BahcesehirUniversity
x = independently organized TED event

This event occurred on
April 8, 2017
10:00am - 1:00pm +03
(UTC +3hrs)
İstanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Zorlu Performans Sanatları Merkezi
Levazım Mahallesi Koru Sokağı No:2 34340 Beşiktaş/Şişli/İstanbul Turkey
İstanbul, İstanbul, 34340
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bahcesehir­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Kadir Memiş & Nevzat Akpınar

Berlin'de yaşayan iki Türk sanatçı Kadir Memiş ve Nevzat Akpınar'ın Zeybreak Performansı

Arda Deniz Dokuzoğlu

Scientist
Arda Deniz Dokuzoğlu, Genleri Kodlayan Adam 1993 yılında Adana’da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden 2010 yılında Biyomühendislik ve Biyomedikal Mühendisliği alanında aldığı eğitimi tamamladı. Canlı hücrelerin içerisine yapay biyolojik sistemler yerleştirerek, genetik mühendisliğini basitleştirmeyi hedefleyen ilk Türk sentetik biyoloji girişimi GEEN Biotechnology'nin CEO’su oldu. Ortağı Arda Örçen ile birlikte 4 yıllık bir süreçte birkaç başarısız girişimin ve akademide yaşadıkları zorlukların ardından ülke genelinde moleküler biyoloji alanındaki en yetenekli gençleri bir araya getirip bugünkü GEEN ekibini kurdular. Uzun yıllar sıkı çalışıp kendi başlarına deneyimleyerek öğrendikleri tüm bilgi ve beceriyi harmanlayıp, insanoğlunun kaderini değiştireceğine inandıkları biyolojik devrimi başlatacak bir adım atmak üzere işe koyuldular. Amerika Birleşik Devletleri'nde String Ventures'dan aldığı yatırım ile 1,21 milyon dolar değere ulaşan GEEN Biotechnology, dünyada ilk defa birçok farklı canlıdan toplanmış özel genleri kullanarak, insanların canlı hücreler üzerinde mühendislik yapmasını kolaylaştıran, yarı-canlı denilebilecek yapay bir biyolojik sistem geliştirmektedir. Biyoteknoloji alanındaki ilk Türk platform olan GEEN Biotechnology, halen Türkiye’de araştırmalar yapmaya ve büyümeye devam ediyor.

Banu Çiftçi

Banu Çiftçi (Kadın Hastalıkları & Doğum Uzmanı ve Gönüllü Doktor) 1977 yılında doğan Operatör Doktor Banu Çiftçi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanıdır. 1993-2000 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gördü. Uzmanlık eğitimini, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında tamamladı. Eğitimine yurt dışında devam etti, 2006-2008 yıllarında New York'da Cornell University, Weill Medical College, Londra'da King's College Hospital, Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine, New York'da Mount Sinai School of Medicine, Maternal-Fetal Tıp Departmanında eğitim gördü. Bunun yanı sıra birçok departman ve araştırma merkezlerinde bulundu. Aynı zamanda “Yeryüzü Doktorları” ve “Tüm Afrika’nın Dostları Derneği” ile gönüllü hekim olarak; 2012’de, Somali Mogadişu’da, 2015’te Kongo DC’de ve 2016’da Uganda’da olmak üzere, sahra altı Afrika’da çok sayıda hasta muayene etti ve ameliyat gerçekleştirdi. Birçok farklı projede yer almasına ortam hazırlayan Kızılay Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu. Doktorluğun yanı sıra kariyerine radyo televizyon sunuculuğu gibi alanlar da ekledi bu alanlarda da kendini gösterdi. Şu an hala sosyal medya üzerinden insanları motive etmeye devam ediyor ve işini severek yapmanın ne demek olduğunu kanıtlıyor.

Cem Seymen

Economist
Cem Seymen için gazetecilik kendi deyimiyle “tutkunun ve şefkatin harmanlandığı büyük heyecan”. Seymen’in başka bir tutkusu daha var. Edebiyat! Yeniden üniversite sınavlarına girip Beykent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü burslu kazandı. 4 yılın sonunda Edebiyatı o kadar sevdi ki yüksek lisans da yapmaya karar verdi. Şair Cevat Çapan’la “Joseph Conrad Romanlarında Sömürgeciliğin İzleri” konulu yüksek lisans tezini tamamladı. Edebiyatla ekonomiyi birleştirince rakamları kendine özgü üslubuyla öyküleştirdi. Bu sayede insan odaklı programlarına cesaret, kararlılık, dayanıklılık, azim kavramları damga vurdu. Cem Seymen’e göre her şey hayal etmekle başlıyor.

