BahcesehirUniversity
x = independently organized TED event

Theme: Change

This event occurred on
April 2, 2016
12:00am - 7:00pm EEST
(UTC +3hrs)
Istanbul, İstanbul
Turkey

In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience. At a TEDx event, TEDTalks video and live speakers combine to spark deep discussion and connection in a small group. These local, self-organized events are branded TEDx, where x = independently organized TED event. The TED Conference provides general guidance for the TEDx program, but individual TEDx events are self-organized (subject to certain rules and regulations).

Bahcesehir Universitesi
Yildiz Mah.
Istanbul, İstanbul, 34349
Turkey
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Bahcesehir­University events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Alper Almelek

Composer
Alper Almelek 1971’de İstanbul’da doğmuş, University of Southern Maine ve Sonoma State University’de Siyasal Bilimler ve Müzik eğitimi görmüştür. ABD Senatosu’nda Maine Eyaleti Senatörü William Cohen’in ofisinde staj yapmıştır ve arkasından da 11 yıl boyunca aile işinde çalıştıktan sonra Siegwerk Corporation’ın Türkiye Genel Müdürü olarak 8 yıl görev yapmıştır. 2014 yılından beri Almelek A.Ş.’nin ve joint-venture ortaklığı olan VAmatco A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve bir internet startup’ı olan Kitaptan Hayata A.Ş.’nin Yönetici Ortağıdır. Almelek aynı zamanda besteci, açık deniz maratón yüzücüsü ve sprint triatloncudur. Almelek son dönemde Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA okumuş, bu eğitimin bünyesinde MIT Boston’da Girişimcilik ve Liderlik dersleri almıştır. Şu anda ise Almelek, Said Business School, Oxford University’de ‘Organizational Leadership’ branşında tezli ve 1 yıl part-time olarak sürecek Postgraduate Diploma programına başlamıştır.

Barış Özcan

Storyteller
Barış Özcan Youtube'da anlattığı hikayelerle kitleleri kendine bağlamayı başarmıştır. Türkiye'nin en sevilen storyteller'larındandır

Berke Sarpaş

Entrepreneur
2000 yılında Bilkent Üniversitesi'ni, 2002 yılında Melbourne Kraliyet Üniversitesi'ni bitirdi. 2005 yılında Türkiye'de üretilen organik tarım ürünlerini uzak doğu piyasalarına internetten B2B pazarlamaya başladı. 2006 yılı sonunda bir e-girişimcilik ve e-ticaret danışmanlık şirketi kurmak üzere hazırladığı iş planına Baltaş'tan yatırım aldı ve gruba bağlı EBaltaş Coproline'ın kuruculuğunu üstlendi. 7 yılda ekibiyle birlikte yaklaşık 5.000 girişimci yetiştirdi ve şirketlere eğitimler verdi. 2011 yılında Türkiye'nin ilk Dijital Ekonomi E-Ticaret Zirvesi ve Fuarı'nın gerçekleştirilmesinde yapımcı ve genel sekreter olarak görev aldı. İkincisi 2012 yılında gerçekleştirilen zirveye 260 şirket ve 1.400 kişi katıldı. 2013 yılında Sarpaş Danışmanlık A.Ş.'yi kuran Sarpaş, benzersiz Girişim Savaşçısı Programının kreatörü ve Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın Mütevelli heyetinin doğal üyesidir. ODTÜ Kristal Ağaç Ödüllerinden 2014 yılı en iyi genç girişimcisi seçilmiştir.

Cem Seymen

Economist
Cem Seymen için gazetecilik kendi deyimiyle “tutkunun ve şefkatin harmanlandığı büyük heyecan”. Seymen’in başka bir tutkusu daha var. Edebiyat! Yeniden üniversite sınavlarına girip Beykent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü burslu kazandı. 4 yılın sonunda Edebiyatı o kadar sevdi ki yüksek lisans da yapmaya karar verdi. Şair Cevat Çapan’la “Joseph Conrad Romanlarında Sömürgeciliğin İzleri” konulu yüksek lisans tezini tamamladı. Edebiyatla ekonomiyi birleştirince rakamları kendine özgü üslubuyla öyküleştirdi. Bu sayede insan odaklı programlarına cesaret, kararlılık, dayanıklılık, azim kavramları damga vurdu. Cem Seymen’e göre her şey hayal etmekle başlıyor.

Cihan Nalbant

Student + Legal Hacker
Sarıyer Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi'nde eğitimini sürdürürken 2013 senesinde Yazılım eğitimi aldıktan sonra lisyei bırakarak çalışmaya başlamıştır. Siber Güvenlik adına birçok çalışma yaparak bu alandaki yeteneklerini geliştirmiş ve ardından CEH eğitimine katılmıştır. 2014 Senesinde Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliğini tam burslu kazanarak üniversite eğitimine başlamıştır ve aynı zamanda iş hayatını da sürdürmeye devam etmiştir. Sınıf arkadaşı Batuhan Katırcı ile sosyal paylaşım devi Twitter'ın sistemsel açığını keşfetti. Bununla da kalmayıp geliştirdikleri yazılımla bu açığı kapattı. Bu yetenek Twitter'ın kurucu başkanı Jack Dorsey'in de dikkatini çekti. Dorsey, 2 genci başvuru yapmadıkları halde San Francisco'daki şirket merkezinde düzenlenen Twitter Flight programına çağırdı.

