Reus
x = independently organized TED event

Theme: FIGHT!

This event occurred on
November 25, 2017
10:00am - 6:00pm CET
(UTC +1hr)
Reus, Tarragona (ca)
Spain

FIGHT! is a cry of encouragement. It’s an appeal to fight for your dreams. It’s a calling to work for the necessary changes in our world to achieve a better educated, fairer, more caring and sustainable society.

FIGHT! is an invitation to become active in this changing time period we are living in. The whole world is undergoing a pervasive transformation, but where are we going towards?

FIGHT! means getting involved in defining our future. We must choose the direction, according to our personal and collective goals, making special emphasis on the ideas and values that contribute to improve the world, both from individual action and from our commitment as a society.

FIGHT! is a cry to take action. In any field: science, technology, culture, sport, solidarity, communication... The time has come to move forward in democracy, culture and knowledge for the sake of peace and prosperity in every corner of the world.

Teatre Bartrina
Plaça del Teatre
Reus, Tarragona (ca), 43201
Spain
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Reus events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Marc Grau Jr

Music

Tarragona Hip Hop

Music

Carlos Olalla

Actor
Carlos Olalla és actor i escriptor. Ha participat en un centenar de sèries de televisió i en una vintena de pel·lícules i diversos muntatges teatrals d’autors com T. Williams, J.P.Sartre, T.Bernhard, B.Brecht, etc. Des de fa 9 anys fa tallers solidaris de teatre per a persones en risc d’exclusió social (Fundación Recal, Caídos del Cielo, Parroquia de San Carlos Borromeo y Cañada Real). Es codirector de 16KM, el «Festival Internacional de Cine de Cañada Real» (primera edició 2016) pel qual ha rebut el «Premi Especial de la Unión de Actores» el 2017 i el «Premi González Sinde de la Academia de Cine; i del FESCIMED «Festival Internacional de Cine por la Memoria Democrática» que celebrarà la seva primera edició al novembre del 2017. Ha publicat tres novel·les La sabiduría del silencio, La taberna de los sueños i Tempo, dos llibres de poesia Hijos del viento i El aroma de la luna i un d’assaig Carmen Amaya: el mar me enseñó a bailar i col·labora escrivint articles d’opinió.

Carme Junyent

University professor
Carme Junyent és nascuda a Masquefa (Anoia) l’any 1955. És professora titular de lingüística general a la Universitat de Barcelona. Directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades. És Membre d’Honor de la Càtedra UNESCO del Patrimoni Lingüístic Mundial. Autora de més de 20 llibres, entre els quals «Les llengües d’Àfrica» (1986), «Vida i mort de les llengües» (1992), «El libro de las lenguas» (2010), «El rol de les llengües dels alumnes a l’escola» (2012) i «Escoles a la frontera» (2016). Ha dirigit l’inventari de les llengües que es parlen a Catalunya i ha comissariat diverses exposicions sobre les llengües dels catalans.

Fàtima Vilà

Filmmaker and teacher
Fàtima Vilà, propietària i CEO d’ FX ANIMATION Barcelona 3D& FilmSchool, és una dona tot terreny. Productora executiva, directora i actriu de teatre, domina les arts escèniques i és professora d’acting. Compta també amb experiencia a l’àrea de màrqueting de diferents empreses i en agències de publicitat. A més, Fàtima té una trajectòria lligada a l’activisme en matèria de gènere i és una ferma defensora del paper de la dona en els alts càrrecs directius. Tot un exemple de la reivindicació de la figura femenina en el món del entreteniment, les arts escèniques i el cinema, ja que les dones, per a Fàtima, “han estat, són i seran una gran peça clau de la cultura cinematográfica mundial”.

José Rodríguez

Antropologist
José Rodríguez, també conegut com @trinitro pel seu perfil de Twitter, és expert en xarxes socials. És autor dels llibres Crisis de comunicació on-line (2014) i El límite del 2.0 en la acción y el activismo social y político (2011). Treballa a l’equip de comunicació de la UGT de Catalunya com a responsable de comunicació en xarxa. És Llicenciat en Física per la UAB, Màster en Societat de la Informació per la UOC i DEA en sociologia per la UOC. Dóna classes a màsters universitaris i col·labora en diversos mitjans de comunicació com a articulista i tertulià. Ha sigut durant 8 anys conseller de districte de mobilitat, seguretat i serveis urbans al districte d’Horta-Guinardó de Barcelona.

