ZeyCdED
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 25, 2017
12:50pm - 7:00pm +03
(UTC +3hrs)
Merkez, Adıyaman
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Adıyaman Türkiye Petrolleri Konferans Salonu
•Türkiye Petrolleri Mah. Karapınar Cad. No:256
Merkez, Adıyaman, 02000
Turkey
Event type:
Education (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Zey­Cd­E­D events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ayşe Işık

Küçük yaşta talihsiz bir kazadan dolayı her iki kolunu kaybeden Ayşe Işık, ayaklarıyla olağanüstü resimler yaparak ünlü bir ressam olmayı başarmıştır. İstanbul'da yaşayan Işık, hem yaptığı resimlerle hem de home-office çalışarak yaşamını devam ettirmektedir.

Buğra Ayan

Ayan,1989 yılı Erzurum doğumludur. 2012 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi Bilişim Sistemleri Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 2013 yılı itibariyle Milli Savunma Sistemleri ARGE Başkanlığı’nda mühendis olarak göreve başlayan Ayan, 2015 itibariyle Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı’nda Uzman olarak göreve devam etmektedir.Yaklaşık 10 yıldır internet üzerine çalışmalar yapan Ayan’ın İnternet Sırları(2009),APPInventor ile Mobil Uygulama Geliştirme(2015), Sosyal Ağlar Tarihi (2016) isimli 3 adet kitabı bulunmaktadır

Caner Menemencioğlu

1980 Ankara doğumlu olan Caner MENEMENCİOĞLU, Gazi Üniversitesi İşletme Eğitimi Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı.2005 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda, Teknoloji Tasarım öğretmeni olan Menemencioğlu, şu an Ankara Şair Abdurrahim Karakoç Ortaokulu müdür yardımcılığı görevini üstlenmektedir. Yönetmenliğe olan ilgisi lise yıllarında başlayan Menemencioğlu, uzunca bir süre tiyatro oyunculuğu, yazarlığı ve rejisörlüğü yaptı. 2010 yılından bu yana yazıp yönettiği 11 kısa film çalışması oldu, filmlerin hepsi ulusal ve uluslararası arenada kabul görmüş birçok film festivalinde finalist olurken, en iyi film ödülü alan 3 filmi bulunmaktadır. Menemencioğlu, profesyonel olarak müzikle de ilgilenmektedir. Şimdiye kadar 4 adet single albüm yapan Caner Menemencioğlu, 2017 yılının son döneminde, tüm şarkıların sözü ve müziği kendine ait olan 10 parçadan oluşan pop müzik albümünün son aşamasındadır.

Gökhan Yücel

1977 yılında İstanbul, Karagümrük'te doğdu. Pertevniyal Lisesi'ni bitirdikten sonra, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Essex Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Oxford Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde karşılaştırmalı siyaset ve kamu politikaları okudu. 2012 yılında Harvard Üniversitesi John F. Kennedy School of Government’ta Kamu Liderliği Programı’na tam burslu katıldı ve başarıyla tamamladı. Oxford Üniversitesi’nde 2003-2007 yılları arasında Ortadoğu politikası, strateji ve güvenlik dersleri vermiştir. 1997-1999 yıllarında üniversite eğitimi sırasında Sabah gazetesinde editör olarak çalıştı. 2009-2011 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nda danışman olarak görev aldı. 2011-2015 yılları arasında Hasan Kalyoncu, Bahçeşehir, Okan ve Aydın Üniversiteleri'nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. İstanbul Haluk Ündeğer Lisesi'nde bir öğretim yılı boyunca lise öğrencilerine girişimcilik, teknoloji ve inovasyon dersleri vermiştir. Özellikle lise ve üniversite öğrencileri ile kariyer planlamaları, gelecekte meslekler, beceriler ve işgücü temalı konferanslara konuşmacı olarak katılmıştır. Gökhan Yücel, mevcut çalışmalarını dijital dönüşüm, devletlerin dijital politikaları, küresel eğitim politikaları, Dördüncü Endüstri Devrimi/21. yüzyılda öğrenme ve beceriler, Yapay Zeka, dijital çağda sivil toplum ve sosyal bilimler, siyasal kampanyalar, inovasyon, geleceğin teknoloji ve istihdam trendleri, dijital diplomasi ve yer markası oluşturma başlıkları üzerine yoğunlaştırmıştır. Merkezi İstanbul'da bulunan Dijital Araştırmalar Derneği'nin başkanıdır. Dernek bünyesinde Diplomacy.Live platformu ile birçok projenin direktörlüğünü gerçekleştirmiştir. Son olarak 2016 Dijital Diplomasi’ye Bakış Raporu’nu yayınlamıştır (www.sodd16.com). Dünyanın birçok merkezindeki toplantılara konuşmacı olarak davet edilmiştir. The Guardian, Yeni Şafak, Radikal, Daily Sabah gazetelerinde yazıları yayınlanan Gökhan Yücel, Digital Age dergisinde aralıklarla yazılar kaleme almaktadır. Küresel Öğretmen Ödülü (Global Teacher Prize) Akademisi ve Seçici Jüri Üyesidir. OECD'nin 2030'da Eğitim Projesi'nin ‘elit küresel eğitim entellektüeli’ sıfatıyla danışmanlığını yürütmektedir. Halen Arter Reklam Ajansı'nda siyasi iletişim ve dijital strateji danışmanlığı görevini yürütmektedir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Levent Galip Yeşil

