Youth@SAC
x = independently organized TED event

Theme: Boşluk/Gap

This event occurred on
March 10, 2018
İstanbul, İstanbul
Turkey

Hayatımızdaki boşluklar ve bunları nasıl doldurduğumuz ya da doldurmadığımız aslında bizi biz yapan özelliklerimizdir. O yüzden etkinliğimizin temasını “Boşluk/Gap” olarak belirledik. Duygusal boşluklar, iş alanındaki boşluklar, boşlukları fırsata çevirmek, boş vermek, boş geçmemek, boşları toplamak, boş kalmamak gibi pek çok çağrışıma sahip olan temamızda herkesin paylaşılmaya değer bir fikri olduğunu düşünüyor ve konuşmacılarımızın paylaşımları ile bazı boşlukları dolduracağını hayal ediyoruz.

SEV American College
Nisantepe Mahallesi Kerem Sokak No:5/9 Cekmekoy
İstanbul, İstanbul, 34794
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­S­A­C events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alphan Manas

Fütürist-Seri Girişimci
30 Temmuz 1962 yılında İzmir’de doğan Alphan Manas, dokuz yaşında IBM 1130 bilgisayar ile tanıştı. On yaşında kendi odası için alarm sistemi geliştirdi. 1983 yılında Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 1987 yılında New York Eyalet Üniversitesi'nden lisansüstü diplomasını aldı. Seri ve İnovatif Girişimci olarak 10′dan fazla sektörde; toplam 41 şirkette; 50′den fazla kişiyle ortaklık kurdu. Merkezi Hollanda’da bulunan Brightwell Holdings'i kurdu. 2004 yılında World Future Society Türkiye Başkanı oldu. Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi Danışma Kurulu‘ndadır. Temmuz 2016′da Twitter’da Takip Edilmesi Gereken 100 Teknoloji Uzmanı Listesinde 3. sıraya yükseldi. 2004 yılında İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2005 yılında Türkiye Fütüristler Derneği Kurucu Başkanı oldu. 2008 yılından beri bu derneğin Onursal Başkanlığı görevini yürütüyor.

Deniz Gülderen

SAC Öğrencisi-TEDxSAC Kulüp Başkanı-Sahnelerin Yıldızı
Küçüklüğünden beri insanların birbirleriyle olan etkileşimlerine ilgi duyan Deniz Gülderen, bir SAC öğrencisidir. Büyürken tiyatroya merak duyan Deniz, pek çok sahne sanatı dalında gösteriler yaptı. Oyunculuk eğitimi sırasında çok garip bir şey fark etti. insanların sahnede rol yaptıkları kadar, sahne dışında da farkında olmadan rol yaptıkları. Deniz zamanını okulda sahne gösterileri düzenlemeye çalışarak ve müzikle uğraşarak geçiriyor. TEDxSAC Kulübünün başkanı olarak bu etkinlikte konuşma yapmaktan gurur duyuyor.

Deniz Salihoğlu

TAC Öğrencisi
1 Ocak 2001 doğumludur. Tarsus Amerikan Koleji öğrencisidir. Modern Drama ile yakından ilgilenen Salihoğlu, Fiziksel Drama kurslarına katılmıştır. Edebiyat, oyunculuk, film senaristliği, analiz etme ve film çekimi gibi farklı sanat dallarına ilgi duymaktadır.

Emirhan Erdoğan

iOS Mühendisi-Appyist Kurucusu
Emirhan, kurulduğu yazılım ajansı "Appyist" de Apple eko-sistemi için keyifli uygulamalar geliştiriyor. O, aşağıdaki üçlü arasındaki sonsuz ilmiği yaratmaya çalışıyor: öğrenmek, deneyimlemek ve paylaşmak. Emirhan, Apple tarafından '16 ve 17'de Türkiye'den World Wide Developers Konferansı'na burslu olarak davet edilmiştir. Ayrıca, uluslararası basınla röportaj yapma ve Apple'ın CEO'su Tim Cook'le paylaşma imkânı bulmuştur.

