Youth@ÇevreCollege
x = independently organized TED event

Theme: Dare to Dream

This event occurred on
March 10, 2018
10:00am - 1:30pm +03
(UTC +3hrs)
İstanbul, İstanbul
Turkey

As TEDxYouth@ÇevreCollege, we know and see that today’s world confines us to the limits of our humanity. Although dreaming is the only act that can distract men from the pressures of all, our dreams, our enthusiasm and energy are all being wasted away. We feel that we need to be courageous to set ourselves apart from the rest and to change everything about ourselves and our surroundings. That’s why we insist “Dare to Dream!”.

Çevre College
Erenköy Mahallesi, Çevre Sk. No:2
İstanbul, İstanbul, 34736
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@Çevre­College events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ahmet Naç

Ahmet Naç 23 Nisan gecesi bir çocuk bayramında Manisa’nın Akhisar İlçesi’nin bir köyünde dünyaya geldi. En büyük şansının bir köyde doğup büyümek olduğunu söylüyor. Hayatındaki en kaliteli zamanları ise ağaçların üstünde yanlız başına olduğu anlar olarak tanımlıyor. Ortaokul ve Lise yıllarında hababam sınıfındaki Ahmet olarak anılmış. Ne olmak istediğine bir türlü karar veremeyince bütün meslekleri aynı anda yapabileceği tek iş olan öğretmen olmaya karar vermiş Şimdi ise öğrencileriyle birlikte senarist, yönetmen, ressam, sporcu, tiyatrocu, şair, müzisyen, radyo ve söyleşi yapımcısı, komedyen, moderatör, koordinatör, dekorasyon ustası, tekniker, boyacı, tasarımcı ve Rapçi olarak hayatına devam ediyor. Boş vakitlerinde ise gözlüğünü ve takım elbisesini çıkarıp pelerinini takarak çocukların süper kahramanı oluyor.

Cemre Nur Meleke

Cemre Nur Meleke, 26 yaşında edebiyat, sinema ve seyahat tutkunu bir kadın. Marmara Üniversitesi işletme bölümünü bitirdikten sonra yine aynı üniversitede sinema alanında yüksek lisansını tamamlamış ve aynı alanda akademik kariyerine devam etmektedir. Vatan ve Milliyet gazetelerinde edebiyat ve seyahat hakkında yazarlık yapan Meleke, 2015 yılında Gezgin Kadınlar platformunu kurmuştur. “Türkiye’de Gezgin Kadınlar Var” mottosuyla yola çıkmış olan platform, kız kardeşlik müessesesine sahip çıkan misyonuyla kadınları seyahate teşvik ederek 2,5 senedir çeşitli sunumlar, eğitimler, geziler ve farklı projeler gerçekleştirmektedir. Türkiye’de kadınlar adına yapılan projelere farklı bir bakış açısı getiren Gezgin Kadınlar, binlerce kadına ulaşarak büyümeye ve “Bir kadın yola çıktığında dünya değişir” söylemine devam etmektedir.

Doğa Can Coşar

26 Temmuz 1995 yılında İstanbul’da doğdu. Türkiye Birincisi olarak girdiği İstanbul Erkek Lisesinden mezun oldu. Eğitimini Koç Üniversitesi’nde Hukuk – İşletme yandalıyla burslu olarak sürdürmektedir. Akademik anlamdaki başarılarının yanı sıra sosyal yaşamdaki başarılara daha fazla önem veren Doğa Can Coşar sekiz sene boyunca TEMA Vakfı’nda bilfiil çalışmış, 2010 yılında vakfın ona verdiği görevle Genç Tema (Lise) kuruluş sürecinde aktif rol almıştır. Türkiye’nin ilk 18 yaş altı derneklerinden birisi olan İstanbul Gençlik Platformu Derneği’ni kuran Doğa Can Coşar, aynı zamanda Türkiye’nin en genç dernek başkanıdır. Şu anda ise çalışmalarını hem İstanbul Gençlik Platformu çatısı altında hem de Koç Üniversitesi’nde sürdürmektedir. Ayrıca Türkiye Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu’nun en genç Yönetim Kurulu Üyesidir. Dernekçilik ve vakıfçılık çalışmalarının yanı sıra bireysel olarak da UNICEF ve UNESCO’nun projelerinde yer alan Doğa Can Coşar, özellikle SEMEP Projesi’nde aktif olarak çalışmaktadır. 10 senedir piyano çalmakta olup aynı zamanda snowboard ve boks yapmaktadır. Aydabir Dergisi’nde yazılar yazmakta, özellikle kitap okumaya ve fotoğraf çekmeye yoğun ilgi göstermektedir. İyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilmektedir. Akademik ve sosyal çalışmalarının bir göstergesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Üstün Başarı Belgesi’ne, İstanbul Erkek Lisesi tarafından iki kez Onur Belgesi’ne, UNESCO tarafından Teşekkür Belgesi’ne; İstanbul Valiliği, Kadıköy Belediyesi ve TEMA Vakfı tarafından Özel Teşekkür Belgesi’ne layık görülmüştür. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bir yarışmayla İstanbul’un en iyi üç genç hatibinden birisi seçilmiştir. 2015 senesinde Türk Eğitim Vakfı Kaynak Geliştirme Ödülünü kazanan Doğa Can Coşar, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Şeref Listesinde de yer almaktadır. Yürüttüğü başarılı çalışmalar neticesinde Junior World Entrepreneurship Forum (Dünya Genç Girişimciler Forumu) üyeliğine davet edilmiş ve 2014 yılından beri çalışmalarını uluslararası alanda yaymaya çalışmaktadır. Doğa Can Coşar, aynı zamanda Avrupa’nın en prestijli organizasyonlarından birisi olan DLD Konferanslarının en genç katılımcısıdır. Ayrıca 2015 senesinde dönem başkanlığını Türkiye’nin yürüttüğü G20 Zirvesi’nin beş alt kolundan birisi olan C20 Zirvesi’ne (Civil Society 20) katılarak ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. 2016 yılında ise Birleşmiş Milletler’in düzenlediği World Humanitarian Summit’in (Dünya İnsani Zirvesi) dünya genelindeki 370 genç delegesinden biri olarak Gençlik Zirvesi’ne katılmış ve çalışmalarını Birleşmiş Milletler nezdine taşımıştır. 2017 yılında ise Birleşmiş Milletler Gençlik Parlamentosu’na Türk Genç Delegesi olarak davet edilmiş ve BM Genel Kurul Başkanı Peter Thomson’ın tanımıyla “Dünyanın En Başarılı 500 Genç Lideri” (sivil toplum) arasına seçilmiştir.

