Novomesto
x = independently organized TED event

Theme: Nad mestom se iskri!

This event occurred on
September 29, 2017
6:30pm - 9:30pm CEST
(UTC +2hrs)
Novo mesto, Novo mesto
Slovenia

Our goal is to present speakers from our local community and in that way contribute some ideas worth spreading to change world for the best.

Visokošolsko središče Novo mesto
Na Loko 2
Novo mesto, Novo mesto, 8000
Slovenia
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Novomesto events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Andrej Coalrič

Cicerone, author, stand-up comedian
Pri osemnajstih letih je postal del generacija stand-up komikov, ki je v Sloveniji postavljala temelje za ta sedaj zelo priljubljeni žanr. Pozneje se je podal v marketinške vode in svoj smisel za humor uspešno združil s kreativnostjo in veliko ljubeznijo do piva. Ustanovil je portal Pivopis.si in kot usposobljeni strokovnjak na področju piva postal prvi slovenski certificirani Cicerone. Rad sodeluje z vrhunskimi restavracijami, s katerimi pripravljajo menije, usklajene s pivsko ponudbo, in pa prav posebne tematske večerje, kombinirane s pivom. Je tudi soavtor strokovne knjige o pivu Pivo, pijača doživetja. Pravi, da pije le takrat, ko je v službi.

Georg Gedl

Designer
Avtomobilski navdušenec, ki je z vztrajnostjo, voljo in odrekanjem svojo ljubezen do avtomobilov in risarsko žilico prenesel v svoje delo in postal vrhunski oblikovalec transportnih sredstev. Že njegove začetke na tem področju je zaznamovalo sodelovanje z dvema velikanoma avtomobilske industrije – podjetjema Audi in BMW, s tem pa so se uresničile njegove velike sanje. Vendar ga je vleklo naprej in Vendar ga je vleklo proti novim izzivom in tako rekoč iz nič postavil oddelek za oblikovanje vozil pri novomeškem podjetju IMV. Na poti svoje kariere je uspešno opravili še s kopico drugih projektov, vse od oblikovanja vse od oblikovanja turističnih avtobusov, jugoslovanskega hitrega vlaka, letališkega električnega vlačilca, transportnih vozil in še mnogo drugih. Uspešno je sodeloval s podjetjem Adrio Mobil, v sodelovanju s podjetjem Plastoform pa je nedavno oblikoval koncept zadnje stene za avtodome, ki je bila rastavljena na letošnjem Caravan salonu v Duesseldorfu in s katero je požel velik

Jernej Kokol

Photographer
Ljubezen je združil s poklicem in kot samouk se profesionalno ukvarja s fotografijo že 7 let. Najljubše mu je poročno fotografiranje, zato je soustanovil podjetje That happy day, ki z vrhunskimi fotografijami uspešno deluje tako pri nas kot tudi v tujini. Sicer pa zase pravi, da je trdoglavi optimist, ki ne mara tarnanja in zamujanja. Zaveda se pomembnosti fotografije v naših življenjih, saj pravi, da obstaja samo sedanjost, s fotografijo pa ta trenutek zamrznemo za vedno. Ena izmed njegovih bistvenih lastnosti pa je veliko zaupanje v ljudi.

Katja Keserič Markovič

Designer
Oblikovalka, ki z izjemno prodornim logičnim pristopom dosega smisel v stvareh, ki so del našega vsakdana. Na svoj način oblikuje izdelke, ki so trajnejši in okolju prijazni. Svojega poklica že dolgo ne jemlje zgolj kot službo, temveč kot način življenja in poslanstvo. Uspešno sodeluje z podjetji, kot so Splošna bolnišnica Novo mesto, Kolpa, Komunala, Intersocks, Steklarna Hrastnik in mnoga druga. Ilustrirala je pravljico Ivanke Mestnik Ema hoče v svet za katero sta prejeli posebno priznanje na mednarodnem natečaju za otroško in mladinsko knjigo v Avstriji. Zagovarja trditev, da je za uspeh potrebnih 10 % talenta in 90 % dela. Rada ima čisto in urejeno bivalno okolje, saj pravi, da je le to odraz človeške notranjosti, zato povezuje stopnjo onesnaženosti našega planeta s stanjem človeškega duha.

Nina Pečar

Artist
Glasbenica, slikarka, pesnica, skladateljica, naravoslovka, umetnica, ki z nadpovprečno visokim inteligenčnim količnikom uspešno prepleta življenje s svojimi raznolikimi talenti. V svetu likovne umetnosti je uveljavljena kot portretistka, izpopolnjuje se tudi na področju oblikovanja, ilustracije, animacije in fotografije, njena dela pa so doživela že več razstav. Kot samostojna umetnica je sodelovala z domala vsemi večjimi imeni slovenske glasbene scene, spisala preko sto skladb in aranžmajev za razne zasedbe. Igra veliko različnih inštrumentov, trenutno pa študira jazz violino. Kot pesnica objavlja v različnih revijah in soustvarja roman v verzih. V zadnjem času jo velikokrat zaskrbi odnos do umetnosti in pojmovanje le-te, ne zgolj javno mnenje, temveč tudi togi okvirji samega vzgojno izobraževalnega sistema in stroke.

Petra Škarja

Author, entrepreneur, speaker
Je ambiciozna ljubiteljica življenja, ki v svoji duši nosi ljubezen do športa, narave, potovanj, umetnosti. Na svoji poti želi čim bolj izkusiti vse, kar življenje ponuja, nato pa s pisano besedo podeliti opažanja, znanja, zaznave in izkušnje s svetom, ker verjame, da s spremembo posameznikov spreminjamo svet. Je avtorica več knjižnih uspešnic, med katerimi je v več jezikov prevedena knjiga Ameriški milijonarji so spregovorili. Pred kratkim je izdala svoj prvi roman CAMINO - Od suženjstva do svobode. Kot solastnica podjetja 500 podjetnic d.o.o. je tudi soorganizatorka istoimenskega največjega dogodka za žensko podjetništvo v Sloveniji. Njen recept za uspeh sta srčnost in vodilo "Bodi, kar si, delaj, kar te veseli".

Primož Jeralič

Athlete, paralympic, motivational speaker
Je športnik z vizijo, visokimi cilji, z željo podirati meje nemogočega. Nekoč izvrstnega atleta je usoda kruto zaznamovala, saj ga je prikovala na invalidski voziček. A to ga ni ustavilo, temveč mu je dalo zagon za nove sanje, nove življenjske poti. Z močno voljo in trdim delom je dokazal, da so sanje lahko resničnost in postal vrhunski parakolesar. Je prejemnik prvega priznanja Kolesarske zveze Slovenije, pobudnik za razvoj in prepoznavnost parakolesarstva pri nas, na svetovnih tekmovanjih pa dosega vrhunske rezultate. Je človek s srcem, čigar glavno vodilo je ljubezen. Tudi ta je bila na težki preizkušnji, a je premagala vse ovire. Želi nas opozoriti na življenje in trenutke, ki jih živimo in so neponovljivi.

Organizing team

Peter
Jenič

Novo mesto, Slovenia
Organizer

Blaž
Blatnik

Co-organizer
  • Matic Mrak
    Operations
  • Tea Petančič
    Team member