Kadir Can Kırkoyun

Genç Girişimci-Scode Kurucu Ortağı
Kadir Can Kırkoyun, 1999 doğumlu ve Scode’un kurucu ortağıdır. Çorlu Ticaret Borsa Anadolu Lisesi’nden bu sene mezun olup Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği'nde öğrenimine başladı. Youtube partnerlik sistemleri, dijital tasarım gibi konular üzerinde çalıştıktan sonra asıl alanının yazılım olduğunun farkına vararak, bu alanda geliştirmeler yapmaya başladı. Scode isimli girişimiyle birçok yarışmada (iş geliştirme, mobil uygulamalar, girişimler üzerine) 1.cilikler elde ettiler. Scode, öğrencilerin ilgi alanlarına göre oluşturulmuş senaryolarla hem algoritma hem de programlama dili eğitimi sağlayan bir mobil eğitim teknolojisi ürünü. Öğrenci, örnek olarak uzay senaryosunu seçerek ilerliyor ,astronotun görevlerini kod yazarak tamamlıyor. Scode 120 binden fazla kişiye ulaşmış durumda. Birçok girişim hızlandırma programında yer aldı. Bazı girişim hızlandırma programlarında eğitim teknolojisi mentörü olarak yer alıyor. BİLSEM Hackaton'unda eğitim teknolojisi mentörü olarak yer aldı.

Karin Faydasıçok

SAC Öğrencisi
2001 yılında Konya’da dünyaya gelen Nur Karin Faydasıçok ilk ve orta öğrenimini Özel Bilfen Okullarında tamamlamıştır. Şu anda Özel Sev Lisesi’nde öğrenim görmekte ve burada TEDx kulübünde çalışmalarına devam etmektedir. Uzun yıllar boyunca voleybol oynamıştır.Hobileri arasında fotoğraf çekmek, şarkı söylemek ve dalış yapmak vardır.

Nazlı Çevik Azazi

Hikaye Anlatıcısı/Storyteller
İstanbul merkezli, SEİBA-Uluslararası Hikâye Anlatıcılığı Merkezinin kurucularından olan Nazlı Çevik Azazi, Hikâye Anlatıcısı – Tiyatro ve Dans Pedagoğudur (M.A). 2011-2013 yılları arasında burslu olarak Berlin Sanat Üniversitesi’ndeki “Eğitimde ve Sanatta Hikâye Anlatıcılığı” adlı programı tamamlamıştır. Bu eğitim sayesinde, hikâye anlatıcılığı alanında Avrupa’nın en iyi isimleriyle çalışmıştır. Türkiye’nin ilk masal festivali olan “1.Uluslararası Şirince Masallar Festivali”nin organizatör ve sanat yönetmenlerindendir. Famanın Evi Hikâye Anlatıcılığı Topluluğunun kurucusu ve eğitmenlerindendir. 2013’den beri yeniden İstanbul’da yaşayan Nazlı; Türkiye’de ve Avrupa’da festivallerde, tiyatrolarda,okullarda ve farklı kurumlarda çocuklara ve yetişkinlere hikâyeler anlatıyor, eğitimler veriyor ve uluslararası projeler yapıyor. Hikâye Anlatıcılığının Türkiye’de yeniden hatırlanması, geliştirilmesi ve uluslararası platformlara taşınması için çalışmalarına devam etmektedir.

Okan Ayas

SAC Coğrafya Öğretmeni-Müdür Yardımcısı-Mizahşör
Almanya’nın Marburg kentinde 25 Aralık 1976 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’ nü bitirdi. Daha sonrasında Marmara Üniversitesi’nde Ortadoğu Araştırmaları merkezinde, Ortadoğu Coğrafyası üzerine yüksek lisansını tamamladı. Son üç yılı SEV Amerikan Lisesi’nde olmak üzere 16 yıldır Coğrafya öğretmeni olarak görev yapıyor.

Şafak Altun

CNN TÜRK Haber Editörü
1989'da İÜSBF'den mezun oldu. Nokta Dergisi, Radikal, TV8, Dünya, CNBC-e gibi basın kuruluşlarında çalıştı. "Yolsuzluğun 100 Yıllık Tarihi", "Türkiye'de Yabancı Semayenin Tarihsel Gelişimi", "Doğanın İnovasyonu", "Başarısızlığa Övgü" ve "Ferrari'yi Satan Fil" isimlerini taşıyan 10'un üzerinde kitabı bulunuyor. Üniversitelerde TV Haberciliği, girişimcilik, inovasyon ve kriz yönetimi içerikli dersler veriyor. Halen CNN Türk’te yarı popüler bilim programı olan "Gündem Özel”in yapımcı-editörlüğünü sürdürüyor.