Emre Başkan

Entrepreneur
Emre Başkan, Azor Brand & People Solutions Kurucusu, Deniz tutkunu 1980 yılında İstanbul'da doğdu. Saint-Joseph Lisesini ve Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. 2012 yılında Sabancı-M.I.T. ortaklığı ile yürütülen Executive MBA programını tamamladı. Aynı zamanda M.I.T. Boston’da da derslere katıldı. 1999 yılında yelken sporuyla tanıştı ve hayatının bir köşesinde yelken sporuyla ilgilenmeye devam etti. 2011-2013 yılları arasında Efes Sailing ile beraber yarıştı. Efes'teki kariyerini bıraktıktan sonra kurumsal hayatını geride bırakarak hayalinin peşinden giderek deniz yolculuğuna çıktı ve Atlantik Okyanusu’nu geçti. 2014 yılının Ocak ayında Azor Brand & People Solutions adlı danışmanlık firmasını kurdu. Şu anda Marka, Marka İletişimi ve Kurumsal gelişim alanlarında çözümler yaratmaya devam ediyor. Bunlar dışında, 2013 yılından beri ‘‘Küçük Prens Denizlerde’’ adlı blogundan fikirlerini ve hislerini paylaşıyor.

Emre Danacı

Social Entrepreneur
Emre Danacı kuruşları umuda dönüştüren Yuvarla Sosyal Girişimi'nin kurucusudur ve aynı zamanda da Ashoka ve International Youth Foundation genç sosyal girişimci ağlarının üyesi ve yine sivil toplum kuruluşlarına hizmet veren FonZip girişiminin de kurucu ortağıdır.

Garip Ay

Artist
Garip Ay, Ebru Sanatçısı Garip Ay, 1984 yılında Siirt’te doğdu. Küçük yaşlardan beri resme olan ilgisini öğrenim hayatına yansıtma ve hayatını bu yönde şekillendirme şansını elde ederek önce Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesinden, daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları bölümünden mezun oldu. Üzerine çalışmalar yaptığı Ebru sanatının üstünde yapıldığı su gibi değişime ve gelişime açık olduğunu zamanla fark etti. Ebru geleneğinin geçmişten aldığı, asırlardır biriktirdiği geleneksel motiflerinin daha önce kimsenin denemeye cesaret edemediği bir şekilde geleceğe dokunmasını sağladı ve başta portreler olmak üzere farklı türde Ebru eserleri ortaya çıkardı. İlk olarak Türk tarihinde önemli yere sahip Yunus Emre, Piri Reis, Mimar Sinan gibi isimlerin portrelerini yapsa da ulusal ve uluslararası basında en büyük ilgiyi Van Gogh’un portresini ve Yıldızlı Gece tablosu ile ilgili yaptığı çalışmadan sonra gördü. Garip Ay, Türkiye’den ABD’ye, İskandinavya’dan Basra Körfezi bölgesine yayılan çeşitli bölgelerde sayısız sergiler, atölye çalışmaları ve seminerler düzenledi. Türkiye’de ve dünya çapında Ebru sanatını daha büyük kitlelere tanıtmak adına birçok farklı çalışma yaptı.

İbrahim Selim

Actor
İbrahim Selim, Tiyatrocu 1979 yılında Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Güllerin Savaşı, Poyraz Karayel, Fatih, Şubat gibi dizilerde çeşitli roller üstlenen oyuncu; Rüya, Kusursuzlar, Canavar Sofrası, Sınav, Sis ve Gece gibi filmlerde de rol aldı. DOT Tiyatro yapımı Bunu Ben de Yaparım oyunundaki performansıyla 2016 Afife Tiyatro Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün de sahibi oldu. YouTube kanalı STOLK'da sergilediği gündemi ve mizahı bir araya getiren sunumu ile büyük beğeni toplayan İbrahim Selim 8 Nisan'da "Geçmiş ve Gelecek" temasını kendi bakış açısından değerlendirecek.

Mehmet Ali Makbuloğlu

Maker Kid
Mehmet Ali Makbuloğlu, Maker Çocuk 2001 yılında İstanbul’da doğdu. Eyüboğlu Koleji’nde 10. sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor. 13 yaşında İstanbul Uçak Kulübünde model uçak uçurduktan sonra simülasyona ilgi duymaya başladı. Bu ilgisi sayesinde “Nöbetçi eczanelerden acil hastalara ilaç transferi sağlayacak Drone’’ projesi üzerinde çalışmalar yaptı. İleride MIT ya da Georgia Tech’de uzay, uçak ya da bilgisayar bilimleri okumak istiyor. Şu an Modüler Drone projesi olan PIRA'nın kurucu ortaklığını yapıyor.

