Youth@DES
x = independently organized TED event

Theme: Pig Out Creativity

This event occurred on
December 17, 2016
10:00am - 2:30pm EET
(UTC +2hrs)
VARKIZA, Attiki
Greece

Education today faces critical issues: How do we raise the curiosity of our students? How can we spend school time in the most constructive way? Do teachers need to have a superpower to accomplish their role?
The world is changing fast with new careers being created every day. Most students will change jobs multiple times throughout their careers. What should students learn to do to remain competitive in an increasingly complex global economy?
Multiple intelligences need differentiated pathways of learning. Can we move to a more creative way of sharing knowledge? Maybe this is the right time when Socrates can be heard and instead of being a quote in our blog, be the pulse in our heart.

PRIVE EVENT HALL - Varkiza Resort
Yabanaki Akti Varkizas
VARKIZA 16672
VARKIZA, Attiki, 166 72
Greece
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­D­E­S events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Βάλια Λουτριανάκη

Φιλόλογος-εκπαιδευτικός (Αρσάκειο Ψυχικού), πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση
Η Βάλια Λουτριανάκη (www.valialoutrianaki.com) είναι κλασική φιλόλογος με σπουδές στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης και υποψήφια διδάκτορας με θέμα τη ρητορική στην εκπαίδευση. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό «Ρητορική: θεωρία και πράξη» και στο Αρσάκειο Ψυχικού. Σχεδιάζει καινοτόμα προγράμματα, όπως τα «Παιχνίδια Λόγου και Σκέψης©», το «Εργαστήριο Φαντασίας©», το «Γραφείον Ιδεών©» και τους «Μικρούς Ηγέτες©», και με τη βοήθεια μαθητών και συναδέλφων τα εμπλουτίζει συνεχώς. Πιστεύει στη διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας και γι’ αυτό από το 2006 πραγματοποιεί εθελοντικά επιμορφώσεις εκπαιδευτικών (έχει στο ενεργητικό της πάνω από 1.000 ώρες). Το 2008 προτείνει και ιδρύει, μαζί με μια ομάδα πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και φοιτητών, την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Οραματίζεται την επανένταξη της ρητορικής στο σχολείο με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, καινοτόμου σκέψης, ηγετικών ικανοτήτων και συνείδησης ενεργού πολίτη.

Ελένη Σβορώνου

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Ελλάς
Η Ελένη Σβορώνου (γεν. 1965) είναι Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς, όπου εργάζεται εδώ και 20 χρόνια. Eίναι επίσης συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, με πάνω από 20 βιβλία στο ενεργητικό της, συντονίστρια σεμιναρίων δημιουργικής γραφής και συνεργάτης του λογοτεχνικού περιοδικού «Αναγνώστης», όπου γράφει για θέματα παιδικής λογοτεχνίας. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Πανεπιστήμιο του Birmingham, έχει στο ενεργητικό της μελέτες, άρθρα, και βιβλία που αφορούν την ερμηνεία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς για παιδιά αλλά και ενήλικες. Έχει ασχοληθεί, τέλος, με τις τεχνικές εξασφάλισης της συμμετοχής του κοινού στη λήψη αποφάσεων.

Λήδα Βαρβαρούση

Συγγραφέας - Εικονογράφος –performer, υποψήφια προτεινόμενη (IBBY) εικονογράφος γαι το βραβείο Andersen 2016
Η Λήδα Βαρβαρούση (www.lidavarvarousi.com) σπούδασε στη σχολή Βακαλό, art&design/photography. Έχει γράψει 17 βιβλία και εικονογραφήσει περί τα 200 βιβλία στην Ελλάδα, πολλά από τα οποία κυκλοφορούν σε ξένες γλώσσες. Το 2006 βραβεύτηκε με το Πρώτο Διεθνές Βραβείο Εικονογράφησης από το Southeast Europe Children Literature Center- Sofia Bulgaria, για το βιβλίο της «Ένα Σκουλήκι με φτερά». Σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Ένωσης στην Ελλάδα, έγραψε και εικονογράφησε το βιβλίο «Μιά παρέα με καρδιά» Από το 2001 έως σήμερα δημιουργεί και εξελίσσει το ψυχαγωγικό εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα», με το οποίο έχει επισκεφθεί πάνω από 500 νηπιαγωγεία και σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μαρίνα Ψιλούτσικου

Συγγραφέας, Μέντορας Αρχών Στρατηγικής
Η Μαρίνα Ψιλούτσικου έχει διδακτορικό στη στρατηγική των επιχειρήσεων και διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ερευνητικό της έργο είναι διεπιστημονικό κι έχει παρουσιαστεί σε διεθνή ακαδημαϊκά συνέδρια και περιοδικά. Άρθρα και συνεντεύξεις της έχουν φιλοξενηθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα. Έχει συμμετάσχει σε σειρά ευρωπαϊκών έργων κι έχει διατελέσει επιστημονική σύμβουλος σε υπουργεία και κυβερνητικές επιτροπές. Ασχολείται με το Life Coaching μεταφέροντας τις Αρχές της Στρατηγικής και της Διοίκησης στην καθημερινότητα με όραμα να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν καλύτερα τις αποφάσεις τους και να έχουν μια καλή ζωή. Αρθρογραφεί σχετικά στο lifestrategy.wordpress.com. Γράφει για τη μάθηση στο psiloutsikou.wordpress.com. Από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ κυκλοφορούν τα βιβλία της «Ως πότε θα διαβάζω;» και «Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;». Την συναντάτε: Στο facebook ως Marina Psiloutsikou Στο twitter ως mpsilout Στο Linkedin ως Marina Psiloutsikou

Organizing team

Petros
Georgiakakis

Voula, Greece
Organizer