BenedekHegy
x = independently organized TED event

Theme: Elmúló jövő // Fading Future

This event occurred on
October 7, 2017
Veszprém, Veszprém
Hungary

A múlt-jelen-jövő egymást követő kapcsolatban állnak? Mit tanulhatunk a régi korokból, ami formálhatja a jövőnket? Mit tanulhatunk vagy taníthatunk ma? Hogyan fogunk dolgozni a jövőben? Vajon a manapság borúsnak tűnő jövőképet hogyan tüntethetnénk el? Vagy ha a jövő fényes, mire kell vigyáznunk, hogy az is maradjon?

Amikor a jövő szóba kerül, két véglet között szokott mozogni az emberiség: amolyan Pató Pálosan rámondja, hogy ráérünk még gondolkodni és cselekedni, hiszen messze még a jövő. A másik véglet a precíz tervezést részesíti előnyben: a kívánt cél akkor érhető el, ha már ma teszünk érte. Na de ha ma a jövőnkért teszünk, mikor marad időnk a ma céljaira?

Ismerd fel! Őrizd meg! Változtass!

Veszprém Agóra
Táborállás tér 1.
Veszprém, Veszprém, 8200
Hungary
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Benedek­Hegy events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Barbara Máté

Barbara első diákmunkáján (mosogatólányként) átíratta a szállodai mosogatás addigi protokollját, harmadával csökkentve a ráfordított időt és biztosítva a folyamatos rendet. Hivatásos tanácsadóként az elmúlt 20 évben vezetők és csapatok sorát kísérte végig változásaikban, kedvenc szakterülete a csapatenergiák pozitív befolyásolása. Kamaszodó ikerlányok édesanyja. Előadása alatt pánikolni fog. Közelmúltban történt balesete ráébresztette, hogy milyen kiszolgáltatottak és magányosak vagyunk legsérülékenyebb állapotunkban: a pánikzónában. Személyes történetekkel segíti felismerni, mi történik ilyenkor. Megosztja vezetők és saját tapasztalatait, hogyan tudunk egymásnak a pánikzónában segítséget adni.

Bea Bincze

Coach, tréner

Dorottya Lovász

Lovász Dorottya politológus mesterszakos hallgató.

Erik Szabó

Erik igazi polihisztor: könyvet ír, ifjú focistákat edz, testnevelést és magyart tanít. Témaköre, a bátorság egy színházi előadáson világosodott meg előtte igazán. Azóta keresi és kutatja azokat a helyzeteket, ahol a bátorság megmutatkozik valamilyen formában. Előadásában a szamuráj szemléletről, önmagunk ösztönzéséről és a döntési képességeinkről fog beszélni.

Gabriella Movik

Senki nem beszél olyan csillogó szemmel az ingatlanokról és az ingatlanpiacról, mint Movik Gabriella. Hiszi, hogy a magyar ingatlanpiac nagy változások előtt áll. Előadásában ingatlanpiaci kultúránkról, szokásainkról fog beszélni. Mi késztet vagy kényszerít valakit arra, hogy az utcán kolduljon, miközben van egy 100 millió forintos ingatlanja? Miért költözik valaki albérletbe, miközben van egy saját lakása? Mi ebben a múlt öröksége? És mi az, amire a magyar ember a saját ingatlannál is jobban vágyik? Előadásában Gabi mindezekre a kérdésekre választ ad, sőt, azt is megmutatja, milyen irányba változnak berögződéseink a jövőben.

Judit Váradi

Judit angolnyelvi üzleti kommunikációs tréner és tanácsadó. Angolnyelv-tanárként végzett, majd néhány év nyelvtanári munka után 17 évet töltött multinacionális cégeknél, HR és marketing területen.

Péter Karcagi

Péter saját társasjáték fejlesztő cégét vezeti. Belül mérnök, kívül játékos ügyvezető és három gyermekes apa.

Róbert Mészáros

Róbert márkaépítő tanácsadó, tréner, előadó, saját “vallása” a brandizmus.

Organizing team

Adam
Pusztai

Veszprém, Hungary
Organizer
  • Gábor Zeleszkó
    Production
  • Gábor Bősze
    Team member
  • Réka Horváth
    Marketing/Communications
  • Zsófia Szabó
    Marketing/Communications