Nazlı Çelik

Anchorwoman
Nazlı Çelik, Cesur Haber Sunucusu 1977 İstanbul doğumlu. İlk ve orta okulu İstanbul'da, liseyi İsviçre'de bir yatılı okulunda bitirdi. Amerika'nın Boston şehrindeki Emerson Üniversite'sinden Televizyon-Video ve Psikoloji bölümlerinde çift anadal yaptı ve yüksek onur listesine girerek mezun oldu. 1999 yılında işe başladığı NTV Haber Merkezi'nde 6 yıl polis-adliye muhabirliği yaptı. 2002 yılında Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın davetlisi olarak Beyaz Saray ve Pentagon gezilerini de içeren "Televizyon Gazeteciliği" programını tamamladı. 2005 yılında Star TV kanalına geçiş yaptı. Star TV'de yaklaşık iki yıl "Nazlı Öztarhan ile Gece Haberleri"ni, yine 2006'da Erdoğan Aktaş ile "Kırmızı Koltuk" programını sundu. 2006-2008 tarihleri arasında Ana Haber Bülteni'ni sundu. Eylül 2008'den Ekim 2011'e kadar Uğur Dündar yönetimindeki haber merkezinin Hafta Sonu Ana Haber masasındaydı. Aynı kurumda sırasıyla haber müdürü, haber koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. 2011 yılından beri Star Ana Haber'i sunmakta ve Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürmektedir. İlk ödülünü, 2004 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden "İlhami Erdil" röportajı ile alan Nazlı Çelik'in 5 Altın Kelebek'in yanı sıra, en iyi sunucu, en iyi kadın sunucu ödülleri başta olmak üzere pek çok ödülü bulunmaktadır.

Zafer Elcik

Co-Founder of Otsimo
Zafer Elçik ( Önce Eğitim diyen Otsimo Kurucu Ortağı) 1994 yılında Eskişehir’de doğdu.2012 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesinde başladığı Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitimine halen devam ediyor. 2013 yılından bu yana yer aldığı, kimi zaman da yönettiği profesyonel aktivitelerinin yanı sıra eğitimi demokratikleştirmek ve herkes için ulaşılabilir hale getirebilmek için bir yola çıktı. Ekibi ile birlikte Tohum Otizm Vakfı gibi kurum ve kuruluşların da desteğini alarak, otizmli bireylerin eğitimine destek olmak için OTSIMO isimli bir uygulama geliştirdiler. Geleceği değiştirme motivasyonuyla özel eğitime katkı sağlayıp, gelişmeye ve geliştirmeye devam ediyorlar. Ve evet, geleceği değiştiriyorlar.

Zeynep Selvili Çarmıklı

Psychotherapist
Zeynep Selvili Çarmıklı, Psikolojik Danışman 1987 yılında İzmir’de doğdu. Liseden beri ilgi alanı olan Psikoloji bilimini, 2009 yılında eğitim görmeye başladığı Miami Üniversitesinde kariyerine dönüştürmeye başladı. Sinema ve Psikoloji çift ana bilim dalını tamamladığı aynı yılda, New York Üniversitesinde Uygulamalı Psikoloji yüksek lisansına başladı, 2012 yılında New York Üniversitesinden Psikolojik Danışmanlık ve Sağlık Uzmanlığı ile mezun oldu. Amerika’da bulunduğu süre boyunca çeşitli enstitü ve sağlık kuruluşlarından Aile Terapisi, Problem Çözme Terapisi, Uygulamalı Pozitif Psikoloji, Bilişsel ve Davranışçı Terapi gibi birçok eğitim aldı. Aynı zamanda kariyer gelişimi, kariyer seçimi danışmanlığı ve kişisel eğitim için dünyada en çok başvurulan psikolojik testlerin eğitimlerini tamamladı. 2012 yılında Türkiye’ye dönüş yaptı, Uzman Ruh Sağlığı Danışmanı ve Psikoterapist olmanın yanı sıra 2010 yılından beri üzerinde çalıştığı “Özşefkat” konusuyla hepimizin unuttuğu, görmezden geldiği, kaçtığı şeyleri bize tekrar aşıladı.

Organizing team

Batuhan
Çevik

Istanbul, Turkey
Organizer
  • Ahmet Erdogan Asliyuce
    Team member
  • Damla Akar
    Team member
  • Emirhan Oruc
    Team member
  • Lale Ilyar
    Team member
  • Orkun Nazim Kadioglu
    Team member