HacettepeUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
February 24, 2017
11:30am - 6:00pm +03
(UTC +3hrs)
Ankara, Ankara
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Hacettepe University
Sıhhıye Atatürk Kültür Merkezi
M Salonu
Ankara, Ankara, 6530
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Hacettepe­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Banu Çiftçi

1993-2000 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim gördü. Uzmanlık eğitimini, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda tamamladı. Eğitimine yurt dışında devam etmek için 2006-2007 yıllarında New York Cornell University, Weill Medical College, Medikal Etik Departmanı ve Tüp Bebek Merkezi’nde gözlemci olarak bulundu. 2008 yılında Mount Sinai School of Medicine, New York Kadın Hastalıkları ve Doğum, Maternal-Fetal Tıp Departmanı’nda, daha sonra da Londra’daki King’s College Hospital, Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine’da bulundu. Banu Çiftçi “Yeryüzü Doktorları” ve “Tüm Afrika’nın Dostları Derneği” ile gönüllü hekim olarak; Kongo, Somali ve Uganda'da bulundu. Birçok farklı projede yer almasına ortam hazırlayan Kızılay Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu. Yeryüzü doktorları projesine katılarak Afrika'daki çocukların hayal güçlerini geliştirmelerine katkı sağladı.

Basri Köylü

Basri Köylü, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. Şuan Aksaray Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü’nde çalışmaktadır. Şizofreni hastalarını tiyatro yöntemi ile terapi uygulamaktadır. ‘’Ben de Varım Tiyatro Ekibi’’ni kurmuştur. Tiyatro ile terapi yöntemiyle şizofreni hastalarını topluma kazandırdı ve ilaç kullanımını minimuma indirdi.

Bülent Üstün

Bülent Üstün, 1974 yılında İstanbul'da doğdu. Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu'nu bitiren Üstün, daha sonra Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nin orta bölümünden mezun oldu. Ardından, aynı semtteki Plevne Lisesi'ne devam etti. Amatör işleri bir süre Çarşaf Mizah Dergisi'nde yayınlandıktan sonra 1989 yılında, yeni kurulan Hıbır dergisinde profesyonel olarak çalışmaya başladı. Kısa süre Ertuğrul Akbay'ın Gırgır'ında çalıştıktan sonra artık HBR Maymun olan Hıbır'a geri döndü. Birkaç yıl sonra L-Manyak dergisinde Kötü Kedi Şerafettin'i çizmeye başladı. L-Manyak'tan ayrılan ekiple birlikte Lombak dergisine geçti. Aynı zamanda, aynı grubun Kemik ve Penguen dergilerinde de çalıştı. 2006'da Lombak'tan ayrılarak bir grup arkadaşıyla birlikte Fermuar Dergisini çıkarttı. Fermuar 2008'de kapandıktan sonra Uykusuz Dergisinde çizmeye başladı. Şu anda da ObjeArt ile ilgilenmektedir.

Doruk Petekkaya

Doruk Petekkaya 1987 yılında Kocaeli’nde doğdu. Müzik hayatına 1994 yılında İstanbul Devlet Konservatuvarı piyano bölümünde başladı. Ortaokulda gitar ile tanıştıktan sonra, bu enstrümana olan ilgisi diğer çalgılardan daha yoğun olunca bu alanda kendini geliştirerek ilerlemeye devam etti. Ortaokul ve lise zamanlarında amatör olarak bas gitar ve davul çaldı. Bir çok grup ile de vokal olarak sahne alarak çalışmalarına devam etti. Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra aktif müzik hayatına gitarist ve vokal olarak devam etmektedir. Zuhal Müzik tarafından düzenlenen Roland Guitar Loop yarışmasında dinleyici oylarıyla 1.liği kazanmıştır.

Pınar Kanık

Pınar Kanık, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünü dereceyle bitirdi. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi’nde Dış Ticaret okudu. Paris Sorbonne Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Edebiyat üzerine yüksek lisans yaptı. Özel bir şirkette ihracat uzmanı ve tercüman olarak çalışıyor. Aynı zamanda Gezgin Kadınlar projesinin iletişim danışmanı ve tam bir gezgin.

Organizing team

Oğulcan
Eki

Organizer

Salih
Kaya

Ankara, Turkey
Co-organizer