Youth@Prague
x = independently organized TED event

Theme: TEDxYouth@Prague - "Made by the Future"

This event occurred on
November 28, 2015
5:00pm - 9:00pm CET
(UTC +1hr)
Prague, Praha 3
Czech Republic

Ani letos vás nemine TEDxYouth@Prague - konference o myšlenkách hodných šíření, která je zaměřená na studenty. Chystáme pro vás šest řečníků z různých oborů, kteří představí své příběhy nebo vize, které se týkají naší budoucnosti. Ať už z globálního nebo individuálního pohledu.

Potěšíme všechny fanoušky Back to the Future, neboť letošním tématem je Made by the Future. Ať už se jedná o technologie, zodpovědnost vůči světu i sobě samému nebo naší vlastní fantazii, pro kterou budoucnost představuje skvělý pracovní materiál.

Řečníky vám představíme zanedlouho:)

Těšíme se na vás!
Tým TEDxYouth

Sečteno podtrženo:
Kdy: 28. listopadu 2015 od 17 hodin
Kde: Venuše ve Švehlovce (Slavíkova 22, Praha 3)
Kapacita sálu omezena.

Jak se k nám dostanete?
Nejlépe to bude metrem - Jiřího z Poděbrad

Registrujte se od 5. listopadu 2015 od 8:00 na www.tedxprague.cz.

Venuše ve Švehlovce
Slavíkova 22
Prague, Praha 3, 13000
Czech Republic
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Prague events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Eliška Vyhnánková

Krotitelka sociálních sítí
Podle svých slov je Eliška neustále naložená v sociálních sítí. Přednáší o nich a živí se jimi. Vedle toho miluje jídlo, knihy, sci-fi seriály a filmy, například Akta X, Doctor Who nebo Hvězdné války. Svou filmovou vášeň promítla do projektu Czech Star Wars Universe, který 14 let vedla a který sdružuje české a slovenské fanoušky Hvězdných válek. Byla také součástí organizace FAN BASE, která do České republiky vozí zahraniční hvězdy.

Ladislav Zibura

Dobrodruh a spisovatel
Ladislav je mladý muž, který má netradiční koníček - pěší poutě. Když se v roce 2014 vrátil ze 40 dní dlouhé pěší pouti do Jeruzaléma, rozhodl se, že pro poutnictví nadchne i ostatní lidi. O své cestě napsal knihu a půl roku objíždí republiku s jednoduchým poselstvím - běžte taky.

Michaela Ahimsa

Milovnice raw stravy a zemělodí
Michaelu dovedl její zájem o nenásilný životní styl až k zemělodím, soběstačným obydlím z odpadu. S přáteli pak v Praze začali stavět Zeměloďku Anděl a založili komunitní centrum Vila Flora, kde se stará o mnoho projektů zaměřených na zdravý životní styl.

Mohammed Kazkji

Elektroinženýr ze Sýrie
Mohammed has always wanted to become a doctor in his hometown in Syria. His wish didn't come true. He left Syria on a ship after the conflict started. He currently lives in Malta and works as an electrician. To clear his head he likes practicing nunchaku on a beach.

Olda Neuberger

Odborník na online seznamování
Oldu od mládí baví a zajímají internetové služby, které propojují lidi. Proto v 90. letech založil oblíbený seznamovací portál Libimseti.cz, českého předchůdce Facebooku. Stránku později prodal, ale podnikáním na internetu se stále živí. Také pokračuje v seznamování lidí, i když nyní se zaměřením na Ameriku, Francii a Brazílii.

Pavel Kacerle

Grafik vizuálních efektů
V roce 2009 se rozhodl přerušit střední školu, vzal si půjčku a odletěl studovat do New Yorku na Digital Film Academy. Po nocích si vytvářel portfolio, díky němuž se dostal ke svému prvnímu filmu jako 3D grafik - John Carter – Mezi dvěma světy. Později pracoval na vizuálních efektech pro studio Marvel. Za filmy Iron Man 3 a Captain America 2 získal se svým týmem nominaci na Oscara. Spolupracoval také na filmech Avengers 2 a Jurském světě, a to ve studiu LucasFilm.

Philip Hilm

Výzkumník umělé inteligence a bývalý pokerový hráč
While math and problem solving comes naturally to Philip, the opposite can be said about his understanding of people. He has long ago recognized, that he needs a very deliberate effort to understand why people think and act the way they do. This has since become a passion and has led to a career as a professional poker player and now as an artificial intelligence researcher. Phil believes artificial intelligence will be the main factor shaping our future. This will be the topic of his talk. As an affectionate father of 2, he finds great purpose in working for a brighter future.

Organizing team

Juraj
Jonek

Zilina, Slovakia
Organizer

Ivana
Senitkova

Prague, Czech Republic
Co-organizer