FlandersSalon
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 8, 2016
8:00pm - 10:00pm CET
(UTC +1hr)
Antwerpen, Antwerpen (nl)
Belgium

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

POP-up Café
Franklin Rooseveltplaats 4
Antwerpen, Antwerpen (nl), 2000
Belgium
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Flanders­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Dries Verbruggen

Graduated at the Design Academy Eindhoven, department of Man and Living in 2002. Besides Unfold he works as a mentor at the Masters Department at the Design Academy Eindhoven and previously held positions at Colorado State University, USA; LUCA School of Arts, university college of art and design, BE and at the ICT & Media Design department of the Fontys University of Applied Sciences, NL.

Guillaume Van Der Stighelen

Guillaume Van der Stighelen was medeoprichter van het reclamebureau Duval Guillaume. Zelf is hij niet meer actief in de sector. Vandaag is hij een bekend columnist voor onder andere De Morgen, Knack en Gazet van Antwerpen, waar hij schrijft over leven en samenleven.

Harry Demey

Harry kwam uit een arbeidergezin, ondernemen werd hem niet met de paplepel ingegeven. “Ik had een visie op mijn vak en vond die niet binnen bestaande bedrijven, dus toen richtte ik mijn eigen onderneming op. Hoe ik dat deed? Ik sprong en werkte waanzinnig hard. Ik sta waar ik nu sta door te vallen en weer op te staan.”

Jinnih Beels

Beels leidde jarenlang de diversiteitscel binnen de Antwerpse politie, maar botste al te vaak met de lijn van de korpsleiding. Nu zit ze boordevol plannen om in Mechelen de zaken aan te pakken. Daar komt ze aan het hoofd te staan van een nieuwe diversiteitscel.

Katrin Derboven

Het begeleiden en laten verhogen van het leervermogen van medewerkers is steeds een rode draad geweest. Coaching is een logisch gevolg voor haar geweest. Meer dan 15 jaar bedrijfservaring zet zij in haar coachingstrajecten als certified coach.

MICHAEL OPGENHAFFEN

professor Nieuwe Media en Journalistiek
Hoe zal onze samenleving veranderen door de smartphone, de Apple smartwatch en de internetlens? Wat doen die vernieuwingen met de media en met de manier waarop wij die media gebruiken? Michael Opgenhaffen is professor Nieuwe Media en Journalistiek aan de Antwerpse campus van de KULeuven en lector aan de Universiteit van Leiden. De nieuwe, sociale en digitale media vormen zijn biotoop en zijn passie.

RACHID LAMRABAT

ETNO MARKETEER
Is van mening dat ondernemers allochtonen en moslims in het verhaal moeten betrekken als ze echt relevant willen blijven. Als trendwatcher en etnomarketeer bij het Antwerpse marketingbureau Tiqah denkt Lamrabat met een aantal grote retailers na over hoe ze kunnen inspelen op de moslimmarkt. In dat kader overtuigde hij schoenengigant Wouter Torfs om opnieuw medewerkers met een hoofddoek in dienst te nemen en ter gelegenheid van het offerfeest een speciale pop-upshop te openen in de Lange Beeldekensstraat.

Seppe Nobels

Seppe Nobels (°1982) deed als kind al wat van een kok verwacht mag worden: hij roerde graag in de potten van zijn moeder. Het culinaire vak leerde hij in hotelschool Ter Duinen (Koksijde) en op stageplaatsen zoals Folliez (Mechelen), Maison du Cygne (Brussel), Villa Bellerose (Saint-Tropez) en Osteria La Loggia (Sienna). Hij begon zijn professionele parcours in restaurant Absoluut Zweeds en ontdekte de Frans-Provençaalse keuken bij Wout Bru in Bistrot d’Eygalières. Op zijn 22ste nam hij deel aan de wedstrijd “Beste Juniorkok van België” waar hij vier hoofdprijzen behaalde.

STIJN PARIDAENS

CEO 3DEE
Zaakvoerder van 3DEE, een zaak op het Zuid die gespecialiseerd is in 3D-technologie. De technologie heeft naast de commerciële mogelijkheden veel potentieel om de wereld te verbeteren. 3DEE verkoopt niet alleen 3D-poppetjes en spullen, maar zet zich ook in voor het verwezenlijken van sociale initiatieven. Het bedrijf ondersteunt schoolprojecten, lezingen en workshops voor de jeugd

Organizing team

Christophe
Cop

Antwerpen, Belgium
Organizer