GündoğduKoleji
x = independently organized TED event

Theme: Geleceğe Dönüş - Back To The Future

This event occurred on
May 14, 2016
11:00am - 4:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Seyhan, Adana
Turkey

Akdeniz Bölgesi'nin ilk TEDx Youth etkinliği
TEDxGündoğduKoleji 14 Mayıs 2016'da Adana'da düzenlenecek olup tema olarak "Geleceğe Dönüş" ü seçtik.
Böylelikle salonda bir gelecek kurgusu yaptırmayı amaçlıyoruz.
Bizim amacımız gelecek odaklı olarak; gençlere ilham verebilecek, onlara vizyon kazandırabilecek konuşma ve konuşmacıları bir araya getirmek.

Anemon Adana Otel
Yeni Mahalle 87072 Sokak No:50
Seyhan, Adana, 01000
Turkey
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Gündoğdu­Koleji events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ercüment Büyükşener

Sosyal Medya ve Dijital İletişim Danışmanı, Öğretim Görevlisi
2002 yılında PCWORLD Dergisinde Web Designer ve Teknoloji Editörü olarak görev alan Ercüment Büyükşener, 2003 yılında tamamen internet üzerinde konumlandırdığı “Hayal Akademisi” yeni nesil iletişim hizmetleri markasını hayata geçirdi. 2005 yılına kadar sektöründe öncü firmalara dijital projeler hazırladı. 2005 yılında birçok dizüstü bilgisayar markasına da elektronik reklamcılık ve dijital iletişim alanında proje danışmanlığı yapmaya devam etti. İnternet girişimciliğine 2006 yılında başlayan Büyükşener, SONY markasından bağımsız olarak oluşturduğu Kulüp VAIO Türkiye markasını, 2007 yılında SONY Avrupa’ya kabul ettirerek, projesiyle 21 ülkeye örnek gösterildi. Büyükşener, Sony’deki uluslararası görevi dışında; dijital iletişim alanında PR, Reklam ajanslarına ve markalara kendi şirketi üzerinden “Sosyal Medya ve Dijital İletişim Danışmanlığı” hizmeti vermektedir.

Fırat Uzer

Futurist-Eğitmen
Tüm çocukluğu boyunca uzaylılarla tanışmayı bekleyen fakat ses çıkmayınca İşletme ve Sağlık alanında kariyer planlaması yapan Fırat Uzer, yarına büyük hayallerle bakan Berkem Uzer(13) ve Ahmet Berk Uzer(7)iki çocuğa sahiptir. Hayatının büyük bölümünü İstanbul’da geçiren Uzer 7 yıldır Adana’da yaşıyor. Büyük bir Adana sevdalısı olmakla birlikte önemli Sosyal Toplum Kuruluşlarında görev alan Uzer ayrıca dergi ve gazetelerde de yazılar yazıyor. Kendisi bir Fütürist ve ayrıca İzgören Akademinin kendisini eğitime adamış gönüllü bir Eğitmen Uğur böceği. Yurdumuzun bir çok bölgesinde Kişisel Gelişim üzerine eğitimler veren Uzer ayrıca bir psikoloji sevdalısı. En büyük hayali ise Gelecekte sevginin olduğu bir dünya yaratmak olan Uzer hala Sevgi dolu uzaylıları bulabilmek için kendince çalışmalar yapmaktadır.