Önder Arsan

Önder Arsan 1965’te İstanbul’da doğdu. Ankara Gazi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ekonomi bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin hemen ardından 1990 yılında Unilever’e katıldı. 1990 – 2002 yılları arasında satış içerisinde, artan sorumluluklar ile farklı görevlerde yer aldı. 2002 yılında pazarlama bölümüne geçen Arsan, Ticari Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. 2006 yılında Modern Ticaret Satıs Direktörü olarak kariyerine devam eden Arsan, 2010 yılında, 20 yıllık perakende tecrübesinin ardından, Unilever’in ev dışı sektöründe faaliyet gösteren Unilever Food Solutions birimine atandı. Kendisi halen, Unilever Foods Solutions Türkiye, Orta Asya, Kafkasya ve İran Genel Müdürü ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu üyesi olarak görevine devam etmektedir. Dönüşüm projeleri ve sürdürülebilirlik konularında çeşitli çalışmalar yürüten Önder Arsan’ın en büyük tutkusu seyahat etmek ve fotoğrafçılıktır. Önder Arsan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Serdar Çankaya

43 yaşındayım ve şaşkınım: Ne, 43’mü? Evliyim; biri beş, diğeri on bir yaşında iki kızım var, çok da tatlılar. Ankara Üniversitesi’nde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık eğitimi aldım. Üniversite yıllarında radyoculuk, televizyonculuk yaptım. Radyo program yaparken, konuklarıma gerçekten merak ederek hikayelerini sordum; 1997 yılında da Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin Radyo Ödülü’nü aldım. 22 yaşındaydım, buna da çok şaşırmıştım. Televizyonculuk kısmında yaptığım ise okuma, yazma, araştırma ve getir götür işleriydi. Radyo televizyon, belgesel deneyimi basit sorular sormayı öğretti ki bu, danışma sürecinde hala çok işime yarıyor. Üniversite sonrasında, Belfast ve Londra’da engelli yetişkinlerle bir yıl boyunca gönüllü olarak çalıştım. İki yıl boyunca da, Ege Üniversitesi’ndeki genç psikolojik danışmanların derslerine girip, yaratıcı drama yoluyla deneyimlerimi paylaştım. birailemeselesi.com adresindeki blogun yazarı ve aynı adı taşıyan danışmanlık merkezinin kurucusuyum. Uzun bir ara verdiğim radyoculuğa TRT Radyo 1’de devam ediyorum. Yaklaşık on iki senedir aikido çalışıyorum. Dikkat eksikliğinden muzdaripim. Arabamı unutup eve metroyla dönüyorum, buna da şaşırıyorum. Anlayacağınız üzere, hayatın bana çokça şaşkınlık yaşattığını düşünüyorum. Bu şaşkınlığa hala şaşırıyor olmama –artık siz de tahmin ederseniz- yine şaşırıyorum.

Organizing team

Deniz
Ütgin

İstanbul, Turkey
Organizer

Seda
Oz Cadirci

Turkey
Co-organizer
  • Beycan Dağcı
    Operations
  • Beyza Gündoğan
    Partnerships/Sponsorship
  • Defne Özdemir
    Operations
  • Defne Melis Yılmaz
    Production
  • Deniz Donduran
    Production
  • Gülin Kirman
    Marketing/Communications
  • İpek Dolu
    Operations
  • İrem Özel
    Marketing/Communications
  • İrem Gedikli
    Operations
  • Jasmin Sakka
    Operations
  • Yaren Öztürk
    Operations
  • Yusuf Emin Aydemir
    Partnerships/Sponsorship