ISTEKBelde
x = independently organized TED event

Theme: I Have a Dream

This event occurred on
May 30, 2017
İstanbul, İstanbul
Turkey

Our TEDx event will have a theme. The theme slogan is "I have a
dream" that is a idiom from Martin Luther speech. The idiom will be
inspired the audiance to enlarge their vision and catching their
dreams. This theme is also preferred in terms of teaching and guiding
the young generation. Our goal in this event will be exert hope and
perseverance.

İSTEK Belde Okulları
Gümüşyolu Caddesi Rasimağa Sokak No:7
İstanbul, İstanbul, 34676
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­I­S­T­E­K­Belde events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

ESRA GÜMÜŞ

Voleyball player
Esra Gümüş, 1982 Ankara doğumlu olan milli voleybolcunun voleybola başlaması, 13 yaşında iken Ankara Vakıfbank takımına katılmasıyla oldu. Bu kulübün kapatılması üzerine 2000 yılında Yeşilyurt'a geçen Esra Gümüş, 2004 yılında Eczacıbaşı’na transfer oldu ve kaptanlığa kadar yükseldi. Esra Gümüş, halen Eczacıbaşı’nda voleybol yaşamını sürdürmektedir. Esra Gümüş, aynı zamanda Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımının kaptanıdır.

HAKAN YÜCEL

Librarian
Aslen Kütahyalı olan Hakan Yücel, 1986 yılında Ankara-Çubuk’ta doğdu. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarından itibaren alanı ile ilgili birçok çalışmalarda bulundu. Halk Kütüphanelerine farkındalık yaratmak amacıyla #halkkütüphanemiçinpedallıyoradını verdiği etkinliğini gerçekleştirmiştir. 18 Şubat 2005’te vefat eden Mustafa GÜZELGÖZ nam-ı diğer Eşekli Kütüphaneciyi anmak amacıyla ve ondan ilham alarak köylere bisikletiyle kitap götürmeye başlamıştır. 29 Ağustos 2012‘den bu yana, Kütüphaneci olarak atandığı Bitlis İl Halk Kütüphanesi’ndeki görevine devam etmektedir.

HAKKI KOŞAR

Martial Artist
8 Aralık 1943 doğumlu Hakkı Koşar, Türk Karatesinin Kurucusu, Türkiye Karate Federasyonu Onursal Başkanı. Kuleli Askeri Lisesi’ni bitirmiştir. Spora harp okulunda öğrenciyken atletizmle başlamıştır. Cüneyt Arkın, Kartal Tibet gibi efsane oyuncuların sahnedeki dövüş eğitimlerini vermiş ve filmlerinde yer almıştır. Türkiye Karate Federasyonu Onursal Başkanı olan Hakkı Koşar 9. Dan Siyah kuşağa sahiptir.

MELTEM CUMBUL

Actrists
Berlin Altın Ayı ödülünü almış Duvara Karşı'nın (Head On) da aralarında olduğu on altı sinema filmi, Türkiye Televizyon tarihinin en çok izlenen dizi başarısını kazanmış Yılan Hikayesi'nin de aralarında olduğu altı dizi, Smokey Joe's Cafe, Taming of the Shrew gibi müzikal ve tiyatro oyunları ile Palm Springs, Queens, Ankara ve Antalya Altın Portakal Film festivalleri dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok ödüle sahiptir.

NALAN SUNA

Voleyball Team Coach
1959 İstanbul doğumlu olan Nalan Suna, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda lisansını tamamladıktan sonra 1991 yılında Sağlık Bilimleri Enstitüsünde doktorasını tamamladı. Genç yaşlardan itibaren voleybolla iç içe olan Nalan Suna bu sporda, Galatasaray Spor Kulübü, Arçelik Spor Kulübü, THY Spor Kulübü ve Türk Milli Takımında görev almıştır.Haliç Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda Yard. Doç. Olarak görev yapmakta ve Veteran Voleybol Milli Takımı’nda spor kariyerine devam etmektedir.

ORÇUN BERRAKÇAY

Autistic Children Choir Master
1982 yılı doğumlu Orçun Berrakçay, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda lisans eğitimini almış ve aynı üniversitede doktora programını tamamlamıştır. İngilizce ve başlangıç düzeyinde Macarca bilen Berrakçay’ın, Müzik ve Otizm üzerine makale, bildiri ve çevirileri vardır. Dünyaca bilinen ve Türkiye’de tek olan otizmli bireylerden oluşan koronun kurucusu ve şefidir.

Organizing team

EMRE
DURMAZ

Organizer

Cenk
KAYHAN

İstanbul, Turkey
Co-organizer
  • cem batmansu
    Marketing/Communications