KoprivnicaLibrary
x = independently organized TED event

Theme: Big ideas in a small town

This event occurred on
November 6, 2015
6:30pm - 9:00pm CET
(UTC +1hr)
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
Croatia

In a cosy public library - in a small town - in the heart of Podravina - in the centre of Koprivnica - 6th TEDxKoprivnicaLibrary will be held! If you want to get inspired, laugh and leave happy be there!

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović"
Zrinski trg 6
Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, 48000
Croatia
Event type:
Library (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Koprivnica­Library events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ivana Bašić

Predsjednica udruge Balans centar za logopedagogiju i biblioterapiju
Profesorica hrvatskog jezika i književnosti, predsjednica udruge Balans centar za logopedagogiju i biblioterapiju u sklopu kojeg je održala niz predavanja i radionica za djecu, mlade i odrasle povezanih s područjem poetske terapije i biblioterapije. Izdala dvije publikacije - "Biblioterapija i poetska terapija- priručnik za početnike" i "Čitateljske grupe-metodički priručnik s primjerima dobre prakse". Udruga je posljednjih godina imala za cilj približiti područje biblioterapije javnosti, kao i djelovati na širenje spoznaja o važnosti terapijskog učinka čitanja, s posebnim naglaskom na osnivanju čitateljskih grupa u knjižnicama i drugim institucijama.

Korado Korlević

Voditelj zvjezdarnice u Višnjanu
Korado Korlević, rođen u Poreču, 1958. godine, gimnaziju je završio u Puli, a Pedagoški fakultet u Rijeci. Jedan je od osnivača Zvjezdarnice Višnjan i jedan od pokretača njenog prvog većeg edukacijskog projekta “Visnjan School of Astronomy”. Potaknut problematikom srazova Zemlje s asteroidima i kometima potiče aktivnosti vezane uz istraživanja malih tijela Sunčeva sustava pri Zvjezdarnici Višnjan što rezultira i prvim otkrićima asteroida i kometa iz R. Hrvatske. Otkrivač je više od 1400 malih planeta (asteroida) i dva kometa. Evolucijom edukacijskih programa u Višnjanu pa je jedan od osnivača "Kluba istraživača EXPLORA", "Znanstveno edukacijskog centra Višnjan" i "Hrvatske meteorske mreže". Od aktivnosti zaštite prirode, pokretač je "Hrvatske udruge za zaštitu noći - Croatian Dark Sky Association" te jedan od organizatora zaštite močvarnog staništa Antenal.

Mario Grobenski - PSYCHODADDY

Fotograf
Rođen 1967. u Koprivnici gdje živi i radi za dansku tvrtku Hartmann. S 13 godina dobio svoj prvi fotoaparat i počeo se baviti fotografiranjem. Godinu dana kasnije otkrio rock glazbu i tako je sve počelo. Sve svoje slobodno vrijeme posvetio slušanju glazbe i fotografiranju, a to čini i danas. Često posjećivao koncerte na kojima je fotografirao bendove Ramones, Sex Pistols, Nirvana, Overflow, Iggy Pop i druge. Unazad 7 godina počeo se više zanimati za umjetničku fotografiju, a veliko priznanje za svoj rad dobio na jednoj od najboljih mrežnih stranica fotografija u svijetu 1x.com. Njihova komisija izabrala je više od 170 Marievih fotografija i objavila ih na svojoj stranici u periodu od 2009. do danas.

Miljenko Flajs

Vjeroučitelj
Miljenko Flajs rođen je 16. lipnja 1973. godine u Zagrebu. Odrastao je u Gradecu pored Vrbovca gdje je završio i osnovnu školu. U Zagrebu je završio srednju školu za strojarskog tehničara nakon koje upisuje Katolički bogoslovni fakultet. Diplomirao je 1998., a te iste godine vjenčao se sa svojom sadašnjom suprugom Ivanom, s kojom ima dvoje djece Anu i Martu. Od 2000. godine Miljenko je profesor vjeronauka u koprivničkoj gimnaziji Fran Galović. Već petnaest godina vrlo aktivno djeluje u Katoličkoj župnoj zajednici Sv. Nikole u Koprivnici: priprema krizmanike za sakrament svete potvrde, a također i njihove roditelje, uređuje župni listić, vodi Biblijsku zajednicu i kao oženjeni stalni đakon, zaređen 2011. godine, pomaže u župnom pastoralu. Aktivan je i u društvenom životu, tako je od 2001. član HSS-a i u tom svojstvu u drugom mandatu vijećnik Gradskog vijeća Koprivnice. U slobodno vrijeme čita, priprema se za razna predavanja i rekreativno trči.

Tinka Kalajžić

Putnik
tiNka želi istražiti svijet, zabilježiti ga okom svoje kamere, svakim prijeđenim kilometrom naučiti nešto novo. "Život je kratak, a toliko ljepote ima na svakom koraku kugle zemaljske… Treba to dokumentirati, šerati, doživjeti & proživjeti!" Najčešće gušta u fotografiranju, plesanju, pjevanju, crtanju i izradi nakita. A posljednja je tri mjeseca svojim volontiranjem aktivno uključena u priču s izbjeglicama. "Budimo solidarni/e" tema je njenog izlaganja u kojem će pokušati prenijeti zbog čega je izbjeglička priča od dosta velike važnosti.

Vlatko Štampar

Arhitekt/Stand up komičar
Vlatko Štampar rođen je 1987 u Čakovcu. Prve traume proživljava u 2. Osnovnoj školi u Čakovcu gdje biva nesretno zaljubljen 7 godina u istu curu. Isfrustriran time, okreće se crtanju i upisuje graditeljsku školu – smjer dizajner unutarnje arhitekture. Ona upisuje gimnaziju. U srednjoj razvija svoj status razrednog klauna. Nakon srednje škole upisuje studij arhitekture u Zagrebu koju skoro u roku završava. Simultano uz studij kreće polako nastupati na open mic večerima u zagrebačkom Purgeraju i polako razvijati svoje autorske fore. Danas je diplomirani arhitekt koji iza sebe ima 7 godina komičarskog iskustva. I previše legalizacija.

Organizing team

Petar
Lukačić

Koprivnica, Croatia
Organizer

Maja
Gačan

Koprivnica, Croatia
Co-organizer