MEFUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Future & You

This event occurred on
March 24, 2018
11:00am - 5:00pm +03
(UTC +3hrs)
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

MEF Okulları
Ulus Mahallesi, Leylak Sokak, 34340 Beşiktaş/İstanbul
İstanbul, İstanbul, 34340
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­M­E­F­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alperen Şefik Usta

Student
1996 doğumlu Alperen, MEF Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisidir.

Bedriye Berber Engin

Entrepreneur, Farmer
Kitap tutkunu bir kadın çiftçi olan Bedriye Berber Engin, Bilecik'in Kurşunlu köyünde ekoturizme açtığı projesiyle girişimciliğe adımını atmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce 2013'te "Sıra dışı okur" seçilmiştir.

Beste Naz Süllü

Economist
Beste Naz 1990 yılında İzmir’de doğmuş ve İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun olmuştur. 27 yaşında ilk kez TV’de kendi ekonomi programını yaptı. Gedik Yatırım’da Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcılığı, CNN Türk’te Ekonomi Köşe Yazarlığı görevlerini üstlenen Beste Naz aynı zamanda Nişantaşı Üniversitesi’nde eğitmenlik yapmıştır.

Eray Erdoğan

Entrepreneur
1992 yılında Ankara`da doğmuş olan genç girişimci, lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamladıktan sonra Koç Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi. Eray Erdoğan bir eğitim teknolojileri startup'ı olan Lala’nın, aktivist giyim markası reflect’in ve yeni nesil haber kaynağı Ontrava’nın kurucu ortaklarındandır.

Hilal Bebek

Psychologist
Uludağ Üniversitesi Psikoloji bölümününden mezun olan klinik psikolog Hilal Bebek 2015 yılında “İmkansız Düş Terzisi” adlı şiir kitabını çıkarmıştır. Aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi'nde yazarlık yapmaktadır. Başarılı psikolog Metakognitif Terapi Derneği’nin de kurucusudur ve kendisine ait İstanbul’da bulunan İkon Psikiyatri’de çalışmalarını sürdürmektedir.

Levent Üzümcü

Actor
1972 yılında İzmir'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Oyunculuğu bölümüne girdi. Mezun olduktan sonra Devlet Tiyatroları ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalıştı. İstanbul Halk Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer aldı. Çeşitli sinema ve dizilerde rol alan Levent Üzümcü'nün iki oğlu var ve kendi adıyla anılan Levent Üzümcü Tiyatrosu'nda mesleki kariyerine devam etmektedir.

Mustafa İçil

Consultant, Trainer, Keynote Speaker
1972 doğumlu, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu olan Mustafa İçil 1994-2005 yılları arasında önce Microsoft Chicago daha sonra Microsoft Türkiye ofislerinde çalıştı. 2005-2007 yıllarında Apple Türkiye Pazarlama Müdürü olarak kariyerine devam etti ve o zamanki çalışmalarıyla "2006 Yılının Zirvedeki Pazarlamacıları" arasında seçildi. Google'da Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Pazarlama Direktörü olarak bulunduktan sonra İçil Eğitim ve Danışmanlık adıyla kendi işini kurdu. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitmenlik yapmaktadır.

Tanju Babacan

Fashion Designer
Almanya Roth doğumlu Türkiye’nin dahi moda tasarımcısı, kırmızı sakal Tanju Babacan aykırı tasarımların yaratıcısı olmanın yanı sıra RED BEARD hazır giyim markasının ve aldığınız her ürün karşılığında bir ürün ihtiyaç sahibi çocuklara hediye eden BUDDYPA çorap markasının da kurucu ve tasarımcısıdır.

Volkan Akı

Publications Coordinator
1988 yılında gazetecilik kariyerine başlayan Volkan Akı, Dünya Gazetesi’nde yazar olarak Volkan Akı ile İş’ten Sohbetler köşesini hazırlarken, aynı zamanda hafta sonu sayfalarında sanattan mimariye ve gastronomiye kadar günümüz gelişmelerini derlediği Şimdinin Trendleri sayfasını hazırlıyor. Volkan Akı yine trendlerle ilgili Para Dergisi’nde New World sayfasında okuyucuyla buluşuyor. 2008’den bu yana Stratejik İletişim Danışmanlığı da yapan Volkan Akı, “Geleceğin Dijital Tasarımı” konulu konuşmalar, Medya Eğitimleri ve Modaratörlükler yapıyor.

Volkan Öge

Copywriter
1982 doğumlu Volkan Öge, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunudur. Kendisi şu an bu sektörden tamamen farklı olarak içerik yazarlığı ve oyunculuk yapmaktadır. Youtube’un ilk Türk youtuberlarından olan; komik videoların yanısıra viral reklam içerikli videolar da çeken Öge, Ömür Cedimağar ve Tansu Tunçel ile Bates Motel Productions adını verdikleri eğlence amacıyla çekmiş oldukları videolarla sektöre adımını atmıştır. Beyaz perdedeki ilk oyunculuğunu yine aynı ekibin projesi olan Patlak Sokaklar:Gerzomat filmiyle yapmıştır.

Organizing team

Onur
Dursun

Istanbul, Turkey
Organizer

Necati Onur
Ozler

Istanbul, Turkey
Co-organizer
  • Dilan Derin
    Marketing/Communications
  • Ece Savaş
    Marketing/Communications
  • Evrim Alacan
    Marketing/Communications
  • Naz Nasman
    Marketing/Communications
  • Zeynep Tüylüoğlu
    Operations