Zlín
x = independently organized TED event

Theme: Malý, ale náš

This event occurred on
October 28, 2017
1:00pm - 10:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Zlín, Zlínský kraj
Czech Republic

Pro nás je to příběh o všem, co společně vytváříme. Skrývá se v něm město, ve kterém žijeme, a kterému chceme něco vrátit. Jsou to milióny drobných, ale vyladěných detailů, které se skutečně dějí – a často tak mají větší dopad, než přestřelené megalomanské myšlenky. Je to původně malý Zlín, který dokázal pod rukama šikovných ševců rozkvést ve velké dílo. Malý ateliér Karla Zemana, kde vznikly filmy, které dodnes obdivuje celý svět. A "malý" TEDxZlín, na kterém rezonují velké myšlenky.

TEDxZlín 2017
Filmový uzel Zlín, Filmová 689
Zlín, Zlínský kraj, 760 01
Czech Republic
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Zlín events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anna Fučíková

Mgr. Anna Fučíková, Ph.D. se na katedře chemické fyziky a optiky MFF UK věnuje výzkumu polovodičových nanočástic. Konkrétně se zaměřuje na křemíkové nanokrystaly s úzkou emisní čarou a dobrou účinností luminiscence, které překonávají dosud známé nanomateriály. Zní to složitě? Mrkněte na talk a budete mít jasno.

Dominik Ilichman

Dominik Ilichman je cestovatel. Nejdřív se rozhodl sednout na vlak, projet Transsibiřskou magistrálou, Čínou i Mongolskem, až do Vietnamu – a dát si tam pravé Pho Bo. Tím ale neskončil, ve svých ikonických barevných ponožkách projel taky Afriku. A i když dnes studuje v Dublinu, tak napůl žije v New Yorku a přitom se připravuje na další cesty kolem světa, do Zlína se stále vrací rád.

Jakub Juráň

Jakub Juráň se narodil v roce 1992. Studuje mikroelektroniku na fakultě elektrotechniky a komunikačních technologií VUT v Brně. Podílí se na činnosti Hvězdárny ve Zlíně a Zlínské astronomické společnosti.

Marek Orko Vácha

Marek Orko Vácha je přednosta Ústavu etiky a humanitních studií 3. lékařské fakulty na UK a katolický kněz. Specializuje se na otázky evoluční biologie a etiky. Žil na Antarktidě a půl roku v klášteře, vydal několik knih. Svou přezdívku "Orko" získal ve skautu – je to zkratka pro „Orlí oko“.

Miloš Říha

Miloš Říha je sociolog, básník a hlavně skaut. V roce 2015 založil Skautský institut – místo, které motivuje lidi zanechat po sobě svět o něco lepší. Jeho skautská přezdívka je Šípek.

Petr Kožušník

Petr Kožušník je kreativec. Většinu života strávil zachycováním nejrůznějších obrazů, občas na foťák, většinou na kameru, ale nedávno k tomu přidal i vytváření panenek podle obrázků, malovaných dětmi. Na TEDxZlín 2017 přijel jako kameraman, jenom zaznamenat ostatní talky – ale během přestávky jsme ho pasovali na náhradního (punkového) řečníka.

Radek Petříček

MgA. Radek Petříček, Ph.D. se narodil v roce 1978 v Hořicích v Podkrkonoší. V roce 2005 absolvoval AVU v Praze v ateliéru prof. Karla Strettiho. Do roku 2007 působil jako asistent ak. mal. prof. Borise Jirků na VŠUP v Praze. Od roku 2008 je pedagogem FMK UTB ve Zlíně. Řada jeho studentů uspěla v zahraničí. Je autorem "Výtvarné anatomie", publikace o anatomii, po mnoha letech první svého druhu, která se na pultech knihkupectví objevila v roce 2017.

Tomáš Feřtek

Tomáš Feřtek je vyučený elektromechanik. V 80. letech prodával knížky v antikvariátu, jezdil s maringotkou po Čechách a čerpal vodu a u toho šil spací pytle, stany a batohy. Pak se z něj stal redaktor, reportér, krátce editor a zástupce šéfredaktora a opět reportér a šéfreportér. Působil i jako dramaturg, scénárista a tiskový mluvčí. Dnes je především konzultanem, zaměřeným na vzdělávání a životní prostředí.

Vít Schlesinger

Vít Schlesinger je vyhledávaný odborník na stravu a motivaci vrcholových sportovců. Mezi jeho klienty patří čeští i zahraniční reprezentanti a reprezenzační týmy. Klade důraz na komplexní pojetí sportovní přípravy, na propojení tréninku s optimální stravou, dokonalou regenerací a vyrovnanou psychikou. Všechny tyto oblasti zkoumá více než 10 let a získané poznatky aplikuje i sám na sobě.

Organizing team

Monika
Zábojníková

Zlin, Czech Republic
Organizer

Jakub Jan
Kučera

Zlin, Czech Republic
Co-organizer
  • Adam Rek
    Production