GalatiED
x = independently organized TED event

Theme: Time’s up! Take a decision now!

This event occurred on
October 7, 2017
8:30am - 7:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Galați, Galați
Romania

Membrii echipei de proiect doresc să organizeze evenimentul TEDxGalațiED axat pe domeniul educației. Astfel, grupul țintă îl constituie persoanele interesate de viitorul educației, evenimentul fiind deschis pentru toate vârstele.

Conferința TEDxGalațiED 2017 se va desfășura pe durata unei zile și își propune să aducă împreună 100 de participanți dornici să se implice în dezvoltarea lor și a comunității prin intermediul educației. Aceștia vor avea oportunitatea să participe la talk-urile susținute de cei 16 speakeri prezenți la conferință, dar și la difuzarea câtorva talk-uri din cadrul altor evenimente TEDx.

Misiunea TED (ideas worth spreading), și tema evenimentului TEDxGalațiED (Time’s up! Take a decision now!) se îmbină pentru a le oferi participanților:
- Motivația de a se implica atât în dezvoltarea personală și profesională, cât și a comunității din care fac parte
- O nouă perspectivă asupra viitorului educației
- Posibilitatea de a interacționa cu persoane cu o vastă experiență în diferite domenii de activitate
- Idei care pot inspira sau începe conversații, prin care să se obțină metode posibile de a produce o schimbare vizibilă în mentalitatea tinerilor în ceea ce privește educația

Danubius University
B-dul Galați, Nr. 3
Galați, Galați, 800654
Romania
Event type:
Education (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Galati­E­D events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adrian Radion

Fondator & Graphic Designer la Hearty Design, Vlogger la Daily Sugars
Adrian activează din anul 2010 în sectorul creativ. A luat parte de sute de conferinţe şi seminarii, iar la rândul lui a ajutat mii de tineri prin experienţa sa. Este licenţiat în filosofie şi acreditat ANC ca: formator, manager de proiecte, antreprenor şi designer. A făcut parte din mai multe Asociaţii de tineret şi la rândul lui a fondat una în 2013 cu accent pe educaţie nonformală. A avut diverse rezultate cu Asociaţia, construind împreună cu echipa sa de la proiecte pentru copii de clasa 1 la conferinţe internaţionale TEDx. La scurt timp dupa, Adrian a descoperit o noua forma de educatie - calatoritul. In prezent, Adrian este freelancer pe design grafic, iar in timpul liber lucreaza la vlogul lui Daily Sugars. Consideră creativitatea o stare de spirit, care se află în fiecare celulă a omului şi care poate fi educată pentru a atinge culmi înalte.

Armina Sîrbu

Head of Learning Şcoala de Valori, Manager al Reb Translations, Graphic Designer
Armina și-a înființat prima companie la 18 ani. Înainte de a se alătura Școlii de valori, Armina a trăit și a lucrat în 4 țări: Deutsche Telekom (Frankfurt), UBS (Zurich) drept consultant pentru HR PD și IT global managers. Are MA în „HR & Managerial Communication”, BSc în „Computer Science”, a terminat recent „AltMBA” a lui Seth Godin și a devenit trainer certificat. Armina are peste 15 ani de experiență profesională, și începând cu anul 2002, a fost trainer pentru aproape 15 000 participanți. Domeniile ei de expertiză includ: rezolvarea de probleme, process și project management, entrepreneurship, ”train the trainers”, programe culturale, descoperirea ”Elementului" tău, centre de evaluare, programe de leadership. Din anul 2010 Armina s-a specializat în învățarea design-ului și a creat peste 30 programe pentru tineri și adulți folosind gamification și metode inovative de învățare.

Cătălina-Diana Popa

Profesor de Limba și Literatura Română
Doamna Popa Cătălina este profesor de Limba şi Literatura Română cu gradul I, la Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați, doctor în Ştiinţe Umaniste și îndrumător de practică pedagogică. Din 2012, coordonează ateliere de peer-education și coaching, storytelling, scriere creativă și photo-voice, având drept scop dezvoltarea inteligenței emoționale la copii și adolescenți. Printre distincțiile primite se numără Ordinul „Meritul pentru Învățământ“ în grad de Cavaler, acordat de Președintele României (2016) și Premiul MERITO Pentru Excelență în Educație (2016). În ultimii cinci ani, elevii pe care i-a îndrumat au obținut un număr impresionant de premii la competițiile de Limba și Literatura Română și, de ceea, i s-au acordat „Diploma de Excelență pentru rezultatele de la olimpiadele și concursurile internaționale“ - Ministerul Educaţiei (2013-2014) și distincțiile de „Profesor pentru Performanță“ în 2007, 2013, 2014, 2015, 2016.

Cornel Marian Hoza

Președinte Beard Brothers
Cornel Hoza este președintele ONG-ului Beard Brothers (www.beard-brothers.ro), alături de care a finalizat 9 mari campanii, cu impact în diferite domenii: medical, social, cultural, educațional etc. El este un bărbos a cărui viață a luat o întorsătură completă în ultimii 4 ani. În câțiva ani a trăit cele mai interesante și provocatoare experiențe. Zilnic a reușit să învețe câte ceva și să evolueze alături de oameni și, mai mult decât atât, să își seteze limite dincolo de puterea lui și să le depășească.