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü 1995 yılı mezunu. 1998 - 2008 yılları arasında Coca-Cola İçecek A.Ş.’desatış temsilcisi, satış yöneticisi ve eğitim uzmanı görevlerinde bulundu. Mayıs 2008 ve Aralık 2012 tarihleri arasında sağlık sektöründe Özel Ankara Güven Hastanesi A.Ş.’de "Eğitim ve Geliştirme Müdürü" görevini icra etti. 2012-2015 yılları arasında kurucusu olduğu “PALET Eğitim Akademi” ile eğitim ve kurumsal yönetim danışmanlığı çalışmalarına başladı.2015-2016 yıllarında ayrıca “KORU Sağlık ve Eğitim Kurumları” bünyesinde Eğitim ve CRM faaliyetlerinden sorumlu yönetici, iç denetçi, İSG çalışan baş temsilcisi ve 5 farklı komite üyesi olarak görev aldı. Aktif iş hayatına bireysel ve kurumsal gelişim amaçlı “Eğitmen&Kurumsal Yönetim Danışmanı” olarak “ODSDanışmanlık & ECOLE Akademi” şirketinde devam etmektedir. Bugüne kadar 100 civarı kamu kurum, üniversite ve özel sektör firmalarına 2.500 üzeri eğitim ve seminer programı gerçekleştirmiş olup, toplam 40.000’den fazla kişiyle bilgilerini paylaşma şansına sahip oldu. Bir elmanın yarısı, iki oğul babasıdır. Futbol, basketbol ve voleybolda ekip halinde, masa tenisi ve bilardo branşlarındaise bireysel şampiyonluklar yaşadı. Ankara Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosunda ve Güven Hastanesi Sanat Müziği Korosunda korist olarak görev aldı. TÜTAV Halk Dansları & Semazen ekibinde faaliyetlerde bulundu.

Mehmet Turgut

Prof. Dr. Mehmet TURĞUT, 1962 yılında Adıyaman’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimlerini Adıyaman’da tamamladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu. 1992 yılında Morfoloji (Anatomi) uzmanı, 1998 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1998 Yardımcı Doçent, 2004 yılında Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, 2005 yılında ise Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçenti ve 2011 yılında Profesör oldu. Halen Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı başkanı, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Dâhili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlıkları ile Tıp Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği gibi idari görevleri de sürdürmektedir. Prof. Dr. Mehmet TURĞUT’un; konusunda yazılmış 300 kadar uluslararası ve ulusal makalesi ile 2 adet kitap yazarlığı mevcuttur. Mesleği ile ilgili birçok dernek üyeliği de olan Prof. Dr. Mehmet TURĞUT evli ve iki çocuk babasıdır.

Muhammed Egemen Geyik

16.04.2010 tarihinde evin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. iki yıl üst üste farklı anasınıflarına gidere okul hayatına erkenden başladı. Anasınıfında yapılan müsamere etkinliklerinde liderlik görevlerini yerini getirdi. 2016-2017 öğretim yılında Altınşehir İlkokuluna başladı birinci sınıfı başarıyla tamamlayarak ikinci sınıfa geçti. Temel ilgi alanları olarak mekanik, elektronik ve yazılım-kodlama yer almaktadır. Adıyaman inovasyon merkezinde eğitimci olarak akranlarına yazılım ve kodlama hakkında dersler verdi.

