Eroilor
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 4, 2018
Cluj-Napoca, Cluj
Romania

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Casa de Cultura a Studentilor
Piata Lucian Blaga 1-3
Cluj-Napoca, Cluj, 400003
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Eroilor events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alex Bologa

Alex Bologa is a blind judoka who despite all the difficulties, has managed to amaze the world through his performance, such as winning the bronze medal at the Paralimpic Games in Rio in 2016, as well as becoming the European champion last year in Walsall. Even if he has become a great champion he has remained modest and determine to overcome everyday obstacles.

Alexandru Ciubotariu

Alexandru Ciubotariu este un artist care trăiește și lucrează în București. Este cunoscut pentru creația de bandă desenată dar și pentru proiectul Muzeul Benzii Desenate. Creația de street-art l-a făcut cunoscut ca Pisica Pătrată.

Ciprian Stănescu

Ciprian founded Innovations for Tomorrow, a series of conferences having future as a central topic, scrutinizing its meanings in development of humanity. Also, he teaches futurism at The Entrepreneurship Academy and he is Partnerships Manager at Ashoka Romania, the biggest NGO in the world supporting social innovators.

Cornel Brad

Cornel Brad este un fotograf român interesat în special de fotografia de portret și de documentarea, cartografierea și exprimarea vizuală a emoțiilor oamenilor. Prin selecția personajelor sale, cu vârste cuprinse între câteva luni și 103 ani, și prin alăturarea lor, este interpretat într-o cheie personală conceptul de putere în România actuală. Demersul său artistic se transformă astfel într-o colecție de istorii, de date, de fapte și de exemple, de coincidențe stranii și realități emoționante, concentrate editorial pentru a inspira pe viitor în lupta pentru dreptate și libertate .

Cosmin Chiriță

Cosmin a devenit pasionat de educație acum mai bine de 10 ani, când a fost parte din programul Liderii Mileniului Trei. Simte că proiectele de educație, de care a beneficiat și cele în care s-a implicat, l-au format mai mult și mai sănătos decât a făcut-o învățământul formal

Cristian Anton

Cristian Anton became passionate about VR while he was studying Game Development in Copenhagen. In 2006, he founded MeetinVR, the first social VR start-up from Scandinavia, which is currently ranked amongst the first ten world platforms of business meetings.

Dan Clinci

Dan Clinci este arhitect implicat în dezvoltarea urbană. Din 2014, face parte din colectivul Urbannect, care derulează programe de reintegrare a spațiilor inerte ale orașului prin animarea acestora cu activitate culturală și comunitară. Din 2017 își dedică o mare parte din energie dezvoltării conceptului H33, un hub social cultural a cărui scop este de a aduna energii creative care să găsească un mediu de manifestare într-o fabrică dezafectată.

Diana Oncoiu

Diana Oncioiu is focused on the social aspect of journalism and has been writing about extreme poverty for four years now, looking at its consequences over education, about domestic violence and social assistance. During this time she realised that it is important to understand how the vicious circle of poverty and thus overcome the gaps between us and ”them”.

Gabriela Culda

Gabriela Culda este doctor în psihologie judiciară și avocat în Baroul Cluj. Cercetările sale au început cu studii în penitenciare ce analizau factorii relaționați cu recidiva penală a deținuților și s-au extins la nivelul percepției publice a infracționalității. Fiind preocupată de o abordare complexă a mecanismelor cognitive implicate în diferite procese raționale și emoționale, le-a analizat în context judiciar.

Iulian Angheluță

Iulian is the founder of the Free Miorița Association, an NGO which has been involved in social projects for a few years now.

Loredana Kaschovits

Luthelo, o gamă de cosmetice naturale, a fost pentru Loredana poarta spre liberate și podul peste care a trecut prăpastia dintre victimă a unei relații nesănătoase și o învingătoare. Din poziția de membru al consiliului director al Asociației A.L.E.G. Sibiu, ea ajută femeile care încearcă/vor să iasă din relații abuzive și să-și regăsească spiritul de învingătoare.

Madalina Hruban

Madalina este fondatoarea sustenabil.cj, un proiect nascut din dorinta de a ridica calitatea vietii si a mediului inconjurator prin promovarea vietii fara deseuri si utilizarea alternativelor ecologice in era consumerismului.

Mark de Wit

Marc leads Circle Economy’s strategic partnerships and consulting programme. He is the main author of the recently launched Circularity Gap Report in which Circle Economy has launched a metric that measures the circular state of the world. He is an experienced strategy consultant with 10 years of experience in advising companies and governments in developing sustainable strategies. Since joining Circle Economy in 2012 he has initiated and led over 35 projects. Marc brings both a research-oriented and pragmatic, focused approach to projects, having obtained a PhD in sustainable energy and working as a management consultant for several years. His strong links between industry and academia have contributed to his success while working on multi-stakeholder circular initiatives and dissecting the challenges various players face in the transition to the circular economy.

