TürkEğitimDerneğiÜ
x = independently organized TED event

Theme: The Echo of Difference

This event occurred on
May 20, 2017
Ankara, Ankara
Turkey

Diversity has caused many things in the history of mankind, a concept that has existed since the birth of the universe and we want to look at differences in different areas from new perspectives. What we want to address specifically is the ‘differences’ and the ‘echoes’ that these differences create around us. We believe that our differences can be an individual or community basis. We have features that separate us from each other and make us who we are. These differences, which create diversity, can be emotional, physical, mental or a completely different angle. Also, every society is a mixture of differences. When these differences begin to be spoken and rested, societies can develops.

TED Üniversitesi Çok Amaçlı Salon
TED Üniversitesi, Ziya Gökalp Caddesi No.47 - 48 Kolej Çankaya ANKARA
Ankara, Ankara, 06420
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Türk­Eğitim­DerneğiÜ events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

TEDU ACAPELLA

BAND
A capella her zaman duyduğumuz müziklerin aksine enstrümanın insan sesi olduğu müzik dalıdır. TEDU A capella Şubat 2017 de İrem Bozdağ tarafından kurulup Işıl Gürler, Ege Bayraktar, Deniz Demirbaş ve Ali Can Yalçın olmak üzere beş kişilik kadrosuyla alışa gelmiş müzik tarzlarının dışında müzik yapmak için yola çıkan amatör bir A capella topluluğudur.

Bülent Çaplı

Academician/ Prof. Dr.
Medyanın ekonomi politiği, medya etiği, televizyon haberciliği, belgesel sinema. Bülent Çaplı, doktorasını 1990’da İstanbul Üniversitesi’nden almıştır. Çalışmaları medya etiği, medyanın ekonomi politiği, medya sistemleri, iletişim sosyolojisi, küresel iletişim ve televizyon haberciliği üzerinde yoğunlaşan Dr. Çaplı, bu alanlarda kitaplar ve makaleler yazmış, dersler vermiş, ödüller almıştır. Yine bu alanlarda birçok yurtiçi ve yurtdışı projede danışmanlık ve koordinatörlük yapmış olan Dr. Çaplı, Kültür ve İletişim dergisinin editörüdür. Florida, Ohio ve Manchester üniversiteleri, Dr. Çaplı’nın görev almış olduğu eğitim kurumları arasındadır.

Fazıl İşler

Director&Chief Editor
Fazıl A. İşler, Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdu. Galatasaray Üniversitesi’nde Fransız Edebiyatı ve Karşılaştırmalı Dilbilim, Lyon Jean Moulin Üniversitesi’nde Modern Edebiyat eğitimi gördü. Eğitimi sırasında dilbilim, göstergebilim, anlatıbilim, retoriğin yanı sıra bu disiplinlerin yeni iletişim dünyasına ve sosyal medyada etkileri üzerine araştırmalarda bulundu. Öğrendiklerini 2016 sonunda kurucularından biri olduğu Stolk projesinde uygulama fırsatı buldu. Bir sorun etrafında taraflara bölünen ve bilimsellikten uzaklaşan kitle iletişiminde, diyalektik ve mizahi sunumu harmanlayarak farklı bir iletişim metodu geliştirdi. Programın önce şef editörlüğünü üstlendi. Daha sonra uzun yıllar asistanlığını yaptığı Şerif Toklucu’dan yönetmenlik görevini de devraldı. Stolk tarafsız, analitik ve samimi tutumuyla 5 ayda yaklaşık 2 milyon aboneye ve 200 milyon erişime ulaştı.

Hazer Amani

Chief
Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okumuş. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi almıştır. Okulunu birincilikle bitirip Güney Afrika’da çalışmaya başlamış ama sadece yemek bilmek ona yetmemiş üstüne Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği de okumuştur. 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a dönmüş ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef i olarak çalışmıştır. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü almıştır

Herbert Mehmet Stevenson

Instructor
Herbert Mehmet Stevenson 23.02.1979 da doğdu. Liseyi Amerika da Maine eyalatinde Brewer şehirinde bitirip lisans eğitimini Hacettepe İngilize Dilbilimi Bölümünde tamamladı. Üniversiteden kısa bir süre sonra CELTA sertifikasını aldı. Deneyimleri arasında her düzeyde ve farklı öğrenci profillerine ders verdi. Dil eğitiminde ilgi alanları konuşma becerileridir.

