Youth@AnkaraKoleji
x = independently organized TED event

Theme: New World, New Thinking

This event occurred on
October 2, 2017
Ankara, Ankara
Turkey

TEDxYouth@AnkaraKoleji TED Ankara Koleji öğrencilerine özel olarak düzenlenen bir organizasyondur. Bu organizasyonda Dünya'yı değiştirecek alanlarda, her biri 18 dakika süren 15 konuşma yer alacaktır. Konuşulacak konular tek bir alana (ÖR: Girişimcilik) odaklı değil, çeşitli ve ilginç olacaktır. "Yeni Dünya, Yeni Düşünce" teması kapsamında yenilikler ve hayatımıza etkileri, teknoloji, bilişim, gelecek, bilim, liderlik ve girişimcilik gibi konular ele alınacaktır. Bunun yanı sıra canlılar, su altı, psikoloji, sanat, gezi ve yaratıcılık konularına da yer verilecektir. Katılmak isteyen herkes tedxyouth_ankarakoleji@outlook.com adresine e-mail atabilir. (Katılım ücretsizdir.)

TED Ankara Koleji Özel Lisesi Lise Konferans Salonu
Taşpınar Mahallesi, 2881. Cadde, 06830 Gölbaşı/Ankara
Ankara, Ankara, 06830
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Ankara­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bahadir Giray

Prof. Dr.

Banu Turgut

Banu Turgut Nobium şirketinin (2015) kurucularındandır. Geliştirdikleri App: Qumpara (Android, iOS), alışveriş fişinin fotoğrafını çekip gönderen tüketicilere anında dijital ödüller kazandıran bir mobil uygulamadır. Kullanıcılar, uygulama üzerinden gönderdikleri her fiş ile Qumpara puanları ve dönemsel olarak markalarda sürpriz ödüller kazanabiliyor. Bu sayede tüketim markalarına ve perakende zincirlerine bir kaç saat içinde satış ve sadakat kampanyaları kurgulayabilme imkanı sunuyor.

Burhan Şengün

Endüstri 4.0 Sanayi Devrimi’nin endüstride ve yaşantımızda ortaya çıkaracağı yeniliklerin farkına varıp 6-16 yaş çocuklara yönelik eğitim programları oluşturdu. Uyguladığı atölyelerde, dünyada STEM olarak bilinen Bilim(Science), Teknoloji(Technology), Mühendislik(Engineering) ve Matematik(Mathematics) öğretim tekniklerini kullanmaktadır. 2016 Nisan ayında mentörü olduğu robot takımı ile USA Miami/Florida’da robot yarışmalarına katıldı . 2016 Kasım ayında yapılan Turkish Robotics Off Season'da takımıyla, En iyi robot performası olan Winning Alliance ve Gracious Professionalizm Animation ödüllerini kazandı. 2017 6-9 Nisan tarihlerinde mentörü olduğu robot takımı ile New York City’de First Robotics Competition ‘da Highest Rookie Seed award ve Team Spirit ödüllerini kazandı. Endüstri 4.0’ı yönetecek Türk çocuklarının STEM eğitim modeli ile küçük yaşta buluşmaları için çalışmalar yapmaya devam etmektedir.

Cenk Soyak

Born in Turkey’s capital city Ankara, Cenk Soyak, Alotech founder and CEO, earned his civil engineering degree from Middle East Technical University and his Executive MBA from Koç University in Istanbul. His extensive education in both engineering and business has proved to be critical as he has made his way up the corporate ladder. Before founding Alotech, Cenk Soyak (pronounced Jenk) spent many years working in the ever changing telecommunications industry. As general manager of Effortel - Belgium he established and managed MVNO and MVNE operations in Turkey. While at Stratech he combined his telecom experience with his business expertise to help Turkish companies to compete in domestic and foreign markets. Starting as a senior consultant and advancing to General Manager at Ernst and Young gave Cenk the valuable foundation in finance and professional services a CEO needs. However, sharing his knowledge and experience maybe what Cenk Soyak does best. Since 2001, he has been teaching business as a member of the faculty at Istanbul Bilgi University in their MBA program. Though his academic and business success is important to him, Cenk Soyak has a seemingly neverending number of interests. For example, he is also a gifted musician and performer who can be heard playing jazz guitar at some of the best clubs in London or Chicago. He is married with three great kids, two girls and a boy and is busy keeping up with them and himself.

