HisarSchool
x = independently organized TED event

Theme: Going Down the Rabbit Hole

This event occurred on
June 10, 2017
10:00am - 4:00pm +03
(UTC +3hrs)
Istanbul, İstanbul
Turkey

Arising from its use in the famous series Alice in Wonderland, the phrase “going down the rabbit hole” is a commonly used metaphor in daily life, as it symbolises the journey towards the unknown. The rabbit hole can lead to a utopia or a dystopia; and it is a part of all our lives.

As TEDxHisarSchool, we hope to shed light on the mystery of the rabbit hole, as well as the consequences of jumping down. We will have speakers from different disciplines who will all address the rabbit holes in their own field of study or in their lives. They will talk about the changes that are constantly being made and whether or not these changes will lead us to a better future. Join us on this incredible journey towards the unknown, on June 10 at Hisar School.

If you have any questions, let us know!
Email: tedxhisarschool@gmail.com
Instagram: tedxhisarschool

Hisar School
Göktürk Merkez, İstanbul Cad. No:3, Eyüp/Istanbul - Europe
Istanbul, İstanbul, 34077
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Hisar­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ayşe Şule Bilgiç

CEO of Düşyeri
Ayşe Şule Bilgiç, sinema ve televizyon dünyasında yönetmenlikten oyunculuğa kadar uzanan bir kariyere sahiptir. “Gönülçelen”, “Hacı”, “Kurşun Yarası” gibi bir çok filmde oyunculuğu ile kendinden söz ettiren Ayşe Şule Bilgiç, 2009 yılında Düşyeri isminde bir çizgi film ve canlandırma stüdyosu kurmuştur. CEO görevini üstlendiği stüdyo, “Pepee” karakteri ile televizyonlara damgasını vurmuştur.

Bahar Gündüz Çakır

Psychologist
Uzman Klinik Psikolog Bahar Gündüz Çakır, çocuk ve genç psikolojisi ve psikodrama/theraplay konularında uzmanlaşmıştır ve aynı zamanda aile danışmanlığı yapmaktadır. Çakır, sosyal sorumluluk projelerine yardımcı olmak ve farkındalık kazandırmak için okullarda ve çeşitli kurumlarda seminerler düzenlemektedir.

Mustafa Solmaz

Subconscious Specialist
Mustafa Solmaz, hayatını okuma ve öğrenme tutkusunun peşinde geçirmiş; insanın doğasını, hayatın ve insanın özünü çözümlemekle uğraşmıştır. Üç üniversite bitiren Solmaz, geçmişte İstanbul Üniversitesi ve Anadolu Ajansı gibi kurumlarda çalışmıştır, şu anda ise kendi şirketi ile marka danışmanlığı ve pazarlaması yapmaktadır.

Nasuh Mahruki

Mountain Climber
Milli sporcu, profesyonel dağcı, yazar ve fotoğrafçı olan Nasuh Mahruki, 7000 metreden yüksek beş dağa tırmanarak Kar Leoparı ünvanını almış ve 1995 yılında Everest Dağı'na tırmanan ilk Türk olmuştur. 1996 yılında yedi kıtanın en yüksek dağılarına tırmanarak Yedi Zirveler projesini tamamlayan 44. sporcu olmuştur. Aynı zamanda AKUT'un kurucu üyesi olarak sayısız hayatın kurtarılmasında önemli bir rol oynamış ve tarihe imzasını atmıştır.

Nil Karaibrahimgil

Singer, writer
Müzisyenliğin yanında metin yazarlığı ve reklamcılık da yapan Nil Karaibrahimgil, TEDxHisarSchool'daki konuşmasında "sıkılmanın" öneminden ve ancak sıkıldığımız zaman tavşanı görüp "rabbit hole"dan atlayabildiğimizden bahsetti.

Sevda Baysal

Travelling Feminist
Evini, işini, alışık olduğu hayat tarzını ve Istanbul'u bırakıp Dünya'yı gezmeye karar veren Sevda Baysal, gittiği her yerde insanlara yardım etmeye, gönüllülük çalışmaları yapmaya adamıştır kendini. Sahip olduğu her şeyin içinde bulunduğu tek bir sırt çantasıyla gezen Sevda Baysal, yolculuğu sırasında birbirinden farklı hayatlar görmüş, insanlarla tanışmış, farkındalığını arttırmış ve sayısız deneyimler yaşamıştır. Sevda Baysal, TEDxHisarSchool'daki konuşmasında bize hikayesini anlatmış, "Ben Kimim?" sorusuna bir cevap bulmaya çalışmıştır.

Umur Celikyay

Translator, Writer, Academician at Koç Univeristy
Koç Üniversitesi öğretim görevlisi olan Umur Çelikyay, hayatındaki "rabbit hole" atlayışını James Joyce'un "Finnegan's Wake" isimli kitabını çevirmeyi kabul etmesi olarak görüyor. Umur Çelikyay, TEDxHisarSchool'da "çevrilmesi imkansız" olarak bilinen bu kitabı çevirme hikayesini anlattı, ve hepimizin hayatında bulunan tavşan deliklerinden bahsetti.

Organizing team

Merve
Ozdemir

Istanbul, Turkey
Organizer

Kerim
Bali

Istanbul, Turkey
Co-organizer
  • Dilara Vardar
    Team member
  • Ece Deniz Yıldırım
    Operations
  • ege yilmaz
    Operations
  • Eren Erdönmez
    Marketing/Communications
  • Lara Gunturkun
    Production
  • Okan Uzelli
    Team member
  • Seda Uzunoglu
    Production
  • Sena Kutluay
    Curation
  • Simla Acikkapu
    Marketing/Communications
  • Yigit Can Akyıl
    Curation
  • Zeynep Gokcelik
    Marketing/Communications