Constanta
x = independently organized TED event

Theme: Life: How To!

This event occurred on
September 10, 2017
Constanta, Constanța
Romania

In editia din 2017, organizatorii TEDxConstanta propun un joc de imaginatie - o linie a timpului care sa suscite interesul si sa actioneze ca un vector al cresterii si initiativei personale in spiritul ideilor care merita impartasite.
Niste versuri putin trecute prin vanari de vant ne intrebau acum cativa ani Cate drumuri un om ar avea de facut pana ei sa-l considere om? Intr-o maniera cumva moderna, ne-am intrebat acelasi lucru: Crescand, de unde ai stiut cum sa traiesti? Dar acum – acum, tu cum traiesti?
Asa s-a nascut TEDxConstanta 2017. Toamna asta venim, deci, cu idei care merita impartasite despre, cu si pentru viata. Variantele sunt prea multe, asa ca nu scriem retete.
“Life: How To” iti propune un joc de imaginatie in care sa iei loc si sa fii din nou copil, adolescent, tanar si adult.

Zenith - Conference & Spa Hotel
Bulevardul Mamaia, 209
Constanta, Constanța, 900001
Romania
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Constanta events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adelina Petre

Cel mai tanar orator din Romania
La 8 ani, Adelina Petre este de obicei cel mai tânăr speaker de pe fiecare scenă unde ține un discurs. In luna aprilie a acestui an, Adelina a obținut mențiunea I – secțiunea limba română la concursul de public speaking “Bright Speakers”, organizat de către Liceul Teoretic Internațional de Informatică București (ICHB) în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Mai mult decât atât, cea mai importantă recunoaștere i-a fost atribuită la sfârșitul anului trecut, atunci când a câștigat premiul I în cadrul concursului de public speaking “Business Days Junior Edition” Adelina este un mic “vulcan” ambițios și posesoarea unui dezvoltat spirit de competiție. A vorbit pentru prima data în public la vârstă de 6 ani, în urma câștigării bursei de “public speaking” oferită de către Centrul pentru copii supradotați “Gifted Education”, urmând ca la 7 ani să susțină cauza acestor copii pe scena conferinței “KIDx – copiii supradotați dezbat sistemul de educație din România”.

Alex Dona

Managing Partner Times New Roman
Creator autentic, individ care crede, om cu simtire, onoare si liber. Alex Dona, managing partner Times New Roman, managing partner la Woodspa, ambasador Hospice Casa Sperantei si lider de haita in Lupii Liberi vine la #TEDxConstanta 2017. Profilul lui Alex de LinkedIn ne arata ca, in decursul a putin peste 20 de ani, a trecut de la trainer la om de vanzari, iar apoi, la antreprenoriat. Alex este unul dintre cele mai bune exemple de oameni care au plecat la drum cu doar o idee si mainile curate si… inca nu s-a oprit. La TEDxConstanta, ne spune despre cum sa creeam, pas cu pas, contexte frumoase si sa ducem la indeplinire visuri indraznete.

Andreea Bratu

Pianist concertist & cadru didactic universitar, doctor in Muzica
Canta la pian de peste 25 de ani. A inceput sa studieze muzica in Bucuresti si a absolvit Conservatorul tot acolo. Apoi, a facut o serie master-class-uri europene pentru desavarsirea studiilor pianistice. Ulterior, a obtinut diploma de doctor in muzica cu distinctia Magna cum Laudae la Universtiatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Inca din 2005 desfasoara ea insasi activitate didactica din postura de lector doctor universitar al Facultatii de Arte din cadrul Universitatii de Stat “Ovidius” din Constanta. A participat la festivaluri, a colaborat cu pianisti celebri, a dat recitaluri de pian si muzica de camera cu parteneri din Romania sau strainatate. A inregistrat LIVE concerte de muzica de camera instrumentala si cu participare vocala. A fost distinsa cu Premiul Criticii Muzicale in cadrul concursului “Mihail Jora” din Bucuresti, a fost invitata sa sustina recitaluri de pian in New York, in sali de concerte prestigioase, precum Carnegie – Weill Hall sau Engelman Recital Hall.

Andreea Liana Buzea

Coach sexualitate somatică
Începând cu anul 2014 a început să exploreze practici ale câtorva tradiții orientale (Yoga, Tai Chi), aspecte de bază privind sănătatea (nutriție, juicing, fitoterapie) cât și aspecte de bază ale sexualității umane. Din anul 2016 a început formarea oficială în calitate de coach în sexualitate somatică (denumirea oficială sexological bodyworker, un domeniu nou pentru România). Concomitent a decis să dezvolte percepția societății privind educarea și dezvoltarea în sexualitate umană, informarea și stabilirea reperelor constructive pe acest subiect, cât și să dezvolte o comunitate de oameni cu aceeași viziune și dorință de cunoaștere și dezvoltare. Funcții trecute: Președinte Asociația EcoAssist (București) Fondator „Let’s Do It, România!” (mișcarea socială de curățenie a țării într-o singură zi) și „Plantăm fapte bune în România” (inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat)

