AndorraLaVella
x = independently organized TED event

Theme: Focus

This event occurred on
October 15, 2016
10:00am - 2:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Andorra la Vella, Andorra la Vella
Andorra

Focalitzar. Concentrar-es. Enfocar.
La vuitena edició del TEDxAndorralaVella recull el testimoni de professionals que, en els seus diferents camps d'actuació, han aconseguit atrapar els seus objectius a través de l'enfocament i focalització, és a dir, de centrar tot el seu esforç a aconseguir i convertir en realitat uns determinats objectius.

Així doncs, en aquesta edició -que tindrà lloc el dia 15 d'octubre al vestíbul del Consell General- de la mà dels ponents que ens acompanyaran, gaudirem i tindrem l'oportunitat d'aprendre dels seus èxits, fracassos, aprenentatges i experiències de vida a la consecució dels seus objectius. També indagarem conjuntament sobre tècniques i mètodes que és podin aplicar en la rutina diària per aconseguir focalitzar-ens en un tema concret. L'objectiu, en definitiva, és aprendre i compartir ideïs com aconseguir un estat òptim de concentració i d'assoliment dels nostres fites personals i professionals.

Ens endinsarem en històries de superació personal que captiven pel seu acompliment, amb els que abordarem múltiples disciplinis que comparteixen un requisit indispensable: la concentració i constància. Donis de la ciència, passant per l'art, la psicologia, noves tecnologies o la creativitat, tots són exemples de com ha estat possible assolir els objectius desitjats amb esforç, tenacitat i constància.

Consell General
Carreer Antic Carrer Major
Andorra la Vella, Andorra la Vella, AD500
Andorra
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Andorra­La­Vella events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alfred López

Escritor, Blogger
La vocació d’Alfred López (Barcelona, 1965) per recopilar tot tipus de curiositats i anècdotes històriques li ve de quan era adolescent. Durant molt de temps es va dedicar a retallar, copiar i escriure en trossos de fulls tot allò que cridava la seva atenció i li semblava curiós. Al gener de 2006 ho va voler plasmar tot allò a través d'un bloc titulat "Ya está el listo que todo lo sabe", convertint-se en tan sol en uns mesos en una de les bitàcoles més referenciades i va ser triat per la revista ‘Personal Computer & Internet’ com un dels "100 millors blocs en Castellà". A més del bloc "Ya está el listo que todo lo sabe" a 20minutos.es, escriu per Yahoo! España, CienciaXplora, Naukas.com, presenta el programa "Guaita que curiós!" a Ràdio Parets i col·labora al programa televisiu "Ben Trobats" (Xarxa de TV Locals) i "Euskadi Hoy Fin de semana” de Onda Vasca. Autor dels llibres "Ya está el listo que todo lo sabe" i "Vuelve el listo que todo lo sabe" (Editorial Léeme Libros).

Antonio Jorge Larruy

Antonio Jorge Larruy funda el 1995 Espai Interior a Barcelona, ​​centre dedicat a l'autoconeixement i desenvolupament del potencial humà. Actualment també desenvolupa aquesta activitat a la Universitat de Barcelona, ​​col·laborant en el Màster de Desenvolupament Personal i Lideratge de la Facultat d'Econòmiques, i imparteix cursos i tallers en diferents punts d'Espanya. És col·laborador habitual del programa de Catalunya Ràdio "L'ofici de viure". La seva manera d'ensenyar empeny a una investigació clara i viva, centrada en potenciar l'autenticitat de l'ésser, més enllà de qualsevol referència religiosa o tradició. El seu llenguatge és senzill, directe i contemporani. És autor dels llibres Espacio interior, La aventura del Ser uno mismo i Centramientos: invitación a la autenticidad. Recentment s'ha publicat el seu últim llibre Viure sense pensar, viure en plenitud.

