Youth@Budapest
x = independently organized TED event

This event occurred on
November 28, 2015
Budapest, Budapest
Hungary

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

RAM Colosseum
Kárpát u. 23
Budapest, Budapest, 1133
Hungary
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Budapest events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Passed

Ha van új, friss és izgalmas zenekar a magyar könnyűzenében, akkor a Mesmerize című dallal feltűnt, majd A Dal műsorában országosan is ismertté vált Passed egészen biztosan az.

Abbas Alexandra Maha

Student
Egyetemre jár, dolgozik és a Kairos Society magyarországi szervezetét vezeti – mindössze 20 évesen a 40 évesek munkatapasztalatát tudhatja magáénak. Dolgozott már marketingesként, projektvezetőként, tanácsadóként, aszisztensként, alapított céget és indított el társadalmi megmozdulást. Mi ez, ha nem exponenciális karrier?

Ádám Márky

orvostanhallgató, mentőtiszt
Márky Ádám végzős orvostanhallgató két gyermek boldog apukája, 6 éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, fiatal vezetők lelkes trénere. Az egyetemen találkozott az autogén tréninggel, majd bekapcsolódott a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület képzésébe. Alapító tagja az egyesület Pszichokardiológiai és Neuroimmunológiai Munkacsoportjának, amely a relaxáció, a stressz és az immunrendszer közötti kapcsolatot vizsgálja.

Ádám Molnár

szabadúszó programozó
Molnár Ádám életvidám energiabomba. Már egyetem mellett saját vállalkozásba kezdett, idén bekerült a világ szabadúszó szoftvermérnökeinek legjobb 3%-ba. Most egy olyan új eszközt fejleszt, amivel bárki képes egyszerű tettekkel jobbá tenni a világot. Hobbija a pszichológia, együtt dolgozik Philip Zimbardoval, és imád önkénteskedni.

Ádám Pusztai

vegyészmérnök
Pusztai Ádám frissen végzett vegyészmérnök, aki szerint a kémia nem gonosz tudomány, csak rossz a PR-ja. Sőt, szerinte a mérnöki problémafelismerési és -megoldási módszerek kiválóan használhatók az élet bármely területén. Állítja, hogy a dobozon kívüli gondolkodás inkább hátráltat, mint segít a megoldásban.

Bernadett Pólya

creative learning designer
Pólya Bernadett 6 éve foglalkozik kreatív, interaktív tanulási módszerekkel, hivatalosan „creative learning designer”. A néhány fős önképző körtől kezdve az 1500 résztvevős robotépítő kurzusig, akadémiai és vállalati környezetben is tart képzéseket.

Dániel Lakatos

tanuló
Lakatos Dániel 17 éves, a Lauder Javne iskola tanulója. Álma egy saját könyv publikálása, amelyen már keményen dolgozik. Diplomata édesapja hatására érdeklik az emberi jogok, rendszeresen részt vesz az ENSZ munkáját modellező iskolai versenyeken. Több évet töltött Svájcban, ami nagy hatással volt az életére. Egy találkozás nyomán itt kezdett el foglalkozni a bennünk rejlő gonosz témájával.

Dávid Szabó

Szabó Dávid főiskolai évei alatt több diák- és közösségi szervezetben tevékenykedett, majd 2013 nyarán úgy döntött, olyan dologgal szeretne foglalkozni, ami előre viszi a nagy változások előtt álló társadalmunkat. Zavarta a közöny, és hogy az emberek nehezen nyitnak egymás felé, valamint az a hihetetlen pazarlás, amit a bizalom és az információk hiánya okoz.

Hunor Benke

kreatív
Benke Hunor újságíróként kezdte pályafutását, majd két évig élt Bécsben, ahol előbb grafikus, később online reklámmenedzser lett belőle. Hazatérése óta vezetett rádióműsorokat, tucatnyi zenekar állandó fotósa, esetenként videoklipet is készít a számukra. E sokrétű tapasztalat nyomán egy újfajta kommunikációs platform létrehozásán dolgozik, amely képes ötvözni a nyomtatott és az online médiumok előnyeit. A felület egy központi elem köré szerveződik, amely Hunor életfilozófiájának is az alapköve: ez a koncentrált jelenidő.

Júlia Palik

nemzetközi kapcsolatok szakértő
Palik Júlia nemzetközi kapcsolatok szakértő, kiemelt kutatási területe a Szaúd-arábiai Királyság, az iszlám és a biztonságpolitika közötti összefüggések vizsgálata. 2014-ben végzett a Corvinus Egyetemen summa cum laude minősítéssel. Jelenleg az Antall József Tudásközpontban dolgozik és publikál.

