PragueSalon
x = independently organized TED event

Theme: Skládám tóny ze/za sebe

This event occurred on
December 4, 2015
7:00pm - 9:30pm CET
(UTC +1hr)
Prague, Praha 1
Czech Republic

SKLÁDÁM TÓNY ZA/ZE SEBE je téma letošního salónu TEDxPrague Music. Postupně Vám budeme představovat všechny pozvané řečníky. Každý z nich rozezvučí večer jinou myšlenkou, svým příběhem hodným šíření.

Celkovou kompozici si přijďte vyslechnout do Českého muzea hudby, Karmelitská 2/4, 118 00 Praha 1.
Součástí programu bude i komentovaná prohlídka muzea a soutěž o nejlepší štrůdl. Muzeum je pro nás otevřeno od 18.00. Můžeme se jít podívat do expozice.

České muzeum hudby
Národní muzeum - České muzeum hudby, Karmelitská, Praha-Praha 1
Prague, Praha 1, 118 00
Czech Republic
Event type:
Salon (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Prague­Salon events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Bastl Instruments

http://www.bastl-instruments.com/

Lenka Pištěcká

Zpívala v řadě mezinárodních produkcích Händelových oratorií Mesiáš a Juda Makabejský, Bachových Janových Pašijí či Vánočním oratoriu, Mozartova Requiem a Dvořákovy Stabat Mater v Čechách i zahraničí. Zároveň s koncertní činností se od studií věnuje činnosti pedagogické. Zájem soustředí k začátečníkům i mistrovské technice a s úspěchem užívá metod hlasové relaxace. Od roku 1990 má soukromé pěvecké studio. V roce 2006 založila a vede Chlapecký sbor Bruncvík, čímž spojila své dosavadní zkušenosti pěvecké a pedagogické.

Ondřej Merta

* 1980 Media artist and musician. Co-founder of Standuino project in cooperation with Václav Peloušek. Member of bands Hugo & Zoe, Cave Art, Standuino Orchestra. Studies: MultiMedia FaVU VUT Brno / doc. Richard Fajnor, Mgr. Petr Zubek, MgA. Tomáš Hrůza Video FaVU VUT Brno / MgA. Jesper Alvaer, Jiří Ptácek solo exibitions: Cokoláda/Schocolade / Eat art gallery / Mikulov / 2011 M+- / galerie Art / Brno / 2010 Group member: Grau Kllktv, Bouhaus dessau, Artycok.tv (převzato z http://monoskop.org/Ond%C5%99ej_Merta)

Pavel Kružík

Pavel Kružík stál u zrodu bejbypankového hnutí. Od roku 2008 je tváří hudební skupiny Kašpárek v rohlíku. Celoročně brázdí republiku s velkou koncertní show i komornější verzí na speciálně upraveném valníku. Podílel se na vzniku mnoha trailerů a spotů, účinkoval v kabaretu natočeném Českou televizí, načetl Postřelenou knihu nebo více než padesátidílný seriál Kašpárkovy poslouchačky pro Český rozhlas.

Tomáš Dvořák

Tomáš Dvořák (*1978) aka Floex je skladatel, multimediální umělec a producent žijící v Praze. Ve své tvorbě propojuje elektronickou a akustickou hudbu do svébytné atmosférické podoby. Jeho klíčovým nástrojem je klarinet, na který hraje odmalička. Ten ho ovlivnil nejen instrumentačně ale i ve více monofonním (kontrapunktistickém) a méně harmonickém způsobu jakým o hudbě přemýšlí.

Organizing team

Juraj
Jonek

Zilina, Slovakia
Organizer