Mihai Arsenie

În ultimii aproape 10 ani, în special de când a absolvit liceul și a luat Bacalaureatul, Mihai s-a afirmat ca un tânăr independent, optimist și curajos, în căutarea unei voci proprii. Curios și mereu gata să experimenteze, Mihai a continuat să învețe și să își dezvolte abilitățile cu pasiune și implicare, îmbinând activitățile profesionale cu cele de dezvoltare personală. Fie că a fost vorba de cursuri de calificare în meseriile de web designer, de activități, de învățarea unei limbi străine sau de performanțe sportive la Special Olympics, el a înțeles că doar astfel va ajuta comunitatea să cunoască mai bine persoanele cu nevoi speciale și va ajuta la crearea unor punți trainice de comunicare într-o societate care să fie tot mai incluzivă.

Mihai Rotaru

Cu o experiență antreprenorială de peste 10 ani, timp în care a inițiat 3 companii, Mihai Rotaru este co-fondatorul Clever Taxi, prima și cea mai mare aplicație de transport din România, care a fost vândută către Grupul Daimler în 2017.

Mircea Bravo

Mircea Bravo, pe numele lui Mircea Popa, și-a început proiectul în octombrie 2014 pentru că îi plăcea la nebunie să interacționeze cu oameni în situații random pe stradă, dar în același timp începea să își dea seama că rețelele sociale sunt viitorul. După un an și-a dat seama că toată lumea îl cunoștea și nu mai avea cum să facă farse. A hotărât că vrea să facă “treaba asta” cu internetul în mod profesionist. A început să dezvolte și alte produse: sketchuri, reportaje, experimente sociale etc. Cu cât făcea mai multe, își dădea seama că e nevoie pe piața de online de astfel de produse. În acest moment, a realizat peste 400 de producții video în 11 țări.

Nameless -

The artistic moment, supported by Nameless, named Find it, is aimed to recreating the evolution of mankind through the medium of dance, drawing the attention of the public to everyday life. Using classic and contemporary ballet moves, the spectacle catches differing aspects of life, creating an antithesis between dream and fulfillment.

Newton Howard

Dr. Howard leads the Laboratory of Computational Neuroscience in Oxford and the Laboratory of Synthetic Intelligence at MIT. He is a founding member of the Committee of two NGOs: the Howard Brain Sciences Foundation, which finances innovative research initiatives for the better understanding of the human brain and for the diagnosis and treatment of neurological disease, and C4ADS, which is dedicated to the provision of analysis and reports based on data and proof regarding global and transnational security.

Oana Țoiu

Oana Țoiu a dezvoltat Meșteshukar ButiQ, o afacere socială care creează și produce alături de designeri austrieci, suedezi și meșteșugari rromi, bijuterii și obiecte de decor cu expoziții internaționale și recunoaștere de la Comisia Europeană în top 10 inovații în muncă.

Pontus Stjernfeldt

Pontus Stjernfeldt is a former supply chain executive of a world-renowned corporation and a recovering addict who discovered that a spiritual approach to life and entrepreneurship brings all of happiness, balance in life and far greater business success.

Reactor de creație și experiment

Reactor de creaţie şi experiment este un teatru independent care s-a născut din dorința de a întreprinde şi de a susţine iniţiative artistice care contribuie activ la dezvoltarea comunității clujene. De la deschiderea din 2014, Reactor și-a crescut treptat aspirațiile și proiectele, majoritatea axate pe sprijinul tinerilor artiști și a dramaturgiei contemporane, dar și pe dezvoltarea publicului sau pe punerea în discuție a unor teme actuale. Deschiderea către oameni și idei au transformat Reactorul într-un catalizator al energiilor creative clujene, un loc unde se încurajează experimentul artistic prin libertate de expresie.

Tara Skurtu

Tara Skurtu is an American poet, creative writing mentor, and international public speaker based in Bucharest. A two-time Fulbright grantee and recipient of two Academy of American Poets prizes and a Robert Pinsky Global Fellowship in Poetry, her poems are published internationally and translated into six languages. Tara is the author of the chapbook Skurtu, Romania and the full poetry collectionThe Amoeba Game.

Vlad Căpușan

Un om simplu, dar cu vise mari. Muntele a fost parte mereu parte din viața lui, iar escalada a început-o la 13 ani în Cheile Turzii. Din acel moment nu s-a mai oprit. Mergând pe munte, a înțeles un lucru important – pentru el adevărata împlinire nu apare când are stomacul plin și o perna moale sub cap. Probabil cele mai memorabile experiențe au fost acelea în care a suferit cel mai mult reușind să își depășească frica și limitele.

Organizing team

Vlad
Gliga

Bucharest, Romania
Organizer
  • Alex Ardelean
    Marketing/Communications
  • Anca Laslau
    Operations