Youth@Amposta
x = independently organized TED event

Theme: WE THE FUTURE

This event occurred on
September 2, 2017
AMPOSTA, Tarragona (ca)
Spain

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Auditori Unió Filharmonica Amposta
Calle Miralles, 4
AMPOSTA, Tarragona (ca), 43870
Spain
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Amposta events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

CAITLIN DAVENPORT

VOLUNTEER
Caitlin Lois Davenport és camarlenca per adopció. Va néixer l'any 1997 al sud de Manchester, Anglaterra i deu anys després es va traslladar amb la seva família a Camarles. Seleccionada per al projecte Comenius, com una de les cinc escoles diferents per Europa en un sol tema: l'aigua. Seleccionada al programa Talent Jove de la URV, per a estudiants dotats de les matemàtiques i la física. Després de graduar l'ESO, ha estat donant classes d'anglès als nens del seu poble durant els últims 3 anys. Voluntària als camps de refugiats de Grècia amb la ONG d’Amposta, Provocant la Pau Voluntària a Atenes, Grècia, utilitzant les seves habilitats lingüístiques per ajudar els refugiats en tot el possible: ensenyant anglès, fent de mediadora en debats i assemblees, i facilitant l'accés als serveis mèdics.

Carla Bonfill

Student
Natural de Amposta, es licenciada en Geografía por la URV, Master en paisajismo por la UPC y Erasmus en la Göteborg University Climate Change, a geographical perspective. Field course in the subarctic, Physical Geography and Ecology. BECARIA PROYECTO UERRA - URV Beca de colaboración con el proyecto “Uncertainties in Ensembles of Regional Reanalyses” del Departament de Canvi Climàtic de la Universitat Rovira i Virgili. FINALISTA BLUE BBVA CHALLENGE - Blue BBVA. Escogida única finalista del programa online entre más de 2.000 participantes de todo el mundo. BECA DEL MINISTERIO DE EDUCACIÓN, CULTURA Y DEPORTE con el proyecto: “Diseño y validación de una metodología para calcular la calidad en playas naturales a partir de un sistema de indicadores.” ACCÈSSIT CONJUNT AL “PREMI CATALUNYA TERRITORI” - Societat Catalana d’Ordenació del Territori. Pla de paisatge de Cervera.

JOAN FRANCESC GILABERT

STUDENT
És de Sant Jaume d’Enveja. Es considera tranquil i reflexiu, normalment prefereix escoltar que parlar. Va jugar 6 anys a basket amb l’Amposta i ara està a Barcelona estudiant. Cursant el doctorat del programa de Física Computacional i Aplicada a l'Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). És graduat en Enginyeria Física per la UPC. Màster en Bioinformàtica per a les Ciències de la Salut per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment treballa en el seu doctorat al BARCELONA SUPERCOMPUTING CENTER (BSC). La seva recerca es centra en el desenvolupament de tècniques de simulació per a l'estudi de sistemes proteïna-lligand. “Sempre he sigut curiós i m’agrada saber perquè les coses passen i com funcionen”. Està content d’haver triat la física. “No és tant important el grau que tries si està enfocat en una àrea general. En realitat, el que és important, son els hàbits relacionats en aquells àmbits, anàlisi de dades, disciplina, les persones que coneixes etc… “

JOEL ROMERO

STUDENT
Es un joven de Vilanova i la Geltrú de 17 años que ha acabado este año 1º de Bachillerato, aficionado a la música (toca el violín), a la tecnología, a la física y a la biología. Seleccionado para el programa Joves i Ciència de la Fundació Catalunya La Pedrera. Primer premio con su equipo del mSchools App Awards de robòtica. Seleccionado para una estancia en el MIT (Instituto Tecnológico de Massachusetts - Boston) durante este verano, donde ha trabajado como tema, métodos alternativos de detección de mutaciones cancerígenas utilizando nanopartículas y láser. Elegido para participar en la feria estatal Exporecerca Jove, donde ganó varios premios. Seleccionado para la feria Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) de este año en Los Ángeles donde recibió el reconocimiento de la NASA. Premio Special Award de la NASA en Ingenieria Mecánica con el proyecto explorar Marte con robots en forma humana. Es el primer español en recibir un Special Award.

MANEL BALFEGO

STUDENT
Manel Balfegó és un jove de 17 anys nascut a l'Ametlla de Mar. Doble graduació simultània en batxillerat internacional i nacional. Estudiant el grau de Filosofia, Política i Economia. Viatjar per a ell és una forma d'aprenentatge vital i per això ja ha visitat més de 25 països de tot el món. Amant de tot el relacionat amb les empreses i l'economia, ja fa anys que inverteix en borsa, fet que l'ha portat a conèixer tots els complicats mecanismes de la compra i venda d'accions. "M'agrada veure món, viatjar per descobrir però també m'apassiona aprendre com funcionen les coses". Ha après que "Hem de deixar viure a la gent i respectar-nos. La societat funcionaria millor si ens escoltéssim i acceptéssim els avantatges de la diversitat"

MERITXELL LORCA

STUDENT
Nacida en l’Espluga de Francolí, Meritxell es auxiliar de administración ejerciendo de conserje en una escuela pública. CAMPEONA DE CATALUÑA DE ESQUÍ ALPINO CAMPEONA DE ESPAÑA DE ESQUÍ ALPINO CAMPEONA DE CATALUÑA DE 100 ml Y SALTO DE LONGITUD CAMPEONA DE ESPAÑA DE 100ML Y SALTO DE LONGITUD SELECCIONADA POR LA SELECCIÓN ESPAÑOLA EN LOS CAMPEONATOS DE EUROPA DE ITALIA (GROSETO) DE HOLANDA (Langraf) Y DE SUIZA. Habitual conferenciante en escuelas e institutos, le apasiona la zumba y los steps participando en numerosas exhibiciones. Su perseverancia y capacidad de sacrificio le ha llevado a conseguir todos los retos que se ha marcado sin perder su humildad.

MIKELE GRANDE

STUDENT
Nacida en Huarte (Pamplona), esta joven de 17 años es una enamorada del Cine. Ya desde pequeña participa en obras de teatro locales y actualmente estudia en la academia de interpretación Butaca78, habiendo participado en obras como La casa de Bernarda Alba de Federico García Lorca y La ola de Morton Rhue. Lleva dirigidos varios cortos con los que ya ha ganado dos premios habiendo conseguido en alguno de ellos los 9000 visionados en internet. Sus contenidos provocativos, están marcados por un alto contenido social y de respeto.

Organizing team

Juan
Estelle

Amposta, Spain
Organizer

Alex
Estelle

Amposta, Spain
Co-organizer
  • Irene Espuny
    Operations
  • Toni Fernández Rodríguez
    Marketing/Communications