Laura Pinyol

Journalist
Laura Pinyol Laura Pinyol i Puig va néixer a Terrassa el 1979. És periodista i consultora en comunicació. Va estudiar el grau de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i, en acabat i va cursar els cursos de predoctorat en Història comparada social, política i cultural a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de sempre, ha compaginat la seva tasca acadèmica o la seva feina amb col·laboracions en diversos mitjans de comunicació de Terrassa, El Temps, Catalunya Ràdio, Diari Ara, Descobrir Catalunya, Nació Digital, etc. Ha treballat en diversos gabinets de comunicació com el de la CCMA, ERC i Departament de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya. L’any 2012 funda una agència de comunicació, junt amb un soci, per portar campanyes de divulgació i comunicació. També és mare de la Jana, el Roc, la Queralt i la Berta que tenen, respectivament, nou, set i cinc anys.

Nuccio Ordine

Literature professor
Nuccio Ordine (Diamante, Itàlia, 1958) és professor de Literatura italiana a la Universitat de Calàbria i autor de diversos llibres, bona part d’ells centrats en la figura de Giordano Bruno. És autor del conegudíssim llibre La utilitat de l’inútil, un contundent manifest en defensa de les humanitats. Ha estat professor visitant de centres com l’Universitat de Yale (EUA); Paris IV-Sorbonne, CESR de Tours i IEA de París (França), el Wartburg Institute o el Max Planck de Berlín (Alemanya). És també membre del Harvard University Center for Italian Renaissance Studies i de la Fundació Alexander von Humboldt, així com membre d’honor de l’Institut de Filosofia de l’Acadèmia Russa de Ciències.

Núria Salán

Chemist and professor
Núria Salán. Professora a la UPC i Sotsdirectora de Promoció Institucional i Estudiantat a l’ESEIAAT de Terrassa. Presideix la Societat Catalana de Tecnologia. Ha publicat més de 120 treballs en revistes i actes de congressos, diversos llibres de text i ha traduït recentment al castellà un dels llibres més coneguts i utilitzats arreu de l’àmbit de l’enginyeria de materials. És llicenciada en CC. Químiques-Especialitat Metal·lúrgia i Doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica. Desenvolupa una part de la seva recerca en l’àmbit dels Materials al CIEFMA i com a responsable del grup de Recerca COMPOLAB. Paral·lelament, dedica una part de la seva activitat investigadora a l’àmbit de la Igualtat d’Oportunitats a l’Enginyeria, com a Coordinadora Acadèmica Programa de Gènere UPC (2011-2015). L’any 2017 ha estat distingida amb el Premi Mujer y Tecnología, atorgat per la Fundació Orange a una dona que promogui l’apropament de la tecnologia a l’estudiantat femení.

Pol Galofré

Social Activist
Pol Galofre (Barcelona, 1987) és graduat en cinema i audiovisuals a l’ESCAC especialitzat en so i documental, també és activista trans i feminista, des del 2005 ha participat en diversos col·lectius i actualment és un dels dinamitzadors i coordinadors de l’Espai Trans i de Cultura Trans. Juntament amb Miguel Missé ha editat el llibre Políticas Trans – Una antología de textos desde los estudios trans norteamericanos. Va realitzar amb Brigitte Vasallo el projecte TransRaval en el marc de l’exposició Translocacions del Centre d’Arts Santa Mónica i Idensitat, i amb Bel Olid van realitzar el projecte Ésser Lluire pel festival Ingràvid. També ha dirigit el curt documental Feines per gent valenta i el curt Les Coses que Importen. És docent en el Màster Gènere i Comunicació de la UAB i formador des del Col·lectiu i+ en l’àmbit de la diversitat sexual i de gènere amb perspectiva interseccional.

Organizing team

Xavier
Menduina

Reus, Spain
Organizer

Fähndrich
Xavier

Reus, Spain
Co-organizer
  • almudena nula gonzalez
    Production
  • Lluís Pallejà
    Operations
  • Marc Guirro
    Operations
  • Núria Estrada
    Production
  • Núria Fenoll Domingo
    Marketing/Communications
  • Oscar Manrique
    Marketing/Communications