Selen Öztürk

Oyuncu
Oyuncu ve seslendirme sanatçısı olan Selen Öztürk 1980 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü mezunudur. Çeşitli tiyatrolarda görev alan Selen Öztürk, ekranlarda ise ilk olarak "Muhteşem Yüzyıl" adlı dizide Gülfem Hatun karakteri ile ekrana gelmiştir. "Benim Adım Gültepe" ve "Hatırla Gönül" isimli dizilerde rol alan Selen Öztürk "Çilek" isimli sinema filminde rol almıştır.

Serkan Karaismailoğlu

Sinirbilimci - Ortapia'nın İlk Sakini
Lisans eğitimini 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümünde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim dalından yüksek lisans derecesini 2009 yılında, doktora derecesini ise 2014 yılında almıştır. Sinirbilim alanında, beyin cinsiyeti başta olmak üzere çeşitli konularda çalışmalarına devam etmektedir. 2009 yılında ulusal fizyoloji kongresinde en iyi genç araştırmacı ödülünü almıştır. Akademik alanda bir tane uluslararası kitap bölümü olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri bulunmaktadır. Cinsiyetler arasındaki beyin farklılıklarının neden olduğu ve günlük hayatımıza yansıyan değişik bakış açılarının altında yatan sinirbilimsel nedenlerin herkesin anlayacağı bir dilde ele alındığı “Kadın Beyni Erkek Beyni” adlı kitabı 2015 yılının mayıs ayında yayınlanmıştır. Ülkemizde sinirbilimin daha anlaşılır bir dille daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçlayan “ortapia” projesinin kurucusu ve yürütücüsüdür.

Yılmaz Sisters

Videocular
Ayşenur ve Nursena aralarında 1 yıl, annelerinin tabiriyle 14 ay olan iki kız kardeş. Yıllar boyunca hep aynı işi yapmak istediler ama bu biraz uzun sürdü. Ayşenur, Bahçeşehir Üniversitesi'nde İletişim Tasarımı okuyup, çeşitli reklam ajanslarında çalıştı. Nursena, Sabancı Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği okudu ama ablasına özendiği icin Grafik Tasarım alanında master yaptı. İkisi de şu an, birçok Türk genci gibi mesleklerini yapmıyorlar fakat beraber işlettikleri bir cafeleri ve Instagram hesapları var.

Zeynep Casalini

Müzisyen
Zeynep Casalini, 3 Ekim 1970 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Annesi Deniz Türkali, babası İtalyan şarkıcı Ernesto Cassalini’dir.Zeynep Casalini, 1985 yılında Bilsak Tiyatro Atölyesi'nde tiyatro çalışmalarına başladı ve amatör bir gruba katılarak bir dönem tiyatro ile ilgilendi. Lisedeyken 1988 yılında ev arkadaşı Yasemin Alkaya'nın teşvikiyle şarkı söylemeye başladı. İtalya'da bir rock grubuyla sahne aldı, İngiltere'de bir caz kulüpte şarkı söyledi. 1990 yılında Marmaris'e yerleşti ve sahne çalışmalarını sürdürdü. 1995 yılında İstanbul'a dönerek şarkıcı Asya'ya ve Cem Özer'in Laf Lafı Açıyor adlı ilk Türk talk-show'unda vokalistlik yaptı. Casalini, ; Sibel Alaş, Ferda Anıl Yarkın, Emel Müftüoğlu, Ajda Pekkan ve Sezen Aksu'nun vokalistligini yaptı. Sezen Aksu'nun Açıkhava Tiyatrosu konserlerinde davul çalarak ilgi topladı. Sezen Aksu’'nun "Duvar" adlı şarkısını seslendirdiği ilk albümünün aranjörlüğünü Sinan Akçıl yapmıştır.Casalini iki kız annesidir.

Organizing team

Zeynep
Koçyiğit

İstanbul, Turkey
Organizer

Uğur
Ersözlü

Istanbul, Turkey
Co-organizer