BahcesehirUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
April 15, 2018
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Zorlu Performans Sanatları Merkezi
Levazım Mahallesi Koru Sokağı No:2 34340 Beşiktaş/Şişli/İstanbul Turkey
İstanbul, İstanbul, 34340
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bahcesehir­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ali Sermet Taşdöğen

DijitalPara Teknoloji’nin kurucusu ve CEO’su Ali Sermet Taşdöğen, 1979 yılında Almanya’da doğdu. İlk öğretimini İzmir Özel Türk Kolejinde, orta öğretimini Nazilli Lisesi’nde, lisans eğitimlerini de Near East University Electrical & Electronic Engineering ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakülteleri’nde tamamladı. Lisans eğitimleri sonrasında 2010 yılına kadar çeşitli kurumsal firmalarda yönetici pozisyonunda çalışan Ali Sermet Taşdöğen, 2010 yılında yazılım & teknoloji alanlarında ilk şirketini kurarak girişimcilik dünyasına adım attı. Yerli yabancı pek çok projeye imza attıktan sonra 2014 yılında tamamen finansal teknolojilere yöneldi ve bu amaçla DijitalPara Teknoloji Anonim Şirketi’ni kurdu. Halihazırda cryptocurrencies, blockchain, yapay zeka, machine learning, big data, algoritmic trading gibi finansal teknoloji alanlarında faaliyet gösteren DijitalPara Teknoloji A.Ş.’nin Kurucu Başkanı Ali Sermet Taşdöğen, iş hayatı dışında yazarlık ve çeşitli organizasyonlarda konuşmacılık yaparak içerisinde yaşadığı topluma bilgisel anlamda katkı sağlamaya çalışmaktadır.

Dilara Alkan

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde psikoloji öğrenimine devam eden ve bir dönem ODTÜ Psikoloji Topluluğu'nun aktif üyeliğini yapan Dilara Alkan, Cinsel İstismar'a sessiz kalmayıp adaleti bulması ile binlerce kişiye ilham olan bir genç.

Ebru Baki

Ebru Baki başarılı bir kadın ve CNN Türk Ekonomi Müdürü. Hafta içi her gün CNN TÜRK’te ekrana gelen “Günün Ekonomisi” ve “Parametre” programını sunan Baki aynı zamanda Türkiye'deki kadın algısını değiştirmeye çalışıyor, kadın cinayetlerine ve istismara karşı duruyor.

Elif Güngör Reis

Elif Güngör Reis, 1985 İstanbul doğumlu. 2007 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı bölümde doktora öğrenime devam etmektedir. 2007 yılında mezun olduğunda sektörde iş bulamayan Elif Güngör Reis, gıda katkı maddeleri satışına başlamıştır. 2011 yılında Türkiye ve dünyada ilk olan “Yumurta Kabuğundan Doğal Gıda Koruyucusu” geliştirerek Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Tekno Girişim sermaye desteğini almıştır. 2013 yılında aynı konuyla ilgili Tübitak Teydeb projesi yürüten ve 2014 yılında İTÜ Çekirdekten ödül alan Reis, hali hazırda sektördeki yerli ve zararsız raf ömrü uzatıcısı üreten tek üretici özelliği taşımaktadır.

Faruk Göksu

Faruk Göksu kurduğu atölyelerde, kentlerin geleceği konusunda kuram ve kılgı dengesi içinde projeler üretiyor. Yaşam kalitesinin artırılması ve kentsel risklerin azaltılması için Yeşil Yol, 39 Kent 1 İstanbul gibi projeler yapıyor.

Günseli Kato

Doğma büyüme İstanbullu olan Günseli Kato’nun resim sanatına ilgisi 1974 yılında Profesör Süheyl Ünver’in Topkapı Sarayı Müzesi’nde verdiği minyatür derslerine katılmasıyla başladı. 1981 yılında Japonya’nın Sato Bursu’nu kazanması üzerine Tokyo Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Geleneksel Japon Resmi Bölümü’nde Profesör Hirayama Ikuo ile çalışarak eğitimini tamamladı. Günseli Kato, Tokyo’da okuduğu okulda 1983 yılından beri Türk minyatür sanatı üzerine dersler veriyor. Türkiye’ye dönmeden önce 12 yıl boyunca, bir İslam seramik sanatı uzmanı olan Takuo Kato’nun atölyesinde çalıştı. 1994 yılında Asahi Gazetesi Kültür Merkezi'nde Günseli Kato Türk minyatür sınıfı açıldı. Kato yılda iki kez bu okulda ders vermeyi sürdürüyor. Türkiye’ye döndüğünden beri Türk ve Japon kültürlerini harmanlayarak ve minyatür sanatı öğelerini performans, heykel ve resim gibi alanlara taşıyarak gelenekseli çağdaş sanat anlayışıyla buluşturmaktadır. Kültürel öğelerle hem geçmişi vurgulayıp, hem de kültürler üstü bir alan oluşturmaktadır. Bu farklı sanat disiplinlerini ve ideallerini buluşturduğu sergilerini İstanbul’da bir çok tarihi mekanda açmıştır ve çalışmalarına devam etmektedir.

