Tarragona
x = independently organized TED event

Theme: Què trameu?

This event occurred on
May 18, 2018
4:00pm - 8:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Tarragona, Tarragona (ca)
Spain

“Què trameu?” ens interroga. Ja sabem que el ser humà és extraordinari, capaç d’arribar a la Lluna o de composar magnífiques obres musicals. Però quan cooperem, quan actuem en xarxa els límits semblen desaparèixer. Tant que som capaços del millor…i també del pitjor. Es diu que la unió fa la força i deu ser cert, però la força també té dues cares.

Al TEDxTarragona parlarem, com no, de la xarxa però també de literatura, educació, tecnologia, cultura popular o cyberbullying. Una tarda per inspirar-nos i conèixer noves perspectives, idees que valen la pena.

Palau de Congressos de Tarragona
Arquitecte Rovira, 2
Tarragona, Tarragona (ca), 43001
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Tarragona events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anna Teixidor

Periodista
Periodista a Televisió de Catalunya i Doctora en Comunicació Social per la UPF. És autora de llibres i articles sobre el republicanisme federal del primer terç del segle XX. En els últims anys s’ha dedicat a treballar en diversos reportatges relacionats amb el terrorisme internacional al programa “30 minuts”, de TVC: “A la recerca del paradís”, “Desarmar Estat Islàmic” o “Es Satty, retrat d’un impostor”, entre d’altres. És autora també del llibre “Combatents en nom d’Al·là”.

Ballet Amaia Dorronsoro

Ballet
El Ballet Amaia Dorronsoro és pioner a nivell nacional formant ballarins i ballarines en edats primerenques. La companyia es va crear a Tarragona i actualment està formada per onze ballarines i quatre ballarins, tot i que en funció de cada requeriment coreogràfic pot variar. L’objectiu d’Amaia Dorronsoro, la directora de la companyia, és que aquesta pugui integrar-se en programes institucionals i circuits privats, de manera que els joves artistes que ja tenen una tècnica de dansa clàssica avançada puguin actuar en un escenari de forma sistemàtica. Aquesta vegada tindreu el privilegi de veure’ls a l’escenari del TEDxTarragona, us ho perdreu?

Genís Roca

Arqueòleg i historiador
Arqueòleg i empresari, actiu en projectes culturals, educatius i de país. Presideix una empresa de consultoria amb presència internacional orientada a grans empreses, i pertany a un ampli nombre de juntes directives i consells assessors.

George Five

Musician
L’artista George fiVe és tarragoní d’origen, es va formar a Barcelona i està afincat a Londres des de 2016. El seu nom artístic, degut a la casualitat de traslladar-se a la capital britànica en la recerca de nous horizons, prové del seu nom propi i la primera inicial del seu cognom, la V. En aquest cas, fiVe s’interpreta com el número cinc escrit en anglès, el seu número de la sort, també. Músic de formació, des de ben aviat va desenvolupar una gran sensibilitat per la música i una enorme destresa tocant el baix, la guitarra i el piano, instruments amb els que composa les seves cançons i interpreta alguns dels seus temes.El seu caràcter inquiet i creatiu l’ha portat a explorar diversos gèneres musicals com ara el jazz, el funk o el pop, entre d’altres, fins a derivar en un estil molt personal en què es fonen de forma natural molts tipus musicals. Teniu tantes ganes com nosaltres d’escoltar-lo en directe?

Irene Montiel

Psicòloga i criminòloga
La Irene Montiel es va llicenciar en psicología i en criminología a la Universidad de Valencia i està especialitzada en psicologia jurídica. És una apassionada de la docència i la investigació en l’àmbit de la victimologia, la ciberpsicologia i la ciberdelinqüència. A més, ha participat en numerosos congressos i jornades nacionals i internacionales. En les seves principals publicacions s’ha centrat en fenòmens socials que afecten en el benestar dels menors, com ara l’abús sexual infantil, la cibervictimització i les conductes de risc a través d’Internet. Fa més de 40 anys es van iniciar els primers estudis sobre assetjament escolar. Avui ha adquirit una nova dimensió, la virtual o cibernètica. El ciberassetjament té les seves pròpies regles, temps i llocs. Un fenomen social la dinàmica es manté pel comportament del grup, però només el grup és capaç de trencar aquesta dinàmica.