Dan Zaharia

Senior Consultant, Fondator Extind
De profesie economist, Dan are peste 15 ani de experiență în management, vânzări și dezvoltare imobiliară. Trainer și speaker la diverse evenimente de afaceri sau din mediul universitar: Power L@unch, BringITOn, Startup Weekend, Romanian Outsourcing Summit & Awards, FII Practic, AIESEC – Leadership on Fire, HR Summit, Business Days. Deține firma Extind, unde se ocupă de închirierea clădirilor moderne de birouri din orașele regionale de succes, fiind un promotor al poziționării acestor orașe ca magnet pentru industria de IT & Outsourcing din România.

Doru Curoşu

Leadership & Training
Doru se descrie ca fiind un nebun. Tânărul care în câțiva ani de studenție a reușit să devină ambasadorul tinerilor la nivel național și internațional. Are o experiență unică în educație și politici de tineret. El este un trainer inspirațional și primul tânăr din Moldova nominalizat de revista FORBES, 30 Under 30, pentru activitatea sa. Abia așteptăm să ne încânte cu poveștile sale și experiența pe care a acumulat-o în toți acești ani.

Emanuel Beteringhe

Trainer Human Invest, Coordonator ARDOR
Emanuel face dezbateri de 18 ani. A fost fascinat de acest instrument educațional și în sens mai larg, de educație, încă din liceu. El a îndeplinit pe rând rolurile de debater, instructor, trainer și arbitru internațional, organizator de evenimente și coordonator de programe. Absolvent al Masterat Executiv la King’s College Londra în “Education Management”, în prezent coordonează la nivel național rețeaua de asociații și cluburi care formează Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR). În același timp, activează ca trainer senior asociat pentru Human Invest, una din companiile de top de training și consultanță. El deține, de asemenea, funcția de vice-președinte al Federației „Coaliția pentru educație”, entitate care reunește 16 dintre cele mai active și relevante organizații non-profit din domeniul educațional din România.

Emanuela Barbă

Marketing & PR Manager la Teach for Romania
Emanuela Barbă este de doi ani Manager de Marketing și Comunicare în cadrul Asociației Teach for Romania, parte din rețeaua globală Teach for All. A studiat relații publice, comunicare și brand management în cadrul SNSPA. Este, de asemenea, absolventă a Universității Alternative și parte din comunitatea New Media School. De 7 ani, Ema ajută inițiative sociale antreprenoriale și non-guvernamentale cu impact în educație să prindă o voce și să construiască o relație bazată pe încredere și autenticitate cu publicul lor. Experiența ei include coordonarea activității de comunicare în organizații precum Voluntari pentru Idei și Proiecte (ONG studențesc pe care l-a extins împreună cu o echipă la Cluj), Reviro (parte a grupului EDUCATIVA) și asociația Teach for Romania. De 3 ani, Ema ajută oamenii să trăiască în armonie cu ei înșiși și cu cei din jur, prin metode alternative de dezvoltare personală precum Yoga și Theta Healing.

Florin Ghindă

Fondator romaniapozitiva.ro
Florin este educator de emoție și gând pozitiv. El susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 30 de autori și peste 25 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: solution thinking, antreprenoriat social, negociere, train the trainers, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Acesta are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, Conferința Anului Viitor, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & OMV Petrom etc.

Măriuca Talpeş

Fondator Bitdefender
În 1990 Măriuca a înființat împreună cu Florin, soțul ei, una din primele companii de software din România din care s-a desprins ulterior Bitdefender, din al cărui board face parte. A creat apoi echipa Intuitext cu care a facut pionierat în privința predării și învățării moderne: didactic.ro, suntparinte.ro, olimpiade.ro, examenultau.ro, scoalaintuitext.ro și alte soluții create de Intuitext sunt folosite de milioane de dascăli, elevi și părinți. Măriuca sprijină îmbunătățirea educației și sistemului de educație din România fiind implicată în numeroase proiecte. Forbes o include constant în topul celor mai influente femei din Romania.

Mirela Retegan

Fondator Compania de evenimente Zurli
Mirela Retegan este un lider de opinie. Ea este creatoarea Zurli și Antrenorul Părinților din România. A lucrat 20 de ani în radio, a fost șef de la stație la PRO TV și corespondent la BBC. Totodată, a condus rețeaua de radio Transilvania. Este autoarea celor mai iubite cântece pentru copii ale momentului și a strâns o comunitate de peste 200.000 de părinți, pe care a câștigat-o în întâlnirile față în față din țara, din străinătate și prin articolele de mare succes pe blogul ei www.mirelaretegan.ro Mirela Retegan a inventat "Jocuri de jucat în Trafic", iar cărțile ei "Mami, tati joacă-te cu mine" și "Pledoarie pentru mami și tati" sunt record de vânzări. S-a impus prin sinceritate și autenticitate, fiind cea mai ascultată voce în lumea părinților.

