Velenje
x = independently organized TED event

Theme: Underground

This event occurred on
November 4, 2017
3:00pm - 7:00pm CET
(UTC +1hr)
Velenje, Velenje
Slovenia

We experience the world as what we see in plain sight, but we often forget that there is a whole new world underneath it all- a separate ecosystem underground, subcultures within our own culture, thoughts we don’t say out loud.

TEDxVelenje is organizing the deepest TEDx event in the world at an astonishing 157m below the surface. Five speakers will share their ideas in areas which could all be labeled as Underground, those being the living organisms below the surface we see daily, social topics we are not encouraged to talk about, and ideas we do not necessarily perceive as right.

The event will be held at The Coal Mining Museum of Slovenia on November 4, 2017.

Muzej premogovništva Slovenije
Stari jašek – Koroška cesta
Velenje, Velenje, 3320
Slovenia
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Velenje events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Angelika Ergaver

Blood vengeance researcher
Zgodovinarka in raziskovalka, ki ima svojevrsten pogled na sodobno pravo in njegove družbene posledice. Skozi prizmo zgodovinskih dogodkov se je strastno lotila razumevanja današnje družbe. Raziskovanje je pustilo pečat tudi na njenem osebnem pogledu na svet, do katerega je postala bolj kritična.

Bernarda Škrabar

Detective
Prva slovenska detektivka, ki ve, ki ji ne uide nobena podrobnost. Je usposobljena telesna stražarka, ki je v preteklosti varovala več tujih zvezdnikov, zdaj pa vas pozorno spremlja, Čeprav tega še niste opazili. Zase rada pravi, da dela tudi, ko ne dela.

Maja Zagmajster

Speleobiologist
Speleobiologinja, strastna opazovalka jam zahodnega Balkana in raziskovalka vsega, kar se premika globoko pod zemljo. V jamarske vode jo je potegnil netopir, ki ga je nekega zimskega dne s prijateljico našla na ulici in začutila prikupnost teh mnogokrat napačno razumljenih živali.

Mitja Blažič

LGBT activist and journalist
Aktivist za človekove pravice, ki je v svoji navdihujoči sedemnajstletni karieri pomembno prispeval k spreminjanju vloge LGBT skupnosti v družbi. V prostem času rad kuha, crklja dve čudoviti siamski mački in sanjari o tem, da bo nekoč kmet.

Špela Kobal

Tatoo artist
Tetovatorka, ki z izražanjem svoje umetniške ustvarjalnosti pomaga posamezniku izpopolniti samega sebe. Njeno osnovno gonilo v življenju je ustvarjanje umetnosti s pomenom. Navdihuje jo narava, ki v sebi skriva neskončen vir idej in asociacij.

Organizing team

Denis
Bornsek

Celje, Slovenia
Organizer

Nika
Mocnik

Ljubljana , Slovenia
Co-organizer
  • Isidora Vulić
    Production
  • Karina Selsek
    Marketing/Communications
  • Maja Žižek
    Marketing/Communications
  • Marko Cafnik
    Post production