Budweis
x = independently organized TED event

Theme: SMĚR

This event occurred on
November 5, 2016
4:00pm - 8:00pm CET
(UTC +1hr)
České Budějovice, České Budějovice
Czech Republic

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Koncertní síň O. Jeremiáše
Kněžská 411/6
České Budějovice, České Budějovice, 37001
Czech Republic
Event type:
Standard (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Budweis events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

EKS Dance company

dance company
Taneční skupina EKS ke svému publiku promlouvá skrze současný tanec a nekonečné možnosti jeho interpretace. Zakladateli byli v roce 2011 absolventi a bývalí spolužáci Konzervatoře Duncan centre. Jedni z nich jsou i Pavla Vařáková a Kateřina Blažková, které Vám představujeme jako další řečníky. Zájmem skupiny je vytvářet současné živé umění skrze spolupráci s umělci různého původu a zaměření - to už dokázali spoluprací s českým audiovizuálním projektem Lunchmeat, nebo s hudebníky z Chile, Norska či Řecka. Za své aktivity v minulém roce obdrželi prestižní cenu Jarmily Jeřábkové na mezinárodním festivalu současného tance.

Daniel Štipl

scientist
Daniel je student Přírodovědecké fakulty Karlovy univerzity. Za svou práci v oblasti vývoje léku včelího moru získal v roce 2014 zvláštní cenu poroty soutěže Česká hlavička. Jakým směrem se vydává ve svém vědeckém bádání dnes?

Marek Liška

author
Marek už na střední doučoval kamarády složité rovnice, jeho poznámky k předmětům se na škole šířily rychlostí blesku. Štvaly ho matematické učebnice, které staví na příkladech vytržených z reality, učebnice, kde je k nalezení jen zadání a výsledek. Proto s kamarády založili projekt Matika pro spolužáky, kde srozumitelným jazykem studentům učivo přibližují. První vydání učebnice již využívají na 30 školách v Čechách i na Slovensku a chystají se další díly.

Olo Křížová

model
Olo svou vášeň pro módu objevila už na studiích textilní školy v Brně. Svou profesní dráhu začala jako modelka, procestovala cizí země, pochopila reálnou strukturu oboru a díky tomu zjistila, kde je v módě její místo a co ji opravdu naplňuje. Postupně se vypracovala na pozice kreativní ředitelky zásadních módních akcí v Česku a na Slovensku a do mezinárodních porot a seminářů v módní sféře.

Zdeněk Chmel

architect
Zdeněk Chmel je mladý architekt narozený v Českých Budějovicích. Architekturu studoval v Brně, pracovně působil v Bernu, Berlíně, Curychu i Basileji. Ve svých pracích se ale často zaměřuje zpět na své rodné město. Vypracoval návrhy na revitalizaci parku Háječek, Senovážné náměstí a v diplomové práci se věnoval místnímu Domu umění.

Organizing team

Vojta
Kolařík

České Budějovice, Czech Republic
Organizer