Doç. Dr. Adil Oran

B.Sc. Middle East Technical University, Department of Economics M.Sc. Texas Tech University, COBA-Area of Finance Ph.D. Texas Tech University, COBA-Area of Finance Research Topics Event study methodology Financial statement analysis International and domestic stock and capital markets Financial accounting Agency theory Reputation capital

Hakan Mengüç

Bursa doğumlu Hakan Mengüç, Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gördü. Küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başladı ve 15 yaşında hem ney hem de piyano öğrendi. 2 sene konservatuara devam etti ve daha sonra konservatuardan ayrıldı. Ney ile başlayan yolculuğu onu tasavvuf ve sufi felsefesi ile tanıştırdı. Ardından Osmanlıca öğrendi ve yıllar sonra Şems-i Tebrizi’nin diyarında sufizm üzerine bir eğitim sürecinden geçti, Mesnevi’nin ana dili olan Farsça’yı öğrendi. 20’li yaşlarında üniversitelerde seminerler vermeye başladı. Bu seminerlerin konuları; Kendini tanıma, bilinçaltı, topluluk önünde konuşma ve içsel motivasyon idi. Üniversitelerde yaptığı konuşmalar neticesinde Kayseri Erciyes Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından yılın konuşmacısı seçildi. Yine 20’li yaşlarında dramaturji (tiyatro yazarlığı) ve öykü yazarlığı eğitimlerini tamamladı. Yazdığı bir oyun Nilüfer Tiyatro Festivali’nde sergilendi. Aldığı yazarlık eğitiminin yıllar sonra bir sosyal medya sitesinde onu meşhur edeceğini nereden bilebilirdi? Yazdığı, alıntıladığı, bazen de günümüze uyarladığı sözler ve hikayelerle Facebook’ta bir kitle edindi ve halen 1,5 milyon okucuya hitap etmektedir. 2014 yılında hayvanlara ve psikolojiye yoğun ilgisi onu Güney Afrika’ya götürdü. Güney Afrika’da aslan ve bengal kaplanlarıyla yaşadı. Onların bakımı ve rehabilitasyonu üzerine eğitim aldı. 2015 yılında 125 ülkede yayınlanan Tedx konuşmasına davet edildi ve sufi felsefesi üzerine konuştu. İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurumu, Ticaret ve Sanayi Odalarında eğitimler verdi 2016 yılında Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın daveti üzerine, Mersin Üniversitesi’nin ‘2016-2017 Akademik Yıl Açılış Dersi’ni verdi. Kendisini müzisyen, yazar ve aynı zamanda bilgi ve deneyimlerini paylaşan bir danışman olarak tanımlamaktadır.

Müjdat Gezen

Müjdat Gezen is a Turkish theatre actor and writer. Owner of Müjdat Gezen Arts Center in Istanbul. This center is an ability based and no need to pay any money for being a student.

