KoprivnicaLibrary
x = independently organized TED event

Theme: Velike ideje u malom gradu

This event occurred on
April 22, 2017
6:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
Croatia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"
Zrinski trg 6
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, 48000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koprivnica­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Marko Košiček

Viši asistent u Zavodu za molekularnu medicinu Instituta Ruđer Bošković
Marko Košiček kemičar je koji istražuje svijet temeljnih biomedicinskih znanosti. Diplomirao je i doktorirao kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a trenutno je zaposlen na Zavodu za molekularnu medicinu Instituta Ruđer Bošković gdje istražuje utjecaj lipida na razvoj Alzheimerove bolesti. Paralelno s time popularizira znanosti i obrazuje mlade znanstvene nade. Vodi znanstvenu emisiju Treći element na HRT3, član je tima koji priprema hrvatske reprezentativce za Međunarodnu kemijsku olimpijadu, utemeljitelj je Društva za edukaciju van okvira te dugogodišnji član organizacijskog odbora Ljetne škole znanosti za srednjoškolce. Pobijedio je na međunarodnom natjecanju Laboratorij slave (FameLab) 2008. trominutnom prezentacijom pod naslovom Biokemija ljubavi, koja mu je donijela i vrijedno medijsko iskustvo. Sudjeluje na gotovo svim popularno-znanstvenim manifestacijama u Hrvatskoj, a svoje iskustvo u komunikaciji znanosti s obje strane kamere kroz radionice pr

Mladenka Majerić

Izvršna direktorica udruge Crveni nosovi
Mladenka Majerić zadnjih 6 godina svoju motivaciju, znanje i vještine odlučila je upotrijebiti kako bi ostvarivala misiju udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori - donijeti radost onima koji je najviše trebaju. Prije toga je imala višegodišnje iskustvo rada u profitnoj djelatnosti, ali ju je rad u organizacijama civilnog društva privlačio još od studentskih dana. Kao izvršna direktorica udruge svakodnevno se suočava s izazovima vođenja organizacije i bez obzira na to što se radi o neprofitnoj djelatnosti, a možda upravo zbog toga, odgovornost za vođenje udruge je izuzetno velika, a potreba za novim znanjima i vještinama neprekidna. Mladenka se educirala (i još uvijek se educira) u ekonomiji, odnosima s javnošću, projektnom menadžmentu i upravljanju. Posebno je zanimaju teme razvoja socijalnog kapitala, prikupljanja sredstava (fund raising) i društvenih inovacija.

Pero Tomas

Medicinski tehničar
Pero Tomas medicinski je tehničar zaposlen u OB „Dr. Tomislav Bardek“. Bodybuildingom se bavi od svoje dvanaeste godine. Natječe se od 2006. godine. Jedan je od najtrofejnijih hrvatskih bodybuildera mlađe generacije. Nastupio je na preko 40 bodybuilding/fitness natjecanja u inozemstvu, a od toga ima 35 odličja. Petnaest godina posvetio je bodybuildingu od toga deset godina natjecateljskom fitnessu i bodybuildingu dok se sada tim sportom bavi rekreativno i kao trener. Sretno oženjen.

Saša Ceci

Znanstveni suradnik u Zavodu za eksperimentalnu fiziku Instituta Ruđer Bošković
Saša Ceci radi na Institutu Ruđer Bošković gdje proučava pobuđena stanja i raspade raznih subatomskih kratkoživućih kvantnih objekata i sistema. Povremeno predaje razne fizike i programiranja na Sveučilištu u Zagrebu. Osim znanstvenim radom i nastavom, bavi se i promocijom znanosti. Teži je dio voditeljskog i autorskog dvojca znanstvene emisije na HRT-u pod nazivom "Treći element". Također je i jedan od (dvadesetak) osnivača "Društva za promociju znanosti i kritičkog mišljenja", neformalne grupacije znanstvenih entuzijasta te suorganizator njihovih mjesečnih tribina o razbijanju mitova "Skeptici u pubu". Autor je knjige "Blesimetar iliti koliko je krivo biti u krivu" koja je napisana prema istinitom... blogu "Jutarnjeg lista" na kojem je objavio stotinjak znanstveno-popularizacijskih tekstova o psihologiji i parapsihologiji, skepticizmu i lakovjernosti, pa čak i o vjeri i ateizmu. Pisao je dosta o obrazovanju i nastavi pa je završio i kao urednik par aktualnih udžbenika za osnovnoškols

Snježana Šlabek

Voditelj odjela ljudskih resursa
Snježana Šlabek već drugu godinu zaredom nalazi se na britanskoj listi 100 svjetskih „moversa & shakersa“ za područje digitalnog učenja. Njezina strast je digitalna transformacija i sve što nosi sa sobom; od novih načina učenja do novih poslovnih modela i upravljanja promjenama. Posljednjih desetak godina pokrenula je brojne inicijative iz područja digitalnog učenja, upravljanja znanjem i idejama te osvojila niz nagrada iz struke u Hrvatskoj i svijetu.

Organizing team

Petar
Lukačić

Koprivnica, Croatia
Organizer

Maja
Gačan

Koprivnica, Croatia
Co-organizer
  • Ana Škvarić
    Team member
  • Suzana Jarnjak
    Marketing/Communications
  • Tomislav Ružić
    Team member