ZagrebWomen
x = independently organized TED event

Theme: It's about time

This event occurred on
October 29, 2016
4:00pm - 10:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Zagreb, Grad Zagreb
Croatia

Vrijeme je .. neprocjenjivo, vječno, dragocjeno, brzo, nezaboravno ..
Našim govornicama ono je posebno. Ono što su učinile i što čine u svojim karijerama i životima ostavlja trag. One utječu na naše bolje sutra, ulaze u domove, mijenjaju sudbine, stvaraju kvalitetu života. Godine za njih ne znače ništa, jer se uspjeh nalazi iza ugla, a one su ga uhvatile za rep. Kako izgleda njihovo svakodnevno vrijeme ? Stižu li sve što naume ? Gdje se nalazi snaga za tako velike stvari koje čine ?

HUB385
Petračićeva ulica 4
Zagreb, Grad Zagreb, 10000
Croatia
Event type:
TEDxWomen (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Zagreb­Women events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Diana Gluhak

nutricionistica i poduzetnica
Žena, nutricionistica, poduzetnica. Konzultantica, zvana mala žena zmaj, nositeljica pozitivnih promjena, inspiracije i motivacije u svojoj struci. Osnivačica vlastite tvrtke i projekta Healthy Meal Standard. Drugačija. Ne odustaje. Prkosi stereotipima. Često probija staklene stropove i vuče ljude za sobom, zbog čega ju nekad boli glava, ali valjda je to svojstveno većini ovnova po horoskopu. Čvrsto stoji na zemlji i ne samo da vjeruje, već aktivno radi za bolje sutra.

Ella Dvornik

blogerica
Profesionalni odmoraš. Nagrađivani hedonist. Trend und Setterica. Pesimistični optimist. Kušačica koktela. Ljubiteljica letenja, mrziteljica aerodroma. Planetarni beskućnik. Idem spavat rano, budim se kasno. Paradoksašica. Obična cura s neobičnim željama. Ja sam normalna, vi ste svi ludi.

Hana Huljić

pjevačica
Hana Huljić rođena je u Splitu 28. prosinca 1990. godine. Pohađala je osnovnu i srednju Glazbenu školu Josipa Hatzea, nakon čega je upisala Umjetničku Akademiju u Splitu. Tijekom studija na smjeru Glazbene teorije, upisala je smjer Kompozicija, te je magistrirala oba smjera 2016. godine. Njen Gudački kvartet izveden je na festivalu Musica Maxima u Zagrebu, a njen diplomski rad, Mala Simfonija, izvesti će orkestar u Hnk Split 10. studenog 2016. godine. Njene skladbe ušle su 2015. godine u uži krug natjecanja iz kompozicije 'Maurice Ravel', gdje su se natjecali kompozitori iz preko 60 zemalja svijeta. Od manjih nogu pjevala je u dječjem zboru u nekoliko opera, godinama pjeva i snima prateće vokale, a 2010-te pjevala je kao član benda u Londonu. Pohađala je satove glume, te je imala je manju glumačko - pjevačku ulogu u hrvatskom tv serijalu 'Stella'. Kasnije je gostovala kao vokal na koncertima Maksima Mrvice, te je s njim bila na turneji u Južnoj Koreji i Kini 2015. godine, a slijedi još

Ivana Marasović

humanitarka
Svi njeni planovi su se u trenutku promijenili i ustupili mjesto ideji o pruzanju utocista sirocadi i siromasnoj djeci. Uslijedila je promjena profesije gdje je ugodu učionice zamijenila afričkom savanom, put na posao neudobnim vožnjama zaustavljanim zbog lavova i slonova na putu, sigurnost s preboljenih 15 malarija, a hrvatski s afričkim jezikom svahilijem. No, niti časa ne žali i sretna je da joj je život dao priliku posvetiti ga brizi za potrebite i socijalno ugrožene.

Josipa Bračanov

poduzetnica
Zvana Jo. Optimistični realist i entuzijast koji svoju energiju i strast prema svemu što radi želi prenijeti na druge i uglavnom joj to polazi za rukom. Vjeruje da je snagom uma i toplim srcem moguće mijenjati svijet! Zamijenila rad na kompjuteru radom u profesionalnoj kuhinji jer njena najveća strast je hrana - iako se možda na prvi pogled ne bi reklo. Kad ne kuha i jede, pokušava potrošiti kalorije vježbanjem, druženjem s bližnjima, putovanjima, treniranjem mozga ili meditacijom koja uglavnom završi spavanjem. Ali ni u snu nema mira...

Lejla Juranić

poduzetnica i humanitarka
Kad ju vidite onako sitnu, plavušu s plavim očima pomislili biste da se radi o najnevinijem stvorenju na svijetu, pravom anđelu. Ali radi se o beštiji koja je čak i svog muža u stanju natjerati da joj napiše biografiju, jer ona ima važnijih stvari za raditi poput: spasiti svijet kao osnivačica udruge Are You Syrious?, zaraditi za peteročlanu obitelj kao magistar kemije i suvlasnica kompanije za održavanje laboratorijske opreme, ili ispeći najfiniji čokoladni kolač usred proslave rođendana svoje djece.

Meri Bauk

poduzetnica i blogerica
Kada ne ganja egzistenciju u opskurnom svijetu hrvatskog turizma ona je sanjalica "šporkog jezika". Bila je potrebna namjerna monodrama, slučajno napravljena po njenim facebook tekstovima, da bi sebi konačno priznala da samo dok piše, zaista diše. Pa sada piše. Stalno. Za nju kažu da nema toga što neće reći, i nema toga s čime se neće našaliti. Ona sama duboko vjeruje da je humor zadnja linija obrane, od svega i svih. Last man standing will be a woman. With a sense of humor.

Nada Kaurin

strateška managerica
Po struci magistrica ekonomije. Po poziciji direktorica strategije u ENTG-u. U srži matematičarka i marketing entuzijastica. Kćerka. Sestra. Supruga. Prijateljica. Duša. Prije svega, vječni optimist. Kad sam na poslu, s divnim timom ljudi, trudim se riješiti izazove klijenata i izazvati i naš i njihov status quo. Nakon službenog radnog vremena trčim, čitam knjige, nazivam se foodijem i pijem vino. Ne nužno tim redoslijedom i rijetko sama. Jer volim ljude. Jako. I vjerujem u najbolje u njima. I vjerujem da svi ljudi koje srećem izvlače najbolje iz mene.

Sanja Božić Ljubičić

poduzetnica
Ako od hobija napraviš posao, radit ćeš 24 sata, a u ta 24 sata puno ćeš uživati. Svo svoje vrijeme posvetila je serijama i filmovima. Presretna je što njezinu ljubav prema poslu dijele i njezino dvoje djece. Kako slobodnog vremena gotovo da i nema jer je posvećena svim svojim hobijima, sretna je što može u hobije uključiti i pet pasa koje obožava cijela obitelj.

Organizing team

Karlo
Matic

Zagreb, Croatia
Organizer

Ana
Kanazir

zagreb, Croatia
Co-organizer
  • Elena Cvjetkovic
    Curation
  • Ivana Rakamaric
    Marketing/Communications
  • Krešimir Supek
    Post production
  • Marko Sever
    Production
  • Martina Naletilic
    Curation
  • Ozren Buvač
    Production
  • Stjepan Livacic
    Team member
  • Trpimir Vicković
    Curation