Neşe Akar

Dünyada koçluğun standartlarını belirleyen ICF-International Coach Federation tarafından akredite edilen ilk kurum olan dünyanın en büyük koçluk organizasyonu Coaches Training Institute'un (CTI) dan 2006’da sertifika aldı. O tarihten bu yana, Insan Kaynakları danışmanlığının yanısıra, üst yöneticiler, orta seviye yöneticiler ve özellikle gençlere birebir koçluk yaptı. Koçluk konusundaki hedefi, insanların kendilerinde varolan potansiyellerini ortaya çıkartarak kendilerini keşfetmelerine aracılık etmek ve buna seyirci olmak. Büyük bölümü finans sektöründeki yirmi yıllık zengin Insan Kaynakları deneyimini, yaşam koçluğu alanına kaydırıp yeni yöntemlerle, bireylerle, hayatlarının her alanında, kendilerini tanıyarak, kendilerindeki en iyiye ulaşma konusunda işbirliğini vermek en büyük motivasyonudur. Neşe Akar Kimdir? Önce Endüstri Mühendisliği öğrenimi, ardından da aynı alanda yüksek lisansını tamamladı. Sonra, insanla ilgili çalışmanın keyfini farkedince, Insan Kaynaklarında kariyer yapmaya karar verdi. Uzun yıllar, bu konuda yeni süreçler kurup hayata geçirmeyi sağlayarak çok büyük bir mesleki tatminle çalıştı. Bu alanda, gençlerin yetişmesine de aracılık etti. Büyük bir ekibi yöneterek, liderliğin aslında kendine doğru bir yolculuk olduğunu farketti. Büyük ve küçük çaplı değişim projelerini yönetti. Sonra geldiği yol ayrımında, artık, yeni sulara yelken açması gerektiğini ve hayat amacının insanlara daha farklı bir şekilde hizmet etmek olduğunu keşfetti: İnsanların kendilerinde varolan potansiyellerini ortaya çıkartarak kendilerini keşfetmelerine aracılık etmek ve buna seyirci olmak... Coaches Training Institute’dan aldığı eğitimini, finans sektöründeki uzun yılları kapsayan deneyimiyle birleştirerek, kurumsal ve bireysel müşterilerin hizmetine birebir ve grup halinde koçluk yaparak sunuyor. Aynı zamanda, iki farklı projede gönüllü olarak koçluk ve mentorluk yapıyor: Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Türkiye Koçluk Federasyonu’nun ortak bir projesinde, genç öğrencilere gönüllü koçluk, 2009- 2013 yılları arasında, Boyner Holding ve grup şirketlerinin önderliğinde yürütülecen Nar Taneleri projesinde, (Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN), Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ile ortaklık ve Türkiye İş Kurumu(İŞ-KUR) ile işbirliğiyle), genç kadınlara gönüllü mentorluk (*) İnsan Kaynakları alanındaki deneyimini ise çeşitli projelere katkı sağlamaya devam ederek danışmanlık rolüyle, kurumlara sunuyor. Aynı zamanda, Uluslararası Koçluk Federasyonu üyesidir (ICF Global ve ICF Türkiye). 14 yıldır meditasyonla ilgileniyor ve meditasyon eğitmenliği yapıyor.

Prof. Dr. Bahadir Giray

Famous Prof. Dr.

Prof. Dr. Özgür Özlük

Ozgur Ozluk, Ph.D., Associate Professor of Business Accomplishments Previously a Supply Chain Consultant for GC Aesthetics Author of multiple publications in business journals, such as the Journal of Consumer Marketing, the European Journal of Operational Research, Interfaces, and the Journal of Optimization Theory and Applications Associate Editor for Institute for Operations Research and the Management Sciences (INFORMS) Transactions of Education Past teaching appointments include Bogazici University, San Francisco State University (SFSU), the University of Nice Sophia Antipolis, Sabanci University, University of San Francisco (USF), and the Monterey Institute of International Studies (MIIS) Founder and Director of Big Data Analytics Program at Bahcesehir University Ozgur Ozluk has published research on various business applications of mathematical programming models, from supply chain optimization to pricing and revenue management. He is the CEO and Founding Partner of Verite Analytics, a predictive analytics company. Professor Ozluk earned his Ph.D. and M.Sc., both in Operations Research, from the University of North Carolina at Chapel Hill, as well as a B.S. in Industrial Engineering from Bilkent University. Professor Ozluk believes that the most important part of teaching nurturing a passion for lifelong learning in his students. He is thrilled to be a part of the innovative Minerva infrastructure, teaching the Business Optimization concentration course.

