KoprivnicaLibrary
x = independently organized TED event

This event occurred on
April 23, 2016
6:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
Croatia

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"
Zrinski trg 6
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, 48000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koprivnica­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alis Marić

Pravnica
Prva tri razreda osnovne škole završila je u Njemačkoj. Završila je Klasičnu gimnaziju i diplomirala pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Govori i piše na njemačkom, francuskom i engleskom jeziku. Sporazumijeva se na talijanskom i slovenskom. Prvih deset godina radila je u francuskoj aviokompaniji AIR FRANCE na različitim poslovima predstavništva u Zagrebu. Sljedećih 12 godina radila je kao voditeljica predsjednika uprava ili članova uprava u velikim internacionalnim i domaćim tvrtkama – Magma, Siemens, HT, Zagrebačka pivovara/InBev, Metro Cash&Carry i Dioki. Godinu dana bila je šefica Kabineta ministra gospodarstva. Nakon 22 godine intenzivnog rada i korporativne karijere, u ožujku 2011. ostaje bez posla. Slijede šok i nevjerica. Krajem 2013. godine pokreće Facebook stranicu Čitaj knjigu, a pola godine kasnije i blog istog imena. Njezin hobi i ljubav prema knjigama ubrzo su prerasli u poduzetnički pothvat. Udana je i majka troje djece.

Anđelo Jurkas

Pravnik
Anđelo Jurkas je redatelj/scenarist, diplomirani pravnik, pisac, glazbenik, nastavnik/učitelj te jedan od vodećih pop kulturnih novinara TV i tiskanog novinarstva u Hrvatskoj. Objavio je dosad 9 samostalnih literarnih, a jednako toliko naslova ima u pripremi. Snimio je dva glazbena albuma, a do kraja 2015. i kroz 2016. objavit će još dva samostalna glazbena naslova. Urednik je i autor nekoliko TV emisija u predprodukciji. Piše recenzije, intervjue, kritičke osvrte, eseje, zapažanja, putopise, novele, pjesme, prozu i poeziju te scenarije, snima dokumentarce, video spotove, marketinške filmove te je nadasve koncentriran na igranofilmski dio karijere i najavljene buduće projekte.

Dražen Glavaš

Ekonomist
Diplomirao je ekonomiju u Zagrebu. Magistrirao komunikologiju i liderstvo u SAD-u gdje je obranio doktorat na temu odnosa vjere i rada u Hrvatskoj. Poslovnu etiku i liderstvo predaje na Veleučilištu Vern. Poslovni je trener s ETIKom i vodi Udrugu poslovnih ljudi partner koja želi inspirirati integritet u svakodnevnom životu i radu.

Siniša Bosanac

Roditelj
Rođen u lipnju 1961. godine u Vinkovcima. Nakon upravne škole bezuspješno studira povijest i fonetiku. Uz to prilično uspješno bavi se kolportažom omladinskog tiska te povremenim pisanjem rock kritika. Zahvaljujući ljubavi 1987. godine doseljavam u Koprivnicu. Životna prekretnica događa mu se u travnju 1992. godine rođenjem sina s Down sindromom. Od 2009. do 2012. tajnik je Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom. Od prosinca 2012. godine do danas član radnog tima Facebook grupe „Pomozimo djeci s invaliditetom“ to jest član istoimene građanske inicijative. U veljači ove godine inicijativa je primila priznanje Ponos Hrvatske zbog uspješnog angažmana.

Vitomira Lončar

Glumica
Već 57 godina zove se Vitomira Lončar. Bila je kazališna i filmska glumica, TV voditeljica, znanstvenica, doktorica znanosti, producentica, osnivačica i ravnateljica kazališta Mala scena, docentica na nekoliko fakulteta, blogerica, žena i majka. Kazalište, od prakse do teorije, čini najveći dio njezinog života. Učenje ju čini sretnom, a aktivizam ispunjenom. Odigrala je šezdesetak uloga i producirala osamdesetak predstava i događanja, nagrađivana je za svoj rad mnogim domaćim međunarodnim nagradama, ali svojim najvećim uspjehom smatra potrebu da svojim svakodnevnim radom doprinosi razvoju zajednice. Zalaže se za društvo u kojem će obrazovanje, kultura i znanost biti pokretači razvoja, a izvrsnost glavni kriterij. Kulturne politike i skidanje stigme s oboljelih od epilepsije valjani su joj razlozi za odlazak na barikade. Osobni moto joj je: „Zapali jednu svijeću i bit će manje mraka“.

Organizing team

Petar
Lukačić

Koprivnica, Croatia
Organizer

Maja
Gačan

Koprivnica, Croatia
Co-organizer
  • Suzana Jarnjak
    Team member