Katica Babarczi

grafikus-tervező
Jelenleg szabadúszó grafikus-tervezőként dolgozik. A bölcsész háttérrel rendelkező designer a Tep mobilalkalkalmazás csapatának alapító tagja és kreatív vezetője. Az illusztratív képalkotás mellett a UI és UX design kiaknázása és összehangolása áll a munkái fókuszában.

László Somlyai

kockázatitőke-befektető
Somlyai László a 27 éves kockázatitőke-befektető már közel 300 projektet látott, és több mint 600 befektetési tárgyaláson vett részt. És még ezek után is hisz abban, hogy az üzleti életben is embernek lehet maradni. A Budapesti Corvinus Egyetem elvégzése után brókerként tevékenykedett, majd egy 6 milliárd forintot kezelő kockázati tőkelap-kezelőnél dolgozott. Jelenleg egy angyalbefektető magyarországi képviselőjeként keresi az értékes ötleteket.

Mihály Zsíros

sportmarketing-szakember
Zsíros Mihály sportevangelista, sportmarketing-szakember, jelenleg saját sportmenedzsment-vállalkozását építi, a Testnevelési Egyetem doktorandusz hallgatója. 15 évig futott versenyszerűen, több országos bajnoki érmet is nyert, de a nagy álom, az olimpia, nem jött össze neki.

Panni Bakonyi

Szabadúszó
Szabadúszó marketinges, kkv-védőangyal és jógaoktató. Lételeme, hogy inspiráljon, akár céges keretek között hatékonyabb, kreatívabb munkára vagy a személyes fejlődés útján. A testet egy laboratóriumnak tekinti, ahol megismerhető és megváltoztatható a belső önvaló. A belső fejlődés eszköze pedig a mozgás. Jógaórákat tart bárhol – kertben, parkban, tetőn, szórakozóhelyen, munkahelyen és edzőtermekben –, bárkinek – öregnek, fiatalnak, gazdagnak, szegénynek, sportolónak és irodakukacnak. És fogvatartottaknak is.

Péter Kormányos

kreatív reklámszakember
23 éves pörgős, kreatív reklámszakember, akinek egyik kedvenc időtöltése egyben a szakmája is. 3 éve dolgozik a digitális reklámiparban, több projektje is díjakat nyert hazai reklámversenyeken. 16 éven át tartó kosárlabda-pályafutása alatt a magyar válogatott tagjaként számos kupát zsebelt be. Amikor csak teheti, a legújabb social media trendeket kutatja.

Szilárd Seres

Seres Szilárd 52 országban járt már, és szívta magába a különböző társadalmi struktúrákat. Egy éve megalapította a Modern Fiatalok (Mofi) civil szervezetet, amely ifjú tehetségekkel foglalkozik. Olyan konferenciákat szervez fiatalok számára, amelyek a jövő lehetőségeivel és kihívásaival foglalkoznak.

Tamás Hovanyecz

világjáró evangelista
Hovanyecz Tamás világjáró evangelista. Közgazdasági és jogi tanulmányait követően a nonprofitok és a nagyvállalatok világával is megismerkedett. Később Hollandiában azt vizsgálta, milyen formában kell szabályozni a technológiát a társadalomban. A startupok világába a Brickflow oldalán csöppent bele, a társadalmi vállalkozások iránt azonban Új-Zélandon kötelezte el magát. Abban hisz, hogy a helyi problémákat a helyiek tudják a legjobban megoldani. A SocialFokusszal azon dolgozik, hogy a megfelelő készségekkel és tudással ismertesse meg a társadalmi vállalkozókat. Előadásában utópiája felé vezető, kontinenseket és belső falakat átszelő utazásáról beszél.

Tamás Hovanyecz

sorozatvállalkozó
Világjáró evangelista. Közgazdasági és jogi tanulmányait követően a nonprofitok és a nagyvállalatok világával is megismerkedett. Később Hollandiában azt vizsgálta, milyen formában kell szabályozni a technológiát a társadalomban. A startupok világába a Brickflow oldalán csöppent bele, a társadalmi vállalkozások iránt azonban Új-Zélandon kötelezte el magát. Abban hisz, hogy a helyi problémákat a helyiek tudják a legjobban megoldani. A SocialFokusszal azon dolgozik, hogy a megfelelő készségekkel és tudással ismertesse meg a társadalmi vállalkozókat.

Teodóra Farkas

egyetemista
24 éves, mesterszakos hallgató. Gyerekkorát és fiatal éveit a lomizás, piacozás határozta meg, így hamar megtanult különbséget tenni értékes és értéktelen között. Ebből kifolyólag nem tudta elfogadni a cigányságához kapcsolódó sztereotípiákat sem. Kíváncsi volt, mi lesz, ha tudatosan elkezd másképp cselekedni, mint ahogy azt a környezete várná.

Organizing team

Arpad
Budahazy

Budapest, Hungary
Organizer