ENKASchools
x = independently organized TED event

Theme: Small changes big!

This event occurred on
April 14, 2018
11:00am - 4:00pm +03
(UTC +3hrs)
Adapazarı, Sakarya
Turkey

Küçük Şeyler, Büyük Yeniliklerin Habercisidir!
“Binlerce kilometrelik bir yolculuk bile, tek bir adımla başlamak zorundadır.” der Lao Tzu. Yolun sonunda katettiğimiz mesafeye bakıp gururlansak da aslında o ilk adım olmasaydı, kat edilen mesafeden bahsedilemezdi.
Atomların mikroskop altındaki ufak hareketleri pek çok gizemi açıklığa kavuştururken gözlerimiz onu önemsemez ama önemsendiğinde... İşte o zaman tam anlamıyla keşfedebiliriz doğamızı. Böylece gelişir, yaşadığımız dünyayı tanırız. Canlılarla ilgili bulunan küçük bir bulgu, bilinen her şeyi değiştirebilir. Tek bir rengin değişimi yeter insanların tarzlarını değiştirmelerine. Ufak fikirler büyük dönüşümlere neden olabilir.
Şimdi yaşadığımız bir olayın nedeni, yıllar önce attığımız küçük bir adım olabilir. “Amazon ormanlarında bir kelebeğin kanat çırpışı, Amerika’da bir fırtınaya sebep olabilir” şeklinde açıklar Edward N. Lorenz, kelebek etkisi kuramını. Sürdürülebilir bir gelecek için hata yapmaktan korkmadan alacağımız kararlar, atacağımız küçük adımlar, dünyanın farklı noktalarındaki canlılar için hayati öneme de sahip olabilir.
Küçük adımlarınızla büyük değişimlere katkı sağlamanız dileğiyle...
Small changes big!
“The journey of a thousand miles begins with one step.” says Lao Tzu. Although one would feel proud of the distance covered by the end of the journey, without the very first step, that journey would not be even a matter of speaking.
While little movements of atoms under the microscope unravel many mysteries of the universe, our bare eyes cannot perceive. But at the moment we start perceiving, we can completely discover our nature. Then we improve, understand the world we live in. A small exploration about living creatures may wipe off everything known. A small change in only one color would be enough for a person to change over his or her mood. And small ideas may lead big changes.
A small step we took many years ago may be the reason for what we are living just now. “When a butterfly flutters its wings in one part of the world, it can eventually cause a hurricane in another.” says Edward N. Lorenz to explain the theory of butterfly effect. The decisions that we will make bravely for a sustainable future or the small steps that we will take may have a great importance for some living creatures in another part of the world.
With the hope of your small steps contributing to big changes...

Adapazarı Enka Okulları
Enka Yolu Caddesi
Dağdibi mahallesi
Adapazarı, Sakarya, 54100
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­E­N­K­A­Schools events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adapazarı Enka Okulları Dans Grubu

Student
Adapazarı Enka Okulları Dans Grubu Öğrencileri

Burak Kılanç

İstinye Üniversitesi Genel Sekreteri
İstinye Üniversitesi Genel Sekreteri DoğruTercih Projesinin Yaratıcısı, Yök Atlas Sistemi’nin proje yürütücüsü, CNN Türk, Haber Türk, NTV kanallarında program yapımcısı

Ece Çiftçi

Ece Ciftci was the first Turkish who receives the Emerging Young Leaders Award
Ece Ciftci was among 10 young people chosen by the State Department to receive the Emerging Young Leaders Award

Gaye Amus

Founder of Doğada Öğreniyorum in Turkey, First Environment Trainer of Finland Environment School
Doğada Öğreniyorum’un Kurucusu Orman Anaokulları ve Sınıf Dışı Eğitim Uzmanı Finlandiya Çevre Okulu’nun ilk Çevre Eğitmenlerinden Okul Öncesi ve Sınıf Dışı Eğitim Danışmanı

Hande Birsay

Author, Journalist
Gazeteci, Editör, Yazar, Yapımcı “Emiyor mu? Mükemmel Annelik Beni Teğet Geçti” isimli kitabının yazarı. "Büyük konuştum, başıma geldi" mottosunu benimseyen, annelik hikayelerini mizahi bir dille anlatan “hihieved” instagram hesabının kurucusu.

İnci Aral

Author
Türk Pen Yazarlar Derneği Başkanlığı Akademi Kitabevi Öykü Ödülü Yunus Nadi Öykü Ödülü Tepeyran Roman Ödülü Kıbatek ( Kıbrıs, Balkanlar, Avrasya Türkçe Edebiyatları) Ödülü Öykü ve Romanları; Fransa, İngiltere, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Hindistan, Çin, Mısır, Makedonya ve Lübnan gibi ülkelerde yayımlandı.

Masis Aram Gözbek

Conductor & artistic director, musician, composer.
Besteci 2013 yılı Türkiye’nin En Başarılı Genci 2014 yılı Müzik alanında Yılın Girişimcisi Yakaranlar projesinin Müzik Direktörü Boğaziçi Caz, Boğaziçi Gençlik ve MAGMA Korolarının Kurucusu, Genel Sanat Yönetmeni ve Şefi

Neslican Tay

Fighter
#kanserledans “Ayaklarımın yere sağlam basması için hissettiğim iki ayağa ihtiyacım yok”

Ozan Kara

Student
Enka Okulları Öğrencisi

Semih Yalman

The Founder Of Dreamstalk
Dreams Talk’un kurucusu Gayrı Maddi Varlık Yönetimi ve Algı Stratejisti, Birey etkileşimi ve farkındalık tasarımı uzmanı, Akademisyen, Sanatçı, Yazar, Konuşmacı, Şair ve Besteci

Organizing team

Ceren
Şakar

Sakarya, Turkey
Organizer

Useyyid
Gökcen

Sakarya, Turkey
Co-organizer
  • Becky Yilmaz
    Operations
  • Burak Kulak
    Production
  • Nilufer U. J. Garcia
    Curation
  • Osman Koc
    Curation
  • Semahat Pirimoğlu
    Curation
  • Seray Yuksel
    Curation
  • Turgay Barkın Türkşen
    Post production
  • Umut Gökçe
    Team member
  • Yasemin Geçibesler
    Curation