İbrahim Selim

1979 yılında Ankara’da doğan İbrahim Selim, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunu. İbrahim Selim, mezun olduğu 2005 yılından bu yana her sene başta Dot İstanbul olmak üzere sahne hayatını tutarlı biçimde sürdürdü. Çeşitli adaylık ve ödlleri olan İbrahim Selim DOT İstanbul yapımı Bunu Ben de Yaparım oyunundaki performansıyla 2016 Afife Tiyatro Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nün de sahibi oldu. Aynı zamanda Güllerin Savaşı, Poyraz Karayel, Fatih, Şubat gibi dizilerde çeşitli roller üstlenen oyuncu; Rüya, Kusursuzlar, Canavarlar Sofrası, Sınav, Sis ve Gece gibi filmlerde de rol alan İbrahim Selim YouTube’da sergilediği gündemi ve mizahı bir araya getiren sunumu ile büyük beğeni topladı. Şu an da hala devam eden ve tiyatro tarihi için bir dönüm noktası olarak kabul edilen “Arzu Tramvayı” oyununda Zerrin Tekindor, Şebnem Bozoklu be Onur Saylak gibi isimlerle birlikte sahne alıyor. Aynı zamanda da Şahsiyet adlı internet dizisinde rol alıyor ve konuşuyor, hep konuşuyor..

Nevzat Sayın

Nevzat Sayın, 1954’te Hatay’da doğdu. 1974 yılında İzmir’de Atatürk Lisesi’ni,1978 yılında Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. 1980-1984 arasında ‘okul sonrası eğitim’ olarak adlandırdığı çalışma için İstanbul’a döndü ve Cengiz Bektaş ile çalıştı. 1985’te kendi bürosunu kurdu. Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programı kurucu üyesidir. Kendi pratiğiyle eş zamanlı olarak jüriler, konferanslar, atölye çalışmaları ile ilgilenmektedir.

Ozan Bingöl

Ozan Bingöl: Vergi Uzmanı Ödediğimiz vergilerin nereye gittiğini ne kadar biliyoruz? Bu kadar vergi öderken neden hala özel hizmetlere ihtiyaç duyuyoruz? -Akademik hayatının yanında uluslararası bir denetim firmasında Mevzuat-Eğitim-Araştırma Başkanı olarak görev yapan Bingöl; son yıllarda yer aldığı vergi farkındalığı konusunda önemli projeler üzerinden Türk Vergi Sisteminin sorunlarını ve çözümlerini paylaşıyor.

Özlem Kaymaz

Özlem Kaymaz milyonda bir görülen bir hastalıkla dünyaya gelen özel çocuğunun yaşam savaşındaki mücadelesi ile tanınıyor. Aynı zamanda eski bir Türkiye Güzeli olan Kaymaz bugünlerde özel çocuk ailelerine ilham oluyor.

Şerif Kaynar

Şerif Kaynar Saint Joseph Lisesi'nden sonra, İngiltere Bradford University'den mezun oldu. Bundan sonra Londa'da City University'de MBA yapan Kaynar, Türkiye'nin en büyük beyin avcılarından biri. Korn Ferry'de hala Yönetim Kurulu Onursal Başkanı görevini sürdürüyor. Onun görevi şirketler için en iyi, en doğru insanı bulmak. Yaptığı efsane CEO atamaları arasında Turkcell, Vodafone gibi dünya devleri bulunuyor. Türkçe ve İngilizce'nin yanında Fransızca ve de Rusça konuşuyor. Bunun dışında, kendi ağzından söylemek gerekirse hoşlandığı şeyler: Çok rahat bir yatak, İstanbul film festivalleri, Peynirin her çeşidi, Cumartesi geceleri evde vakit geçirmek, Çağdaş sanat, tüm hayvanlar ve masa etrafı sohbetleri...

Tal Garih

Tal Garih Virginia Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimini New York Üniversitesi'nde gerçekleştirmiştir. Washington DC ve Brüksel gibi şehirlerde danışmanlık firmalarında çalışmıştır. Şu anda ise Alarko Şirketler Topluluğu'nda Stratejik Planlama Müdürü olarak çalışmaktadır. Bunun yanında YBL Derneği'nde ve BAU'da da farklı pozisyonlarda görev almaktadır.

Organizing team

Batuhan
Çevik

Istanbul, Turkey
Organizer
  • Ahmet Erdogan Asliyuce
    Team member
  • Damla Akar
    Team member
  • Emirhan Oruc
    Team member
  • Orkun Nazim Kadioglu
    Team member