PragueWomen
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 2, 2017
Prague, Praha 1
Czech Republic

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

TEDxPragueWomen
Klub Lávka
Prague, Praha 1, 110 00
Czech Republic
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Prague­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Blanka Toulová

Blanka se již pár let pokouší o vlastní verzi cesty z města. Je spoluzakladatelkou spolku žen Mokoša podporující mezigenerační setkávání žen a spolupracuje na kurzech zážitkové pedagogiky v Prázdninové škole Lipnice. Blanka se snaží o revoluci ve vzdělávání prostřednictvím svobodných škol a školek a o změnu způsobu, jak a proč pracujeme.

Eliška Podzimková

Ilustrátorka Eliška Podzimková je člověk, který se nebojí udělat krok do neznáma. V devatenácti odjela studovat do New Yorku a místní zaujala netradičním dokreslováním fotografií americké metropole. Tvořila ilustrace pro světově známého kuchaře Jamieho Olivera i pro magazín Vogue. Vloni se vrátila zpět a představila se projektem Dokreslené Česko pro iDnes, vznikla i spolupráce s Tomášem Klusem na jeho turné Recyklus. Po vlastní zkušenosti s nemocí spolupracuje s organizací Můj nový život věnující se dětem se zhoubným onkologickým onemocněním.

Gabriela Slováková

Prison Governor and Executive Board Member of the International Corrections & Prisons Association (ICPA), EuroPris expert, Czech Republic

Lenka Zychová

Astronomer, Science Communicator, Teaching and Research Assistant in Interstellar Bubbles at Masaryk University in Brno, Czech Republic

MiMi Nguyen Hoang Lan

Fashion designer

Ondřej Kania

Private school founder, businessman

Petra Fridrichová

V raném dětství jí byla diagnostikována dětská mozková obrna (DMO). Nevzdala se a vystudovala bez jakýchkoliv speciálních podpůrných opatření základní školu i gymnázium. Dnes se snaží pomáhat dalším lidem s vážným zdravotním postižením stavět MOST přes nepřízeň osudu. Stala se jedinou českou certifikovanou instruktorkou jógy pro děti a dospělé se zvláštními potřebami s licencí Yoga for the Special Child. Založila iniciativu Děti Václava Vojty. „Roky společného vzdělávání mi přinesly velkou sociální flexibilitu a nadhled, i když to byl často bolestný proces“, říká Petra.

Simona Kijonková

O Simoně Kijonkové se často mluví jako o první dámě české e-commerce. Založila síť výdejních míst Zásilkovna, jejíž franšíza je na více než 1200 místech po Evropě. Aktuálně se věnuje i investicím do start-upů, např. Robeeto. Vloni na podzim se objevila na titulce českého Forbesu, který ji zařadil mezi 75 nejvlivnějších žen ČR. Trojnásobná maminka se věnuje roli žen v business světě a stereotypům, se kterými se zde setkávají. MOSTY pro ni představují místo, kam není snadné vkročit, děsí nás totiž strach z neznáma.

Organizing team

Matěj
Novák

Praha, Czech Republic
Organizer

Denisa
Dufková

Prague, Czech Republic
Co-organizer
  • Denisa Olesovska
    Production
  • Samuel Titera
    Post production