Halil Kayıkcı

Uzay Mühendisi (Ö), Astronot (2017)
Eğitim 2011/2016 - İstanbul Teknik Üniversitesi – Uzay Mühendisliği 2007/2011 - Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi İş Tecrübeleri Halen İstanbul Teknik Üniversitesi –Kurumsal İletişim Ofisi (Yarı Zamanlı) Şubat/2016 – Onur Air AŞ. Mühendislik Bölümü (Staj) Şubat/2015 – Turkish Technic AŞ. Bakım Bölümü (Staj) Ağustos/2013 - İstanbul Teknik Üniversitesi Atölye (Staj) 2012/2013– My Staff İnsan Kaynakları (Yarı Zamanlı) Haziran - Eylül/2012 - WINN DIXIE (Florida, Amerika) (Mağaza Görevlisi) Kariyer Hedefi Deneyimlerimi ve fikirlerimi yeni nesillerle paylaşarak hem onlardan ilham almak hem de hayallerinin önündeki tüm engelleri aşabileceklerini inandırmak. Bu sayede her alanda başarılı bilim insanlarının temellerini atabiliriz. Ayrıca aldığım uzay mühendisliği eğitimini uzaya olan tutkumla birleştirerek uluslararası başarılara imza atıp ülkemi en iyi şekilde temsil etmek.

Kayhan Karlı

Eğitimci-Yazar
Kayhan Karlı, yirmi yılı aşkın süredir eğitimci ve eğitim yöneticisi olarak görev almış olup liderlik ve liderlerin geliştirilmesi konusunda Türkiye’nin bir çok ilinde konuşmalar yapmış ve eğitimler düzenlemiştir.Harvard Üniversitesi, Kennedy School Executive Education ” Art and Practice of Leadership Development” programını bitirmiş bir liderlik eğitimcisidir. “Öğrenme Yoldaşlığı”nı kavramsallaştırmış ve kişisel ve mesleki gelişim alanında kullanılmaya başlanmasını sağlamıştır. Öğrenme Yoldaşı kavramı bugün pek çok eğitimci tarafından kullanılmakta ve 21. yüzyılın birlikte öğrenme ve gelişme felsefesini yansıtan en önemli kavramsal yaklaşımlardan biri haline gelmiştir. 2011 yılı sonunda ögrenmeyoldasi.com blog sitesini kurmuştur.

Selçuk Özdemir

Doç. Dr.
Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Selçuk ÖZDEMİR, lisans eğitimi yıllarında başlamış olduğu eğitimde bilişim teknolojileri ile ilgili çalışmalarına 18 yılı aşkın süredir devam etmektedir. Eğitim teknolojileri alanında özellikle eğitim yazılımı tasarlama ve geliştirme süreçleri üzerine yoğunlaşan Dr.Selçuk ÖZDEMİR, hem PC ortamında hem de web ortamında farklı teknolojiler kullanarak çeşitli yazılımların geliştirilmesinde aktif olarak yer almıştır. Son yıllarda, çocuklar için programlama, çocuklar için web tasarımı, çocuklar için 3D tasarım, çocuklar için robot tasarımı ve üretimi gibi yeni nesillerin bilişim teknolojilerini "üretim odaklı" kullanmasına yönelik ürün ve projeler geliştirmektedir. EĞİTİM * Doktora, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Teknolojileri (2005) * Yüksek Lisans, ODTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Programı (2001) * Lisans, ODTÜ Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi, (1996)

Selçuk Topal

Astrofizikçi
Selçuk Topal uzaya giden ilk Türk olabilmek için John F. Kennedy Uzay Merkezi'nde düzenlenen uluslararası finallerde ülkemizi temsil eden 3 Türk'ten biridir. Astronomi ile alakalı güncel veya genel her türlü bilginin doğru şekilde halkımıza ulaştırılması için sosyal medya vasıtasıyla etkin bir şekilde paylaşımlar yapan Topal, aynı zamanda yazdığı köşe yazıları ve katıldığı canlı yayınlarla uzay hakkında halkımızı bilgilendirmeye devam etmektedir. Uzmanlık alanı olan uzay aynı zamanda en büyük hobisi olmakla birlikte diğer hobileri arasında sinema, koşu ve yüzme bulunmaktadır. Evli ve bir erkek çocuk (Uzay Akay) babası olan Selçuk Topal iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Serdar Yeşilyurt

