TarragonaSalon
x = independently organized TED event

Theme: Hem d'educar treballadors o persones?

This event occurred on
November 9, 2017
7:00pm - 9:00pm CET
(UTC +1hr)
Tarragona, Tarragona (ca)
Spain

El sistema educatiu dels nostres joves ens planteja molts dubtes:
Quin és el model educatiu que volem? Sortiran preparats en un món que canvia tant ràpidament? Han d’aprendre un ofici o adquirir competències? I què passa amb l’ètica i els valors?
Si amb una carrera universitària no troben feina, millor que facin FP? Els que estudien FP, realment troben feina? Es correcta la separació entre FP i Universitat?
Cal que reflexionem sobre quin model educatiu volem per als nostres joves, en funció de quin model de societat aspirem a ser. És realment l’educació el motor de qualsevol societat? Realment es prioritza la inversió en educació i en recerca científica dels ciutadans del futur? Estem aprofitant els recursos que invertim com a societat en la formació dels joves?
En l’actualitat, la informació i el coneixement esdevenen recursos estratègics per la societat i poden, ben gestionats, esdevindre claus per millorar la vida de les persones. Al TEDxTarragonaSalon volem apostar per la conversa i compartir amb el nostre auditori algunes sensacions al voltant de la situació actual del sistema educatiu, especialment en els contexts universitari i de la formació professional, imaginant com podria ser en el futur.
Un debat obert amb els professors Joaquín Ruiz de Arbulo (URV) i Josep Maria Grau (URV i INS Pere Martell) en el que veurem un vídeo d’una xerrada TED sobre el tema, per després analitzar quin model educatiu i quines polítiques educatives serien desitjables a desenvolupar i … amb l’opinió de tots, re-imaginarem el futur de la educació.

Casa Joan Miret
Rambla Nova, 36
Tarragona, Tarragona (ca), 43004
Spain
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Tarragona­Salon events

Organizing team

Agustí
López

Tarragona, Spain
Organizer
  • Albert Martínez
    Marketing/Communications
  • David Serra
    Curation
  • Jordi Planas Manzano
    Curation
  • Xavi Chamorro
    Marketing/Communications