Golbasi
x = independently organized TED event

Theme: Speaking the Unspoken

This event occurred on
May 6, 2018
Gölbaşı, Ankara
Turkey

Konuşulmayanı konuşmak, toplumda tabulaşmış, konuşurken rahatsızlık duyulan ve utanılan, hor görülen, herkesin bildiği halde göz ardı edilen ama aslında oldukça önemli olan konuların umumi bir şekilde konuşularak tartışılıp, ön yargıların ve kalıplaşmış tabuların yıkılması anlamına gelirken, aynı zamanda toplumun yakalayamayıp gerisinde kaldığı ve dolayısı ile konuşamadığı konsept ve trendlerin topluma entegre edilmesi anlamına da gelir.

“Speaking the unspoken” means revealing the good and useful aspects of the “unspoken” through the demolition of social prejudices and stereotypes by talking publicly and openly about the issues that are tabooed in society, discomforting when talking, ignored, but actually quite important. “Speaking the unspoken” also means the social integration of the avant-garde and innovative concepts and trends that the society can not catch up with and thus can not speak about.

Akalın Garden
Karşıyaka Mahallesi, Haymana Yolu Blv (Sahil Cd.) No:1
Gölbaşı, Ankara, 06830
Turkey
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Golbasi events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Defne Uğurluel

Life Coach
Defne Uğurluel, NLP Master, Profesyonel Yaşam Koçu, Öğrenci Koçu ve aynı zamanda Theta Healing Uygulayıcısı olarak büyük başarılara imza atmıştır. Uğurluel, Diksiyon, Etkili ve Verimli İletişim, Kendi Kendini Yönetmek, Kişisel Liderliği Arttırmak, Dengeli Mutluluk, Başarı gibi eğitimler tasarlamıştır

Gökhan Arıksoy

Leader of Technology Services + CEO + Blogger
Elektronik Mühendisi olan Arıksoy, Siemens, SAP ve Software AG gibi şirketlerde ülke müdürü, ülke satış direktörü gibi rollerde deneyim kazanmıştır. Son olarak, bir yazılım ve danışmanlık şirketinin CEO görevini yürütmüştür. TUSİAD üyesi Arıksoy, Harvard Business Review'de Blogger olmasının yanısıra, xTRlarge'da Endüstri 4.0, blok zinciri, yapay zeka, makine öğrenme, derin öğrenme konularında yazardır.

Güldeniz Kedek

Performer + Violinist
Güldeniz KEDEK 8 Aralık 1994 yılı İzmir doğumludur. 9 yaşında keman çalmaya başlamıştır. 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı kazanmış, 2013 yılında mezun olmuştur. Aynı yıllarda Hacettepe Akademik/Gençlik Senfoni Orkestraları’nda çalmış ve bir süreliğine TRT gençlik korosuna katılmıştır. Kendini daima geliştirmeyi ve farklı alanlara yönelmeyi hedefleyen sanatçı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde hukuk öğrenimi görmektedir.

Murat Ulusoy

Doctor + Clinical Psychologist
Tıp doktoru, klinik psikolog, klinik hipnoz eğitmeni ve terapisti. "Vajinismus Tedavisinde Hipnoz" kitabının yazarı. Kendi soyadı ile anılan Hipnoz İnduksiyon Tekniği var.Sosyal sorululuk projesi dahilinde 146 vajinismus hastasının tedavisini ücretsiz olarak üstlendi. Halen Üsküdar Üniversitesi Geleneksel Tıp ve Klinik Hipnoz Bölümü'nün müdürlüğü görevindedir.

Nazlı Can

Lawyer + Space Law expert
Av.Nazlı Can İstanbul Barosu'nun Havacılık ve Uzay Hukuku Komisyonu'nu kurmuş ve başkanı olmuştur. Can, İstanbul Teknik Üniversitesi , Hava Harp Okulu, İstanbul Barosu ve THY'de Havacılık ve Uzay Hukuku dersleri vermiştir. Nazlı Can UzayTeknolojileri Eğitim Birliği ve Türkiye Uzay Madenciliği Çalışma Grubu kurucularındandır.

Sebahattin Devecioğlu

Sports Management and Sports Economics professor + Blogger
Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor bölümünden mezun olan Sebahattin Devecioğlu doktorasını tamamlayarak ADB’de Maryland Üniversitesi, Ekonomi bölümünde Doktora Üstü çalışmasını tamamladı. UNESCO, Beden Eğitimi ve Spor Komitesi Üyeliğinde bulundu,The Light Millennium Derneği Gençlik ve Spor Komisyonu Kurucusu, Üyeliği ile Derneğin 2015 BM temsilcisi oldu. Halen Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında Öğretim Üyeliği yapmakta.

Yaşlı Amca

Music Band + Alternative Music Artists and Performers
Yaşlı Amca 2013 yılında kurulur ve aynı yıl “Kurtar Beni Meyhane” adlı ilk demo kaydına amatör bir klip çekerek Youtube’da hatırı sayılır bir kitle oluşturur. Daha sonra 2015 yılında Yaşlı Amca’nın ilk EP çalışması “Sabaha Kadar” tüm dijital platformlarda sevenleriyle buluşur. Konserlerle geçen bir büyüme evresinden sonra Yaşlı Amca asıl ilgiyi “Giderdi Hoşuma” isimli single çalışmasıyla çeker. Klip de şarkı da çok sevilir ve kısa zamanda Spotify viral listesine girer. Çok geçmeden “Ve Ben” isimli yeni bir single çıkartırlar ve bu şarkının klibini kendileri çekerler. “Ve ben” ve “Giderdi hoşuma” parçaları bir ay boyunca Spotify listelerinde yükselmeye devam eder. Ardından “İstanbul Beyefendisi” şarkısını klipsiz yayınlarlar ve 1 Eylül 2017’de ise grubun ilk albümü “Akşamüstü” yayınlanır.

Organizing team

Alper
Üstüntaş

Ankara, Turkey
Organizer

Atahan
Doğanoğlu

Ankara, Turkey
Co-organizer
  • Anıl Gökberk Sarı
    Partnerships/Sponsorship
  • Ataberk Duman
    Team member
  • Berke Ercanoğlu
    Partnerships/Sponsorship
  • Damla Hayırlıoğlu
    Marketing/Communications
  • Melissa Bilge Çelik
    Team member
  • Mert Dinçer
    Partnerships/Sponsorship
  • Özge Aktaş
    Team member
  • Rıfat Koç
    Operations
  • Sarp Yağız Çelikel
    Team member
  • Sena Sevinç
    Marketing/Communications
  • Tuğçe Gören
    Team member