KarlovyVary
x = independently organized TED event

This event occurred on
June 9, 2018
3:00pm - 10:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Karlovy Vary, Karlovarský kraj
Czech Republic

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Císařské lázně
Mariánskolázeňská 2
Karlovy Vary, Karlovarský kraj, 36001
Czech Republic
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Karlovy­Vary events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Gilad Baram

Gilad Baram je fotograf, výtvarník a dokumentarista izraelského původu žijící v Berlíně. Jeho práce se zaměřuje především na vytváření obrazů pomocí objektivu (fotografie a film) v době internetu a velkých dat a byla vystavena v různých uměleckých institucích po celém světě. Koudelka fotografuje Svatou zemi (2015), Baramův debutový film, byl promítán na mnoha festivalech a získal ocenění Prix Essai na MFF Le FIFA v kanadském Montrealu a SkyArte na Trieste Int'l Film Festival v Itálii. Jeho nejnovější film The Disappeared (2018, co-režírovaný s Adamem Kaplanem) měl premiéru na 68. Berlinale a od té doby byl představen na festivalech jako CPH: DOX (Dánsko), BAFICI (Argentina) a Docaviv (Izrael).

Jana Zielinski

Společně se svým kolegou Jiřím Mackem vybudovala pražský mezinárodní festival designu Designblok, založila Akademii designu České republiky, která vyhlašuje Ceny Czech Grand Design a je spolumajitelkou galerijní značky Křehký, která spolupracuje s prestižními českými i zahraničními designéry. Celý profesní život Jany Zielinski je spjat s českým designem a uměním. Ještě při studiu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze začala pracovat na Designbloku, který letos oslaví 20 let svého trvání. Za svou práci získala mnoho ocenění v Čechách i v zahraničí. Společně se svým manželem divadelním režisérem Thomasem Zielinskim vychovává dvě děti.

Karel Kieslich

Karel Kieslich vystudoval medicínu na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Na stejné škole již šestým rokem vyučuje anatomii, embryologii a fyziologii s ambicí dostat na medicínu moderní způsob výuky. Na lidském těle ho nejvíce fascinuje lidský mozek, o kterém zapáleně učí své studenty a který je předmětem jeho výzkumné činnosti. Kromě medicíny je jeho dlouhodobou vášní vzdělávání mladých lidí. Mimo jiné je jedním z organizátorů a lektorů Letní akademie Discover, která aktivním středoškolákům umožňuje na jeden týden v létě zažít atmosféru Oxfordu nebo Cambridge. V současné době Karel Kieslich působí na University College Lodon (UCL), kde studuje kognitivní neurovědu a s využitím metod komputační psychiatrie zkoumá roli dopaminu v depresi a jiných psychiatrických onemocněních.

Lex Paulson

Lex Paulson působil jako stratég volební kampaně Baracka Obamy v roce 2008 a Emmanuela Macrona v roce 2017. V současné době řídí mezinárodní projekty D21, poradenské společnosti se sídlem v Praze, též poskytuje poradenství Národnímu shromáždění ve Francii v oblasti politické a občanské inovace a vyučuje veřejnou advokacii na Sciences Po v Paříži. Narozený ve Washingtonu DC, Lex pracoval jako právní zástupce, profesor, spisovatel a politický organizátor na projektech pro UNICEF, Ministerstvo zahraničí Spojených států amerických a Národní demokratický institut. Lex studoval politickou teorii na univerzitách Yale, Cambridge a Sorbonne a působil jako legislativní poradce v 111. Kongresu Spojených států amerických, podílel se na organizaci čtyř U.S. prezidentských kampaní a pracoval na rozvoji demokratických inovací v zemích jako Indie, Tunisko, Egypt, Uganda, Senegal a Pobřeží slonoviny.

Matěj Sapák

Matěj má zkušenosti z veřejné sféry, byznysu a vzdělávání. Pracoval jako management konzultant v McKinsey & Company, působil jako poradce na ministerstvech financí a školství Slovenské republiky a je spoluautorem strategie znalostní ekonomiky pro Slovensko. Jeho zájem o vzdělávání začal neformálním vzděláváním – Matěj byl vedoucím skautského oddílu, debatní a řečnický kouč a trenér a vedl několik letních akademických institucí na Slovensku. Své vzdělání získal na Harvard College a Harvard Law School. Matěj vyučoval na střední i vysoké škole a v současné době je ředitelem LEAF Academy, nově otevřené mezinárodní internátní střední školy na Slovensku.

Pavla Gomba

Pavla Gomba pracuje jako výkonná ředitelka UNICEF ČR od roku 2000. Před tím působila na Nizozemské obchodní komoře, obchodním oddělení Dánského velvyslanectví v Praze a rovněž na finančním oddělení Magistrátu města Masvingo v Zimbabwe. V letech 2004 – 2010 vykonávala funkci člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Od roku 2008 je členkou Správní rady Nadace rozvoje občanské společnosti, v letech 2011 – 2014 byla členkou Výboru pro práva dítěte při Radě vlády ČR pro lidská práva. Pavla Gomba absolvovala inženýrský obor Finance na VŠE Praha, nyní studuje na doktorském stupni bezpečnostní studia na VŠB-TUO. Na VŠE Praha přednáší v rámci předmětu „Neziskové organizace“. Pravidelně publikuje na aktuální témata z oblasti dárcovství, rozvojové pomoci a mezinárodní bezpečnosti, na základě zkušeností z cest do krizových oblastí vydala knihu „Slyšíte nás“. Magazínem Forbes je od roku 2013 každoročně zařazována mezi 50 nejvlivnějších žen České republiky, pravidelně se umisťuje také v anketě Hospodářských novin TOP ženy Česka v oblasti veřejné sféry.

Petr Svatoň

Petr Svatoň je studentem Masarykovy univerzity v Brně, na které studuje Mezinárodní vztahy a ekonomii. Konference TEDx se účastní jako člen Spolku pro efektivní altruismus, který v České republice propaguje myšlenky na výsledky zaměřené filantropie, o kterých bude Petr hovořit ve svém talku.

Organizing team

Pavel
Muhlheim

Organizer

Dominika
Chrastilova

Co-organizer