Seda Genç

Nöropazarlama Danışmanı & Stratejist Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik bölümünden mezun olduktan sonra, yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Pazarlama İletişimi üzerine yaptı. İş hayatına lisans yıllarında freelance web ve grafik tasarımı yaparak başladı. Yüksek lisans ile birlikte de pazarlama psikolojisi ve nöropazarlama üzerine çalışmaya başladı. Nöropazarlama, davranışsal iktisat, tüketici psikolojisi ve NLP alanında uluslararası sertifika eğitimlerine katıldı. Kariyerine IBM’de Dijital Pazarlama İletişimi ve Marka Liderliği pozisyonunda devam etti. Sonrasında Garanti Bankası’nda Bireysel Bankacılık Pazarlama, Tmob’da ise Pazarlama İletişimi Yöneticiliği pozisyonlarında yer aldı. Profesyonel kariyer hayatı boyunca marka yönetimi, dijital pazarlama ve pazarlama iletişimi alanlarında çok sayıda projede yer aldı. Tecrübelerini 2009 yılından beri üzerine çalıştığı nöropazarlama alanındaki bilgi birikimiyle birleştirerek şirketlere danışmanlık vermek üzere 2015 yılında Neuro-mar Nöropazarlama ve İletişim Danışmanlığı’nı kurdu. Şu anda şirketlere nöropazarlama ve tüketici davranışları üzerine danışmanlık yapıp, Türkiye’nin dört bir yanında nöropazarlama eğitimleri vermektedir. Aynı zamanda dünyanın en büyük nöropazarlama şirketlerinden Neurons Inc’in Türkiye partneridir. Üniversitelerin ve çeşitli kurumların düzenlediği seminer ve konferanslara konuşmacı olarak katılmaktadır. Kendi blogu dışında Harvard Business Review, Pazarlama Türkiye ve Pazarlamasyon gibi alanında öncü kanallarda yazarlık yapmıştır. Eğitim & Sertifikalar: Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans, İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ İstatistik Lisans, YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Nöropazarlama ve Tüketici Nörobilimi Sertifika Eğitimi, COPENHAGEN BUSINESS SCHOOL Neuroeconomics: How the Brain Makes Decisions, NATIONAL RESEARCH UNIVERSITY Behavioral Finance, DUKE UNIVERSITY Innovative Educator Certificate, MICROSOFT Psikoloji Sertifika Eğitimi, PSİKOLOGLAR VE PSİKİYATRİSTLER DERNEĞİ Nöropazarlama Eğitimi, FEA Micro Expressions Certificate, MANAGEMENT ACADEMY by Oguz Benlioglu NLP (Neuro Linguistic Programming) Master Pratisyen ve Koç, NEWPORT RESEARCH INTERNATIONAL Brand Quality Workshop in Prague, IBM Web & Grafik Tasarım Akademisi, BİLGE ADAM Üyesi Olduğu Kuruluşlar: NMSBA (Neuromarketing Science & Business Association) TurkishWIN (Turkish Women’s International Network) Young CEO Club

Serkan Koç

Almost 20 years experience in Sales & Sales Channel Management and more than 13 years in managerial positions including F2F Sales Channels Management, Alternative Sales Channels, Digital Lead Management, Sales Development and Execution .Excellent track record on DDI's assessment .Outstanding ability to understand customers and team members needs and provide value added solutions. ·Very skilled at leading ,working and integrating large teams . .Experienced in p/l and balance sheet management with direct p/l account responsibilities to date. Specialties: .Sales channel management .Alternative Sales Channels.Telesales .Direct Sales / Multi Level Marketing .Bid management .Finance and Accounting

Sertaç Taşdelen

Sertac Tasdelen is a Singapore based technology entrepreneur, founder & CEO of binnazabla.com, online psychic network. Founding Director of iyilikpesinde.org - Online Donation Platform, Founder & Managing Director of trust. Capital Partners, Venture Capital firm based in Singapore, focusing in e-commerce, mobile, alternative energy, life sciences and crowd funding.

Türker Uğuş

Türker was born in 2000 and now he is 11th grader in TED Ankara college, attends IB programme. Owner of TED Enterpreneurship community. Organizator of TEDxYouth@AnkaraKoleji. He came first in his school for 7 years.

Organizing team

TÜRKER
UĞUŞ

Ankara, Turkey
Organizer

BERKEHAN
TUNCER

Ankara, Turkey
Co-organizer
  • Ağahan Sözeri
    Team member
  • Begüm Bozdağ
    Team member
  • Berşan Ağralı
    Team member
  • Beyza Açıkgöz
    Team member
  • Çağıl okman
    Team member
  • Cem Ozturk
    Team member
  • Ceren TAŞCI
    Team member
  • Derin İnceler
    Team member
  • Duru Kıratlı
    Team member
  • Ece Avsar
    Team member
  • Eren Tasci
    Curation
  • Gülşah Sayhan
    Team member
  • idil kavalci
    Team member
  • Işıl Sevim
    Team member
  • Işıl Ezman
    Team member
  • Öykü Örnek
    Team member
  • Pelin Mertcan
    Team member
  • Sena Bayazıt
    Team member
  • Sera Erden
    Team member
  • Simay Deniz Basan
    Team member
  • Zeynep Duru Avcı
    Team member