Kişisel Gelişim Profesyoneli- Yazar
14.02.1974 Yılında Adana'da doğan ve halen Adana’da yaşamaya çalışan Serdar Yeşilyurt, “keyifli bir deneyim yolculuğu” olarak adlandırdığı ve bankacılıkla başladığı kariyer basamaklarını sindire sindire ve tadına vara vara tırmanarak, yaklaşık 15 yıl boyunca ulusal ve uluslararası farklı kurumsal firmalarda satış ve bölge yöneticiliği konumlarında çalıştıktan sonra, uzun zamandır aldığı profesyonel düzeyde ve "eğitmen" seviyesindeki "kişisel gelişim" eğitimlerinden kazandığı bilgi, donanım ve tecrübelerini, son 5 yıldır “master certified coach” seviyesinde profesyonel yaşam koçluğu ve kişisel gelişim eğitmenliği yaparak ve aynı zamanda kendi gelişimini de aynı şevk ve kararlılıkla sürdürerek, kendince, “hayata ve insanlara değer katma” yolunda elleri cebinde ıslık çalarak ilerlemektedir.. Gerek bireysel koçluk seans ve terapilerini ve gerekse grup koçluğu seanslarını ve aynı zamanda kurum ve şirketlere yönelik “konsept ve gelişim danışmanlığı” faaliyetlerini sürdürmektedir..

Serkan Karaismailoğlu

Sinirbilimci-Doktor
Lisans eğitimini 2005 yılında Hacettepe Ünv.Biyoloji bölümünde tamamladı. Hacettepe Ünv.Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim dalından yüksek lisans derecesini 2009 yılında, doktora derecesini ise 2014 yılında almış olup halen aynı yerde çalışmaktadır. Sinirbilim alanında, beyin cinsiyeti (kadın beyni – erkek beyni) başta olmak üzere çeşitli konularda çalışmalarına devam etmektedir. 2009 yılında ulusal fizyoloji kongresinde en iyi genç araştırmacı ödülünü almıştır. Akademik alanda bir tane uluslararası kitap bölümü olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri bulunmaktadır. Cinsiyetler arasındaki beyin farklılıklarının neden olduğu ve günlük hayatımıza yansıyan değişik bakış açılarının altında yatan sinirbilimsel nedenlerin herkesin anlayacağı bir dilde ele alındığı “Kadın Beyni Erkek Beyni” adlı kitabı 2015 yılının mayıs ayında yayınlanmıştır. Ülkemizde sinirbilimin daha anlaşılır bir dille daha geniş kitlelere ulaşmasını için “ortapia” projesini başlattı.

Teoman Karadeniz

Sanatçı-Yazar
Dört Yaşında Başladı Evden Kaçış Öyküm ‘Herkesin içerisinde kendi içinde’ bir düşünürüm. Düşündükçe yazarım, yazarım. Geçmiş elli yılı okuyup, ezberlemeyi değil; gelecek elli yılı yazıp, düşündürmeyi erdem sayarım. Annemin; ‘’Bir üniversite oku senden başka bir şey istemem’’ vasiyetine ardı ardına okuduğum iki üniversite ile cevap verirken; babamın; ‘’Biraz kitap oku’’ nasihatine bin küsür kitap okuyup, altı tane yazıp, dört tanesini yayınlayarak cevap verebildim. Türkiye’nin 65 farklı şehrinde, üniversite ve liselerde seminerler verip, aldığım takdir belgelerini de cevap kağıdımın arkasına iliştirdim. Binlerce insana konuştum, aileme anlatamadım. Anlatamayınca daha fazla düşündüm, düşündükçe daha fazla anlattım. Daha fazla düşünüp daha fazla anlatmama rağmen anlaşılamayınca daha da fazla düşünüp daha da fazla anlatmaya başladım. Baktım olmayacak; dört yaşında evi terk ettim ve Anadolu’yu dolaşıp anlatmaya başladım. Madem öyle gel TED’e anlat dediler. Anlatacağım azizim

Organizing team

İlhami Serdar
Karaman

Adana, Turkey
Organizer