Carla Riestra

Carla és la fundadora i presidenta de l’ONG Cooperand amb Llatinoamèrica, projecte que lluita pels drets dels infants a Bolívia que viuen en situació precària, i que va rebre el premi UNICEF Andorra 2014, i en el que també exerceix de voluntària activa des de l’any 2003, treballant sobre el terreny amb els nens del carrer. Llicenciada en Història i Geografia per la Universitat Autònoma de Madrid, exerceix de professora des de 1999, i és docent a l’Escola Andorrana de Batxillerat ia la Universitat d’Andorra. També és coordinadora del Curs Internacional Cooperació i Voluntariat a la Universitat d’Andorra.

Carlos Moreno

Apassionat per la ciència, el seu ensenyament i la seva divulgació, en Carlos Moreno es defineix com a pare de tres fills, aficionat a la lectura i al bàsquet, i casat i feliç. Es va llicenciar en Ciències Químiques per la Universitat de València, i durant els darrers 19 anys exerceix de professor de Física, Química i Matemàtiques a educació secundària i batxillerat. Col·laborador habitual de la secció de Ciència i Tecnologia del blog de RNA, ha participat en multitud de fires científiques per tota Espanya, i ha realitzat ponències i organitzat sessions experimentals per escoles i universitats. Actualment és Cap del Departament de Ciències del Col·legi Internacional dels Pirineus (Andorra) i professor col·laborador de la Universitat d’Andorra; també coordina el grup de divulgació científica “Pensa en Ciència”.

Cristina Segura

Personal Shopper Coach
A Cristina Segura la seva formació laboral de més de vint anys en el sector comercial li ha fet aprofundir en el món de la venda. La venda entesa des del punt de vista de la possibilitat d'oferir a cadascú el que s'adequa a les seves necessitats. Durant tot aquest temps s’ha format acadèmicament en aquest àmbit. A poc a poc, les seves formacions han anat virant a l'aspecte més personal d'aquest sector, realitzant diferents cursos de comunicació, d'intel·ligència emocional i de creixement personal fins arribar al Màster en Coaching i PNL, Coaching personal, emocional, d'imatge i diversos cursos d'autoconeixement. Avui dia Cristina es dedica a acompanyar i guiar els seus clients perquè aconsegueixin assolir els seus objectius, reconèixer els seus talents innats i potenciar-los i superar les seves pors, conèixer-se millor per aprendre a gestionar les emocions i així poder afrontar la vida donant el millor que un té i acostar-se cada dia més a la millor versió d'un mateix.

José Pozo

Nascut a Lleida en 1967 i resident a Andorra, Josep Pozo és Productor, Guionista i Director de cinema. Durant nou anys va ser Productor Executiu en la divisió d’animació de Filmax i en 2004 va guanyar un Premi Goya pel llargmetratge d’animació “EL CID, LA LLEGENDA” que va significar el seu debut en l’escriptura i la direcció. Entre els seus treballs figuren títols com “DONKEY XOTE” (2007) i els llargmetratges de ficció “NICK” (2014) i “73 MINUTS” (2016) aquests dos últims rodats íntegrament a Andorra. Actualment treballa en la preproducció del seu cinquè llargmetratge com a Director “DANGER, THERE ARE BEAST INSIDE” (2017).

Juli Peña

Juli Peña, 47 anys, és Arquitecte Tècnic de professió, nascut a Barcelona, però format com a persona a Girona. Viu a Andorra des de fa 15 anys i se sent plenament integrat al Principat. Des dels 21 anys forma part del món de l’associacionisme sempre formant part de les juntes directives. Al 1995 va ser un dels fundadors de la seva primera colla castellera a Salt (Girona), al 1998 fundava la colla castellera universitària de Girona i l’any 2014 va fundar amb altre gent del país els Castellers d’Andorra, de la qual és President i Cap de Colla. En dos anys han aconseguit ser 160 membres, entre nens, adults i grallers, i ser una de les entitats culturals més actives del Principat d’Andorra. L’any 2015 van aconseguir ser reconeguts com a colla castellera de ple dret dins de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i també ser votats com la “colla més popular del 2015″ atorgat pel Diari ARA i també aconseguir el títol d’”Andorrà de l’Any 2015″ que concedeix El Periòdic d’Andorra.

