Youth@GimnazijaKranj
x = independently organized TED event

Theme: Challenge

This event occurred on
February 8, 2017
11:00am - 1:30pm CET
(UTC +1hr)
Kranj, Kranj
Slovenia

All our speakers are dealing with some kind of a challenge. They will share with us the optimism and the thoughts, which help them overcome their obstacles. The event itself will try to spread the idea of grabbing the bull by its horns and persuade people not to give up.

Gimnazija Kranj
Koroška cesta 13
Kranj, Kranj, 4000
Slovenia
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Gimnazija­Kranj events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

David Gojo

Sales Strategy and Operations Associate at LinkedIn
David Gojo je pri skromnih 23 letih nastopil za marsikoga sanjsko službo na Googlu, danes pa je zaposlen kot analitik prodajnih procesov pri podjetju LinkedIn. Kljub magisteriju finančnega managementa na ljubljanski Ekonomski fakulteti ve, da sta danes na trgu dela veliko več od uradne izobrazbe vredna iznajdljivost in pripravljenost na vseživljenjsko učenje.

Franc Rozman

Principal at Gimnazija Kranj
Franc Rozman je dolgoletni ravnatelj Gimnazije Kranj je izjemen matematik in šahist. Ima čudovito lastnost, da v vseh ljudeh vidi dobro. Velike načrte za prihodnost mu je prekrižal splet okoliščin in ga obsodil na življenje z zahrbtno boleznijo.

Izidor Gašperlin

Marital and family therapist
Izidor Gašperlin je fotograf ter partnerski in družinski terapevt. Širši javnost je najbolj znan po lani izdani knjigi Čutim, torej sem! in nasvetih v časopisu Nedelo. Poleg terapij za posameznike, pare in družine, vodi tudi terapevtske skupine in delavnice ter izvaja predavanja za splošno javnost. Spregovoril je o problematiki slovenske mladine, ki vse dlje živi doma pri starših.

Katja Basaj

IB Student
Katja Basaj je dijakinja 4. letnika mednarodne mature in nepogrešljiva članica naše TEDxYouth ekipe. Pri svojih rosnih letih se že lahko pohvali z vodenjem odmevnega projekta Kranj na kolo. Spoznala je, da zastavljenih ciljev ni vedno lahko doseči. A to niti ni bistvenega pomena. Bolj kot cilj je namreč pomembna pot, ki jo ob tem prehodi.

Katja Sreš

PR at ‎Ecologists Without Borders Association
Katja Sreš je vodja odnosov z javnostmi pri društvu Ekologi brez meja. Vsak dan piše sporočila za javnost, novinarjem posreduje podatke o količini odpadkov, ki jih Slovenci pridelamo, odstotkih hrane, ki nam zgnije v hladilnikih, in številu vrečk, po katerih hlastamo v nakupovalnih centrih.

Lea Pisani

Image consulting
Lea Pisani je svetovalka za kulturo oblačenja. Poznavalka protokola in bontona, avtorica prvega slovenskega priročnika o obleki in knjižne uspešnice Ravni oblačenja. Oblikovala je pravila o primernosti oblačil za vse življenjske priložnosti.

Maša Gril

Working with refugees
Maša Gril je specialna pedagoginja na OŠ Šenčur in koordinatorka projekta Zagovornik – glas otroka, ki poteka pod okriljem varuha človekovih pravic. Je aktivistka Slovenske filantropije. V azilnih domovih zagovarja pravice beguncev in brani dostojanstvo ljudi v stiski. Je ena redkih, ki še vedno vztraja.

Toni Cahunek

Actor, director, TV host and journalist
Toni Cahunek se je že zelo mlad pojavljal v medijih, vodil srednješolsko oddajo ŠKL in nastopal v šolski improvizacijski ligi. Diplomant AGRFT-ja in magister politologije je danes dejaven kot igralec, režiser, TV-voditelj, novinar in avtor številnih dokumentarnih filmov, ki so dvignili nemalo prahu. Ni se ujel v past odraslega sveta. Še vedno dela tisto, kar ga veseli.

Organizing team

Anita
Omejec

Slovenia
Organizer

Mojca
Jagodic

Co-organizer