Andrei Rosu

Sportiv de anduranta, blogger, scriitor & vorbitor inspirational
Are 41 de ani, este tata a doi copii, are experienta de peste 15 ani in mediul corporatist, este sportiv de anduranta, blogger, scriitor si vorbitor inspirational, organizator de evenimente caritabile, sustinator de proiecte sociale, donator benevol de sange. In competitiile sportive la care a participat pana in prezent a adunat cateva recorduri nationale si mondiale, printre care: - primul om din lume care a finalizat circuitul 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe cele 7 continente (record inregistrat în Cartea Recordurilor), primul maraton din viata sa fiind la… Polul Nord! - castigator al cupei mondiale de ultra-triatlon, proba de triplu Ironman si vice-campion al probei de cvintuplu Ironman si finisher al unui Deca Ironman – concurs care presupune parcurgerea 38 de kilometri de inot, 1800 de kilometri de pedalat si 420 de kilometri de alergare - primul roman care a traversat inot Canalul Manecii, in cadrul celui mai dificil ultra-trialton din lume

Ioana Chicet-Macoveiciuc

Owner & Author Printesa Urbana
Ioana Chicet-Macoveiciuc este autor de carte pentru copii și pentru adulți și autoarea blogului Printesaurbana.ro, cel mai popular blog pentru părinți din România. Preocupată de educarea copiilor cu blândețe și respect, Ioana organizează evenimente pentru părinți în multe orașe din România, luptă împotriva violenței familiale, gestionează comunități online de părinți din toată lumea, scrie articole și cărți despre relații bazate pe empatie și ascultare autentică, în speranța unei lumi mai pașnice pentru copiii noștri. Copilăria trebuie să fie Rai!

Ioana Matei

Ecolog & Antreprenor
oana Matei este fondatoarea Jovis Cosmetics, un brand 100% romanesc, cu produse cosmetice 100% naturale – o afacere de familie cladita pe principii solide si cu radacini adanc infipte in armonia om-natura. Ecolog de profesie, Ioana si-a dorit ca in paralel cu afacerea sa isi dezvolte si o cariera in domeniul pe care l-a studiat si pe care il indrageste – ecologia, asa ca de-a lungul timpului a lucrat pe diverse proiecte de mediu atat in tara cat si in strainatate, ultima experienta fiind la Joint Research Centre al Comisiei Europene. La intersectia dintre ecologie si antreprenoriat s-a nascut ideea unui model de afacere verde, bazat pe reciclarea uleiului alimentar uzat in detergenti prietenosi cu mediul, idee care a clasat-o pe Ioana printre cei 5 finalisti pe Europa ai concursului international Young Champions of the Earth organizat de UNEP (Programul Natiunilor Unite pentru Mediu).

Raed Arafat

Secretar de stat MAI & fondatorul Fundatiei pentru SMURD
Născut în Damasc, Siria, dar sosit în România în anul 1981, dr. Raed Arafat a studiat Medicina la Cluj-Napoca. În 1990, la Targu Mures, cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Chioreanu și al Col. Liviu Micu, precum și al mai multor colegi, a pus bazele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare. În prezent, este secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi fondatorul Fundaţiei pentru SMURD. Fundația sprijină acţiunile şi proiectele desfăşurate de SMURD, precum și alte proiecte destinate dezvoltării medicinei de urgenţă în România.

Rodica Matusa

Consultant medical al Fundatiei Baylor Marea Neagra
Pe cand noi auzeam de HIV/SIDA si poate intorceam capetele a ignoranta, dna. dr. Rodica Matusa, impreuna cu un medic american, infiintau Centrul de Excelenta Baylor. Loc în care încă lucrează, sprijinind, prin sfaturile sale, generaţiile mai noi de medici şi de asistente să ofere servicii de calitate persoanelor infectate cu HIV. A primit numeroase premii si distinctii pentru activitatea dumneaei – Premiul Drepturile Copiilor, acordat pentru prima data in Romania de catre Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copii, si Distinctia de Erou in Medicina, oferita de Organizatia Mondiala ​a ​​Profesionistilor ​​in ​​SIDA ​​- ​pentru ​a ​numi ​numai 2​ ​dintre ​​cele ​ce​ ​rasuna. Pionier in lupta impotriva SIDA, dr. Rodica Matusa este printre medicii infecţionişti din ​​Constanta care, prin munca şi prin devotamentul lor, au salvat vieţi.

Tedy Necula

Film Director & Producer for inspirational videos
Tedy Necula este producător la Inspirational Filmmaking şi director de creaţie la The Handicapped – agency for inspirational advertising. A creat peste 40 de campanii de inspiraţie şi filme documentare care vizează proiecte și cauze comerciale sau sociale din Europa. Tedy Necula avut șansa de a fi în contact cu persoane din grupuri vulnerabile, cum ar fi orfani, persoane cu dizabilități, LGBT sau femeile din închisori, SIDA și a comunităților din zonele de risc. Genul său de filosofie îl face să caute partea de inspiratie în naratiuni de orice subiect sau brand, chiar în locurile în care alții găsesc doar drame.

Organizing team

Cornel
Marcu

Constanta, Romania
Organizer
  • Deliana Trasca
    Marketing/Communications
  • Raluca Dinca-Ionita
    Marketing/Communications