Ovidiu Covaciu

Gazdă și Producător Sceptici în România
Ovidiu Covaciu și-a dedicat mare parte din timpul liber promovării gândirii critice și educației științifice. Pornit în 2009, blogul său, insulaindoielii.ro, este cunoscut drept o sursă de informare echilibrată și corectă în marea de dezinformare a internetului. Cu subiecte dedicate vaccinării, homeopatiei și falselor terapii pentru cancer, Insula Îndoielii este o lectură esențială pentru a nu fi dezinformat. Din 2010 este gazdă și producător al singurului podcast dedicat științei cu apariție regulată de peste 7 ani, „Sceptici în România”. În 2014 a fost numit președintele Societății Raționaliste Române, o organizație dedicată educației științifice. În 2016 a fondat Coaliția România Sănătoasă, o pagină dedicată infograficelor despre sănătate, cu informație verificată și validată de specialiști, o pagină dedicată în special susținerii vaccinării.

Ovidiu Neamțu

Fondator și Președinte al Asociației 11even
Ovidiu are peste 12 ani de experiență în formarea și echiparea liderilor și 20 ani de experiență în marketing și advertising. Ca student al Universității Babeș Bolyai (Facultatea de Științe Economice, specializarea Marketing) a fost implicat în multiple proiecte. Cea mai importanta experiență din perioada facultății a primit-o prin implicarea sa în cadrul organizației AIESEC Cluj-Napoca, a cărei Președinte a fost între 1997-1998. A lucrat în advertising specializându-se în dezvoltarea și implementarea de evenimente speciale. A condus departamentul BTL&PR al agentiei Vitrina Advertising timp de aproape 3 ani, dupa care si-a continuat cariera lansând propria firma în acest domeniu. A lucrat pentru clienti internationali importanti, asa cum sunt Coca Cola, Nestle, Nivea, P&G, Siemens, etc. Alături de Tudor Giurgiu și echipa sa, a contribuit la organizarea primelor 2 ediții ale Festivalului de Film Transilvania (TIFF).

Peter Barta

Mentor, advisor, business angel
A fost Director Executiv al FPP, un fond de investiţii creat de Comisia Europeană şi Guvernul României. Din această poziţie, a supervizat un portofoliu de companii precum şi programe implementate destinate cu precădere dezvoltării sectorului antreprenorial în România. A urmat școli de top precum INSEAD, MIT Sloan School of Management sau Harvard Business School, deţine o licenţă în Ştiinţe Economice şi Relaţii Internaţionale și are o experienţă de peste 18 ani în management. A fost implicat în managementul a numeroase proiecte interne şi internaţionale. A colaborat cu diverse companii sau instituţii internaţionale cum ar fi Google Inc., Frankfurt School of Finance, Development Alternative Inc., Council of Europe sau companii locale. Are experienţă în diverse sectoare, de la sănătate - fiind implicat în reorganizarea sistemului de urgenţă SMURD - până la IT, fiind implicat atât ca investitor cât şi ca advisor, sau agricultură, domeniu în care am investit. În prezent activează ca mentor.

Robert Nastasă

Fondator Bucureștiul Tinerilor
Robert are 17 ani și duce mai departe Bucureștiul Tinerilor, organizație care oferă altora ce i-a lipsit lui, oportunități de dezvoltare personală gratuite.

Shajjad Rizvi

Co-fondator Little People, Fondator British Business Group Transilvania, Director, Membru al Camerei de Comerţ Româno-Britanică
Shajjad Rizvi este un londonez care a venit în România în urmă acum 20 de ani, animat de dorinţa de a se implica la nivel social. În anul 1996 a înfiinţat, împreună cu soţia sa, Katie, ONG-ul Little People Romania, ONG ce îşi propune să sprijine pacienţii care suferă de cancer şi familiile acestora. Totodată, Shajjad este Director, Membru al Camerei de Comerţ Româno-Britanică şi Fondatorul British Business Group Transilvania. Povestea lui Shajjad este una plăcut surprinzătoare şi inspiraţională. Venit doar pentru cel mult două săptămâni în România în anul 1990, iată că el încă se află aici. El mărturiseşte că s-a îndrăgostit de România, iar acesta a fost unul dintre motivele pentru care a rămas la noi în ţară încercând să producă o schimbare pozitivă în societatea românească.

Organizing team

Elena
Arsenie-Constantinescu

Bucharest, Romania
Organizer

Alexandru Daniel
Popa

Galați, Romania
Co-organizer
  • Adrian Stefan
    Team member
  • Andreea Ardelean
    Team member
  • Andrei Nastase
    Team member
  • Catalin Culachi
    Team member
  • Dragos Sandu
    Team member
  • Eduard Stefan Bulai
    Team member
  • Ioana Claudia
    Team member
  • Marinela Mihaela Struta
    Team member
  • Molocea Maria
    Team member
  • Nicoleta Gologan
    Team member