Nurten AKKUŞ

Dünyanın en iyi 10 öğretmeninden biri olan Nurten AKKUŞ, Samsun'da bir devlet okulunda müdürlük yapmaktadır.

Prof. Dr. Mehmet Turğut

Prof. Dr. Mehmet TURĞUT, 1962 yılında Adıyaman’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimlerini Adıyaman’da tamamladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu. 1992 yılında Morfoloji (Anatomi) uzmanı, 1998 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 1998 Yardımcı Doçent, 2004 yılında Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, 2005 yılında ise Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçenti ve 2011 yılında Profesör oldu. Halen Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı başkanı, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Dâhili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlıkları ile Tıp Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği gibi idari görevleri de sürdürmektedir. Prof. Dr. Mehmet TURĞUT’un; konusunda yazılmış 300 kadar uluslararası ve ulusal makalesi ile 2 adet kitap yazarlığı mevcuttur. Mesleği ile ilgili birçok dernek üyeliği de olan Prof. Dr. Mehmet TURĞUT evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Mustafa Yavuz

Yükseköğrenimini Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinde tamamladı. Aynı üniversitede Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalında yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı. University of Wiskonsin Oskosh, Eğitim Fakültesi Eğitim Liderliği Bölümünde çalışmalarda bulundu. Sınıf Yönetimi, Karşılaştırmalı Eğitim, Karşılaştırmalı Eğitim Yönetimi, Eğitim Liderliği ve Nitel Araştırma dersleri vermektedir. Bölüm yazarı olduğu ders kitaplarının dışında Öğrenme Liderliği ve editörü olduğu YeniNesilOkul “Araştıran Okul” adı altında yayımlanmış kitapları vardır. Education and Science (SSCI) dergisinin eğitim yönetimi alan editörlüğünü yürütmektedir. Makalelerimin yer aldığı bazı dergiler: The Journal Of Educational Research (SSCI), Education and Science (SSCI), Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi (SSCI), Educational Sciences: Theory and Practices (SSCI).

Prof. Mustafa Yavuz

Yükseköğrenimini Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinde tamamladı. Aynı üniversitede Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması ve Ekonomisi Bilim Dalında yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı. University of Wiskonsin Oskosh, Eğitim Fakültesi Eğitim Liderliği Bölümünde çalışmalarda bulundu. Sınıf Yönetimi, Karşılaştırmalı Eğitim, Karşılaştırmalı Eğitim Yönetimi, Eğitim Liderliği ve Nitel Araştırma dersleri vermektedir. Bölüm yazarı olduğu ders kitaplarının dışında Öğrenme Liderliği ve editörü olduğu YeniNesilOkul “Araştıran Okul” adı altında yayımlanmış kitapları vardır. Education and Science (SSCI) dergisinin eğitim yönetimi alan editörlüğünü yürütmektedir. Makalelerimin yer aldığı bazı dergiler: The Journal Of Educational Research (SSCI), Education and Science (SSCI), Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi (SSCI), Educational Sciences: Theory and Practices (SSCI).

Yrd. Doç. Dr. Bengü Türkoğlu

1980 yılında Konya’da doğdu. 2002 yılında lisans eğitimini, 2005 yılında yüksek lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde, doktora eğitimini ise yine aynı üniversitenin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi bölümünde tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında farklı eğitim kademelerinde uzman öğretmen olarak görev yaptı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalında öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Bengü Türkoğlu, çalışma alanını “oyun temelli öğrenme, gelişim alanları üzerinde kognitif oyunların etkileri” olarak tanımlamaktadır. Doktora tezinde ikizlerinden ilham alarak kognitif oyunların anasınıfına devam eden çocukların bilişsel gelişimleri üzerindeki etkilerini inceleyen Türkoğlu, koordinatörü olduğu Selçuklu Bilişsel Eğitim Programında ise bu oyunların ilkokula devam eden çocukların hem bilişsel hem de sosyal gelişimleri üzerindeki etkilerini inceledi. Bilişsel ve sosyal gelişim perspektifinden oyun temalı makale, bildirileriyle çeşitli kongre, sempozyum ve konferanslarda görev almış; oyun temelli öğrenme konusunda öğrenci, öğretmen, yönetici ve anne-babalara yönelik çok sayıda seminer ve atölye çalışmaları yürütmüştür.

Organizing team

Mete
Kızılkaya

Adıyaman, Turkey
Organizer