Mehmet Atakan Foça

Founder&Chief Editor - Teyit.org
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. 2009’da bir yerel gazetede muhabir olarak gazeteciliğe başladı. 2011 yazında Bianet’te yaptığı stajın ardından aynı yıl Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi’nin yürütmekte olduğu Mülteci TV haber sitesinin editörlüğünü yaptı. 2013 yazında BBC Türkçe’de stajını yaparken mobil habercilik, dijital medya ve gazeteciliğin geleceği gibi konularla tanıştı ve bu alana yöneldi. Doğrulama El Kitabı’nın Türkçe çevirisine öncülük etti. Doğrulama çalışmaları nedeniyle Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından Medyada Şeffaflık Özel Teşvik Ödülü’ne layık görüldü. Gazeteciler için dijital veriyi doğrulama teknikleri, veri gazeteciliği, gazeteciler için sosyal medya ve arama pratikleri gibi konularda araştırmalarını sürdürüyor.

Melek Özlem Sezer

Poet
21 Aralık 1971’de doğdu. Hacettepe Üniversitesi’nde ekonomi okudu. Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde masal analizi dersleri verdi. Milliyet Çocuk (Miço) dergisinde köşe yazarlığı yaptı. TRT radyolarına masal programları hazırlayıp sundu. Şiir, öykü, masal, çocuk edebiyatı ve senaryo alanlarında uğraş veriyor. Yaşamını animasyon senaryoları yazarak ve seslendirme yaparak kazanıyor. 1998 Cemal Süreya, 2000 Behçet Aysan ve 2011 Nüzhet Erman Şiir, 2001 Arıburnu En İyi Uzun Metrajlı Film Öyküsü, 2010 Oğuz Tansel Halk Bilimi ödülleri var. Kitapları: Şiir: Derin, Söğüt Sefareti, Söğüt Sefası Meyhanesi, Yusuf ile Zeliha, Sözcük Dülgeri Ali (Azerbaycan), Nefser, Taşa Yazdığım Araştırma-İnceleme: Masallar ve Toplumsal Cinsiyet, Masal Masal Matitas (Yetişkinler için masal antolojisi) Ayrıca 16 çocuk kitabı var.

Nermin Yıldırım

Author
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde muhabir, editör ve köşe yazarı olarak çalıştı. İlk romanı Unutma Beni Apartmanı 2011 senesinde Doğan Kitap tarafından yayımlandı. Onu Rüyalar Anlatılmaz (2012, Doğan Kitap), Saklı Bahçeler Haritası (2013, Doğan Kitap) Unutma Dersleri (2015, Doğan Kitap) izledi.Romanları Sırpça, Bulgarca, Fransızca, Çince, Arapça gibi yabancı dillere çevrilen Yıldırım, Manchester Letters, Tramline Project gibi uluslararası edebiyat projelerine katılarak, çeşitli ülkelerin yazarlarıyla ortak çalışmalar yaptı.

Özgür Ceren Can

Ceramic Artist
1980 Ankara’da doğdu.1998’de Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nden, 2003’te Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden mezun oldu. Seramik sanatçısı Özgür Ceren Can, Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Anabilim Dalı’nda çağdaş Türk seramik sanatı, kamusal sanat ve kent estetiği üzerine akademik çalışmalarına devam ediyor. Sanat üretimini atölyesinde ve AsiKeçi Ankara Sanat İnisiyatifi’nde sürdürüyor. Gazete Solfasol’de çalışıyor. Kadın Çalışmaları Derneği üyesi. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde Küratörlük ve Sergileme Teknikleri dersi veriyor.

Rengim Gökmen

Conductor
19 Ağustos 1955 Ankara doğumlu. Türkiye’nin orkestra şefleri varlığı içinde önde gelen, yenilikçi, Türk bestecilerinin eserlerine sıklıkla eğilen, bir bölümünün ilk seslendirmelerini yapan, şeflik veya sanat danışmanlığını üstlendiği kurumlarda yeni etkinliklerin, festivallerin, yarışmaların düzenlenmesine, birimlerin kurulmasına önayak olan değerli müzik insanı… Müziğe küçük yaşlarda annesi opera sanatçısı Muazzez Gökmen’in gözetiminde başladı. Piyano ve komposizyon çalışmalarını Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Ferhunde Erkin , Nimet Karatekin(piyano) ,İlhan Baran ve Ahmet Adnan Saygun(komposizyon) gibi , müzik tarihimizin unutulmaz, kült isimleriyle tamamladı. Gökmen’in önünde iki seçenek vardı. Ya komposizyonda uzlaşmaya devam ederek besteciliğe yönelecek yada çok sevdiği orkestra şefliğinde uzmanlaşacaktı. Öğretmenlerinden değerli bestecimiz ve eğitimcimiz İlhan Baran , onun kompozisyon alanında devam etmesini arzuluyordu. Ama Gökmen’in orkestra şefliği sevgisi ağır bastı.

Organizing team

berke
aytekin

Organizer