Núria Prenafeta

Núria Prenafeta és coach i consultora, amb més de 15 anys d’experiència en formació. Col·laboradora de Net4Talent a Madrid, també és membre de la International Coach Federation, acreditada en coaching personal, executiu, organitzacional i polític. Màster en Neuro-Linguistic Programming ((PNL), i és preparadora verbal i mental –amb l’objectiu d’obtenir un alt rendiment- amb estudis cursats tant a Barcelona com a Mèxic i Colòmbia. És DHE i especialista en Psicoteràpia i Hipnosi Ericksoniana. Col·labora en premsa, ràdio i televisió. És llicenciada en Filologia Hispànica i Catalana, i va cursar un Advanced Management Program en l’IE Business School.

Omar El Bachiri

Escriptor i psicòleg
Omar El Bachiri va nèixer fa 38 anys a Nador, Marroc, i va arribar al Principat d’Andorra a l’edat de dos anys. És Llicenciat en Psicologia per la UNED i té com a passions viatjar i practicar esport cada dia. En la seva primera aventura literaria, anomenada “Feliz y con ahorros” Omar ens parla de la microeconomía entesa des d'un punt de vista personal i familiar de la llar i ens explica com estalviar per arribar en bones condicions econòmiques a la jubilació, sense que això repercuteixi en el nostre estat d'ànim i portant un ritme de vida amb què cobrim les necessitats. Omar recentment ha presentat el seu segon llibre, anomenat “Vivo como quiero”, que preten sigui tota una declaració d’intencions.

Quim Valera

Ja de petit, en Quim Valera es veia fent l’Indiana Jones, desenterrant calaveres i rescatant tresors oblidats. Enamorat del Pirineu, aquests darrers anys ha conjugat la seva passió per la història amb els estudis d’Humanitats, represos recentment. Des de fa dues temporades col·labora setmanalment en el programa de divulgació històrica d’Andorra al programa de Ràdio Valira, Ningú és Perfecte. 44 anys, emparellat i amb dos fills compartits, conjuga la seva tasca com a agent d’assegurances amb una altra salvaguarda; la del patrimoni pirinenc. És en aquest sentit que en aquesta edició del TEDxAndorralaVella ens engresca per a què el llegat dels Pareatges sigui reconegut per la UNESCO. Tota una història, amb arrels profundes i un futur engrescador.

Susana Ginesta

Humanista, vitalista. Per la Susana qualsevol persona és inclassificable perquè tots som una barreja fascinant d'experiències i aprenentatges. Ella creu que la vida és un camí que ens fa emprendre constantment, que la insatisfacció està en nosaltres per fer-nos canviar les coses a millor. Que els somnis existeixen per aconseguir-los. Després de molts anys escrivint sense que els seus textos sortissin a la llum, als seus 50 anys ha aconseguit acomplir el seu, publicant el llibre "Com vaig aprendre que mai no és tard per emprendre", que representa l'inici d'una nova aventura, l'escriptura.

Vanessa M. Cortés

Vanessa M. Cortés (Andorra, 1980), és Llicenciada en psicologia, especialitzada en violències i violència intrafamiliar en la infantesa. Ha realitzat diverses formacions relacionades amb aquests àmbits, com un Màster en intervenció psicosocial. Professionalment ha excercit en diverses entitats com a educadora i psicòloga, a cases d’acollida de dones que pateixen violència en la parella, grups terapèutics d’infants que pateixen violències intrafamiliars, a pisos de suport i d’emergències, serveis socials, etc. També és la presidenta i psicòloga de l’associació Stop Violències al Principat d’Andorra.

Organizing team

Felip
Gallardo

Canillo, Andorra
Organizer

Pilar
Zúñiga

Andorra La Vella / Barcelona, Andorra
Co-organizer