Youth@SKOLAEUPRAHA
x = independently organized TED event

Theme: Into the Future

This event occurred on
November 29, 2017
8:30am - 1:00pm CET
(UTC +1hr)
Praha 9, Praha 9
Czech Republic

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

SOŠ pro administrativu EU
Lipí 1911/22
Praha 9, Praha 9, 19300
Czech Republic
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­S­K­O­L­A­E­U­P­R­A­H­A events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

David Špunar

Slyšeli jste někdy o mobilní aplikaci „Taháky do kapsy?“ nebo o projektu Nenech to být? Tak přesně David Špunar stál při zrodu těchto jedinečných projektů - David podniká už od svých 13 let! Úspěšný projekt NNTB (Nenech to být), zabývající se bojem proti šikaně, zajištěním bezpečí, budováním přátelské atmosféry a především oznámením rizikového chování na školách po celém světě, byl původně jen malý neziskový projekt, který po velkém úspěchu posunul spoluzakladatele k založení internetového systému a mobilní aplikace FaceUp.com. O tento start-up je už dnes velký zájem a spoluzakladatelé s ním mají namířeno v budoucnosti i například do Ameriky. Nově se 17letý David nechal soudem zplnoletnit, aby mohl dále bezproblémově podnikat. Je jedním z nejmladších podnikatelů v České republice!

Jan Lukačevič

„Je to relativně nedávno, pět, šest let. Vždycky jsem hrozně rád poslouchal Davida Bowieho. Také jsem rád říkával ‚It’s not rocket science‘ a uvažoval, jak to říkat co nejčastěji." Takhle popisuje svou cestu k vesmírné vědě šestadvacetiletý Jan Lukačevič, nositel prestižní ceny British Interplanetary Society Award for Best Technical Pape a člen týmu Akademie věd, který vyvíjí technologii pro zkoumání existence elektrických výbojů v prachových bouřích na povrchu Marsu. Jeho projekt poletí na Mars v rámci mise ExoMars 2020

Kristian Mensa

Umělec, který používá pro svá díla každodenně využívané věci a dává jim tak nový smysl či jiný úhel pohledu. Svojí tvorbu už sdílel na několika výstavách a nezůstává jen u toho! Jeho talentu si již všimly zahraniční média, kde se dostal mezi "20 under 20" v Huffington postu nebo mezi "100 Faces of Impact 2017" 20tiletý Kristián má za sebou úspěchy nejen v malování, ale i na podiu a to jak na divadelním, tak i tanečním.

Lenka Vacková

Lenka Vacková je čerstvá absolventka UMPRUM a zakladatelka udržitelné značky L&V. Pracuje s poznatky ze studia malby, s myšlenkou konzumu a také udržitelnosti módního průmyslu. Na DesignBloku 2016 se ve svém showroomu FAST OR LAST rozhodla nechat dočasně potetovat krví na protest proti trendům a fast fashion. Protože za naši marnivost někdo jiný doslova platí vlastní krví a zároveň stopy po tetování zmizí, stejně tak, jako pomine trend.

Organizing team

Milan
Voslář

Prague, Czech Republic
Organizer

Nikita
Steblyuk

Co-organizer
  • Kateřina Chmelová
    Curation
  • Nikolet Myslovichová
    Curation
  • Thi Anh Mai
    Curation