Javier Muniain

Màrqueting i planificació d'empreses
El Javier Muniain va estudiar Enginyeria Tècnica Industrial a la Universitat Laboral de Tarragona i és Llicenciat en Màrqueting, amb un màster en Business Telecom. Amb només 18 anys va començar a fer castells a la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i l’estiu del 1988 començà el seu idil·li amb l’Àliga de Tarragona. Què fa que un director de màrketing d’una gran multinacional, un arqueòleg, un camioner o un director de banca, per posar alguns exemples, decideixin deixar la vergonya a casa, es vesteixin amb robes estrambòtiques i facin ballar a tota una ciutat a ritme d’un pasdoble? Javier Muniain ens revelarà el poder secret de la “festa” que fa que grans i petits ballin al costat d’una figura de llautó.

José David Martín

IT Consultant & Red Hat Instructor
El José David Martín diu que des de sempre la informàtica ha estat la seva gran passió. Ja fa alguns anys que treballa com a formador de l’empresa més important relacionada amb OpenSource i Red Hat. Martín ens descobrirà com les comunitats estan perfectament organitzades i són comparables a grans corporacions. Aquestes comunitats, tot i treballar per a nosaltres de forma totalment altruïsta, transformen la nostra societat a través de la innovació tecnològica.

Lolita Bosch

Escriptora i activista
La Lolita Bosch és escriptora amb més de 80 llibres publicats. La seva obra ha estat guardonada amb diversos premis prestigiosos i s’ha vist tant al cinema com al teatre, a més de ser traduïda en diversos idiomes. A banda, imparteix cursos de pensament i creació literaris, i ha parlat de la seva feina i la seva manera de pensar-la a llocs del món de renom com ara Harvard o Columbia University, entre d’altres. Quan va començar la guerra del narco va impulsar a Mèxic la creació de la comunitat “Nuestra aparente rendición” que uneix activistes, escriptors, científics, psicòlegs, periodistes, víctimes i estudiants per donar suport a les víctimes de la violència a Mèxic i lluitar pel respecte i la pau a Mèxic, on les morts, les desaparicions i les persones desplaçades per culpa de la violència es compten en desenes de milers.

Maria Jesús Comellas

Mestra
La Maria Jesús Comellas es mestra i ha dedicat tota la seva vida professional al món de l’educació. Actualment, amb 75 anys, segueix assessorant un gran nombre d’ institucions educatives i ajuntaments arreu de Catalunya. La seva passió per l’educació l’ha portat a publicar més de 20 llibres sobre el tema i es confessa obsessionada per les relacions personals a través de la confiança i la proximitat. És Doctora en Psicologia i professora emèrita de la Universitat de Barcelona des d’on segueix al peu del canó en multitud de projectes i iniciatives educatives.

Marta Arjona

Estudiant
Marta Arjona Eroles va néixer a Tarragona el 2004. Ara tot just té 14 anys i cursa 2n d’ESO al Col·legi Mare de Déu del Carme de Tarragona. Des de petita li ha agradat la dansa, i balla a la companyia Ballet Amaia Dorronsoro. També està interessada a viatjar, conèixer cultures, llegir, entre d’altres. Com a alumna en el seu dia a dia ha hagut de fer molts treballs, alguns individuals, altres en grup i altres en equip.

Núria Soler

Empresària
La Núria Soler és empresària i directiva d’empresa amb més de 15 anys d’experiència en gestió de persones i organitzacions. És mentora en lideratge i organització d’empresa, així com coach executiva i comercial. A més, és la fundadora i directora d’una consultora dedicada al creixement i desenvolupament del potencial de persones i equips, Alter Ego Sports & Business training. En qualsevol equip la fortalesa en les relacions entre els seus membres és una característica fonamental per assolir qualsevol objectiu. I en un equip d’alt rendiment la cura en les relacions conjuntament amb la identitat i els valors són peces clau per aconseguir: “l’èxit més enllà de l’èxit”.

Organizing team

Agustí
López

Tarragona, Spain
Organizer
  • Albert Martínez
    Operations
  • David Serra
    Marketing/Communications
  • Jordi Planas Manzano
    Curation
  • Patxi Castillo
    Curation
  • Xavi Chamorro
    Marketing/Communications