο και το 2008 συμμετείχε στους τελικούς του αθλήματος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, έπειτα ήταν υπεύθυνος διαιτησίας σε όλο τον κόσμο, οπότε με αυτήν του την ιδιότητα πήγε και στο Ρίο.

Marios Giannakou

Explorer
Είναι Explorer της The North Face, ορειβάτης και αθλητής σε αγώνες υπεραποστάσεων και περιπέτειας κατέχοντας το ηλικιακό ρεκόρ στην απόσταση των 170 χιλιομέτρων του πιο φημισμένου αγώνα βουνού, του ROUT. Επίσης αποτελεί ένα από τα 14 άτομα στον κόσμο που φέτος τερμάτισαν με τα πόδια τον αγώνα επιβίωσης και περιπέτειας των 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική . Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας και ομιλητής παρακίνησης. Την περίοδο 2016-2017 υπηρέτησε ως εκπαιδευτής στις Ειδικές Δυνάμεις και του απονεμήθηκε διακριτικό μετάλλιο εξαίρετων επιδόσεων. Αποτελεί μέλος της συγγραφικής ομάδας της Ενναλακτικής Δράσης και αρθρογράφος του Advendure αλλά και του long-lived.com-beyond the limits. Από το 2016 είναι ambassador της Εndomarch Greece στηρίζοντας τον αγώνα κατά της Ενδομητρίωσης. Επίσης, ασχολείται με την ζωγραφική, την μουσική, την ποίηση και την συγγραφή

Michael Psallidas

Electrical Engineer
Ο Μιχάλης Ψαλλίδας έχει εργαστεί σε υψλόβαθμες θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για περισσότερα από 10 χρόνια. Σήμερα είναι συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Crowdpolicy ), η οποία ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση πρωτοβουλιών και πλατφορμών CrowdSourcing και CrowdFunding, γεφυρώνοντας με αυτό τον τρόπο το κενό ανάμεσα στους οργανισμούς και το πλήθος. Ο Μιχάλης έχει δραστηριοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα οργανισμών, ιδρυμάτων και start-up στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά έχει εργαστεί ως Senior Consultant στο Γραφείο Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης στους τομείς των Δημόσιων Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (2009 – 2012), Senior Consultant στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (2000 – 2004), Σύμβουλος στην εταιρεία OPUS Α.Ε., Εσωτερικός Ελεγκτής στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., συνιδρυτής και CEO της εταιρείας PROTIA Α.Ε. και PROTIAGLOBAL (Hong Kong) στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Pietro Corpi

Founder of HelBa
Ο Pietro CORPI γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πιστοποιημένος Σύμβουλος Επενδύσεων καθώς και πιστοποιημένος Διαπραγματευτής Κινητών Αξιών και Παραγώγων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 ως Αντιπρόσωπος Πωλήσεων για την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, “Επίλεκτο Κλωστοϋφαντουργία” . Ο Pietro CORPI εργάστηκε για τη “Eurobank Equities” έως τον Μάιο του 2014, οπότε και ξεκίνησε να εργάζεται για την “Eurobank Private Bank Luxembourg” αναλαμβάνοντας καθήκοντα Resident Vice President και Senior Relationship Manager για το Γραφείο Αντιπροσωπίας της Τράπεζας στην Ελλάδα. Ως άνθρωπος ιδιαίτερα “ανήσυχος” και καινοτόμος, προχώρησε το 2003 στην ίδρυση της εταιρία “HelBa – Health Bank” με σκοπό τη δραστηριοποίηση στο χώρο της πληροφορικής για τον τομέα της Υγείας,

Vasiliki Pavlidou

University Professor
Η Βασιλική Παυλίδου έλαβε το πτυχίο Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1999 και το διδακτορικό της δίπλωμα από το University of Illinois at Urbana Champaign στις ΗΠΑ το 2005. Από το 2005 ως το 2012 εργάστηκε ως μεταδιδακτορική υπότροφος στο Ινστιτούτο Κοσμολογικής Φυσικής του University of Chicago, ως υπότροφος Einstein στο Caltech και ως επισκέπτρια ερευνήτρια στο Max-Plank Institute for Radioastronomy. Το 2010 εκλέχτηκε επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου και υπηρετεί απο το 2012. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αστροφυσική υψηλών ενεργειών και την κοσμολογία. Είναι συντονίστρια της διεθνούς επιστημονικής κοινοπραξίας RoboPol. Το 2014 βραβεύτηκε για το συνολικό της έργο με το βραβείο L’Oreal - Unesco για τις Ελληνίδες γυναίκες στην επιστήμη

Organizing team

Georgios
Milioglou

Komotini, Greece
Organizer