KabataşHighSchool
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 7, 2017
11:00am - 4:00pm +03
(UTC +3hrs)
Istanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Feriye Palace
Yıldız Mh., Çırağan Cd. No:40, 34347 Beşiktaş/İstanbul
Istanbul, İstanbul, 34000
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Kabataş­High­School events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anooshirvan Miandji

Aslen İran Azerisidir ve Türk vatandaşıdır. New York, Ankara, Tebriz ve Tahran'da Filoloji ve Eczacılık üzerine basılmış kitapları bulunan Miandji, uzman eczacı, düşünür ve dilbilimcidir. Pek çok alanda kitapları ve atlasları olan Miandji aynı zamanda Michigan Üniversitesinden MELAB dil sertifikasına sahiptir ve Farsça dersler vermektedir. Aynı zaman Gazi Üniversitesi Eczacılık mezunu ve Oxford Üniversitesinde Bilim Felsefesi üzerine eğitimler almıştır.

Aslı Tunç

Hayatın Fon Müziği ve Belalı Bir Sevgilidir Ardımda Bıraktığım Şehir kitaplarıyla tanınmış yazardır. Lise eğitimini 1998’de Kabataş Erkek Lisesinde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü eğitimi ardından çeşitli sektörlerde çalıştıktan sonra 2015 yılının Ekim ayında ilk kitabı olan Belalı Bir Sevgilidir Ardımda Bıraktığım Şehir kitabını yayımlamıştır.

Bager Akbay

Bager Akbay, erken yaşta pozitif bilimlerle uğraşmaya başladı. 1991 yılında Atatürk Fen Lisesinde, yüksek matematik ve programlama ile dolu üç yılın ardından kazandığı eğitim bursu sayesinde bir sene Tokyo’da okudu. İstanbul’a döndükten sonra İTÜ Matematik Mühendisliği’ne girdi. Linux ile tanıştığı okulunda, bir yandan güvenlik, ağ ve programlama üzerine çalışırken bir yandan Kara Tiyatro adlı amatör bir tiyatro grubunda oyunculuk yapmaya ve kukla oynatmaya başladı. Tiyatro deneyiminin verdiği güç ile, okulu bırakıp tasarım okumak için, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne geçti. Programlama ile tasarımın ilişkisini keşfettiği bu yıllarda sektöre atıldı ve bir çok ajans için etkileşimli içerikler üretmeye başladı. Mezun olur olmaz, kendi bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 4 yıllık eğitimcilik deneyiminin ardından, Avusturya’ya dijital sanat okumaya gitti. Fiziksel etkileşim, yapay zeka ve sanat üzerine bir çok çalışma yaptı. Kızının doğumu vesilesiyle Türkiye’ye döndü ve eğitimcilik kariyerine devam etme kararı aldı. 4 sene boyunca, eğitimciliğin yanı sıra, sanat ve danışmanlık yaptı.Yoğun bir dönemin ardından yerel biri olmaya karar verdi ve Kadıköy Yeldeğimeni’nde, projelerini hayata geçirebilmek için arkadaşlarıyla beraber bir atölye açtı.

Coşkun Aral

Coşkun Aral 1956 yılında Siirt’te doğdu. Türkiye’nin ilk belgesel kanalı olan İZ TV’nin kurucusu ve genel yayın yönetmenidir. Kanlı 1 Mayıs Olayları’nda çektiği görüntüler üzerine Sipa Ajansı' nın Türkiye muhabirliğini üstlendi. 12 Eylül Darbesi öncesi yaptığı arşiv çalışmalarıyla uluslararası çapta dergi kapaklarında yansıdı. 14 Ekim 1980 günü kaçırılan uçakta korsanlarla röportaj gerçekleştirerek Türk ve Dünya basınında adından çokça söz ettirdi. 1980 yılından itibaren Ortadoğu ve Uzakdoğu’da meydana gelen savaşları görüntüledi ve aktif olarak bazı dergiler adına halen fotoğrafçılık mesleğini devam ettiriyor. Ayrıca yapım ve yönetimini üstlendiği Haberci programı Türkiye’nin yanı sıra uluslararası programlarda da yayınlanmaktadır.

Erden Soytürk

1958 Kabataş Erkek Lisesi mezunu olan Erden Soytürk İstanbul Üniversitesi Fizik-Matematik bölümünü bitiren Kandilli Rasathanesi’nde çalışmış nükleer ve solar fizikçidir. 1958 yılında “Güneş Plajlarindaki Gelişimin Fotometrik İncelenmesi ve Flerlerin Plajlara Etkisi” adlı tezi yazmıştır. Mezun olduğu liseyi unutmayan Soytürk hala aktif olarak mezun buluşmalarına katılmakta ve öğrencilere hala konferanslar vermektedir. Ayrıca okulu adına yazdığı anı kitapları da vardır.

Seçil Çelebi

Şu anda Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın genel müdürlüğünü yapan Seçil Çelebi, Anadolu Üniversitesi çalışma ekonomisi okuduktan sonra İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde endüstri mühendisliği üzerine yüksek lisan yaptı. Proje uzmanlığı, insan kaynakları yöneticiliği gibi görevlerde bulundu. Şimdilerde gençlere ilham vermeye devam ediyor.

Yunus Emre Akkor

1975 yılında Kilis’te doğdu. Yirmi yıllık mutfak deneyimi ve yemek araştırmaları ile Osmanlı ve Ortadoğu mutfakları üzerine uzmanlaştı. Ulusal televizyonlarda çeşitli programların yemek bölümlerini yönetmekte olan Akkor aşçılık ve gastronomi bölümü olan üniversiteler ve meslek liselerinde gönüllü olarak Osmanlı Mutfağı üzerine sunumlarda bulunmaktadır. Restorantlara ve otellere danışmanlık veren Akkor çeşitli seminerlere konuşmacı olarak katılmaktadır. Osmanlı Deniz Mutfağı isimli kitabı ile yemek kitaplarının Nobeli olarak bilinen, Gourmand World CookBook yarışmasında 2012 yılı Best Fish and Seafood Book (En iyi balık ve deniz ürünleri kitabı) ödülünü kazanmıştır. Halen TURKMAX GURME kanalında canlı yayında yemek programı sunmaktadır ve Skylife dergisinin yazarı olmakla birlikte Maltepe Üniversitesi Gastronomi bölümün de hoca olarak da görev yapmaktadır.

Organizing team

Hatice Zeynep
GÖKTÜRK

Istanbul, Turkey
Organizer

İnci
Bildik Sarıkaya

Istanbul, Turkey
Co-organizer
  • Aylin Karapinar
    Marketing/Communications
  • Burak Baran Eğilli
    Partnerships/Sponsorship
  • Ece Orak
    Marketing/Communications
  • Elif Aysu Kaya
    Marketing/Communications
  • Emre Ersoy
    Post production
  • Esad Yusuf Atik
    Production
  • Görkem Cudal
    Post production
  • Gülce Yalçın
    Partnerships/Sponsorship
  • Kardelen Ergül
    Marketing/Communications
  • Taha Günaydın
    Partnerships/Sponsorship