Enes Kutluca

Inventor
Enes Kutluca, 2011 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümü 2. Sınıf öğrencisiyken kendi garajında Dünyanın ilk atık su arıtan borusu “biopipe” ı icat etti. 50 ‘den fazla ülkede patentlenen biopipe ile 2012 yılında JCI tarafından “Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Öderlik” alanında Türkiye’nin en başarılı genci seçildi. Amerikan ve Türk yatırımcılar tarafından Türkiye’nin en başarılı genç iş adamı seçilen Enes Kutluca, IVLP programıyla Amerika’da eğitim aldı. 2014 yılında aldığı yatırımlarla İsviçre merkezli Biopipe Global AG şirketini kurdu. Kısa sürede büyüyen şirketine 2. ve 3. tur yatırımları alan Enes Kutluca 2016 yılında Dubai’de Biopipe DMCC’yi kurarak Mitsubishi’nin ana hissedarı olan Metito firmasıyla lisans ve kar ortaklığı anlaşması imzalamıştır.

Ercan Altuğ Yılmaz

Gamification Expert
YTÜ Matematik Mühendisliğinden mezun olduktan sonra Maltepe Üniversitesinde MBA yaptı. İstanbul Akademisinde Web Tasarım eğitimi vererek iş hayatına başladı. Netron-SmartPro-Bilgeadam gibi eğitim firmalarında eğitmenlik ve danışmanlık yaptı.100'den fazla eğitim ve konferans verdi, bir çok yerel ve uluslararası projelerde yer aldı.2010 yılında Turkcell Akademi bünyesine Uzaktan Eğitim ve Eğitim Teknolojileri Sorumlusu olarak katıldı. 2013-2015 yılları arasında Turkcell Dijital Kanallarda Turkcell Kurumsal Websitesi,Turkcell Akademi,Turkcell İleri Görüş,Turkcell Şirketim gibi dijital kanalları yönetmiştir. 2015 yılında Capital 500 firması olan Yum! Brands Amerikan firmasında KFC-Pizza Hut markalarının Türkiye dijital eğitim sorumlusu olarak göreve başlamıştır. Türkiye’deki ilk ve en kapsamlı Oyunlaştırma kitabının yazarıdır. Çeşitli platformlarda eğitim,oyun ve oyunlaştırma ile ilgili paylaşımlar yapmaktadır.

Esra Öz

Scientist
Bilim insanı olmak için aldığı biyoloji eğitimini, sağlık haberciliğinde avantaja dönüştürüyor. Haberciliğe bakışı daha önce yapılmamışı yapmak olduğu için hayata keşfetmek için bakıyor. Türkiye’deki ilk sağlık blog yazarı olan Öz, Sağlık Bakanlığı Sosyal Medya hesaplarının kurulumu ve yönetiminde danışmanlık yaptı. Farklı AB projelerinde Medya İletişim Koordinatörü olarak çalışıyor. TRT’de radyo programı hazırlayıp sundu, sağlık haber sitelerinde genel yayın yönetmenliği yaptı. Milliyet Gazetesi Pembe Nar Sağlık Köşe yazarı, Sağlık ve İnsan Dergisi Yayın Editörü ve Rekabetçi Sektörler Programı Medya İletişim Koordinatörüdür. Kokuyla Keşfet, Sağlık Haberlerine Farklı Bakış isimli kitapları Türkiye’de alanlarında ilk olma özelliği taşıyor. Öz, sağlık haberciliğinin uzmanlaşması gerektiğini savunuyor. Geleneksel ve yeni medyada sağlık okuryazarlığı alanında insanların bilinçlenmesi ve farkındalığının artırması için projeler üretmeye devam ediyor.

Kadir Memiş

Dancer
1993 yılında Flying Steps B-boy ekibini kurdu. Bu ekiple dört defa dünya breakdance birinciliğine uzandık ve çok sayıda ödül aldı. İlk başladığında herkes ona Breakdans’ın kalitesiz bir sokak dansından ibaret olduğunu söyledi. Bunu yaparak geçimimizi sağlayamayacağını yüzüne vurmaya çalıştılar. Ama bir şeyi kaçırıyorlardı, bu işe para kazanmak için başlamamışlardı. Onlarınki bir tutkuydu, büyük bir sevda.

Merve Öztürk

Mum
26.06.1980 doğumlu. Yengeç burcu. Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu. Küçük kızı Melina’sına ulaşabilmek için hasretle savaş vermiş, bu yolda deneyimlediklerini benzer sorunlar yaşayan kadınlarla paylaşmak için www.melinasmom.com internet sitesini kurmuş bir “Tüp Bebek Annesi.” Bebeğine giden yolda sosyal çevresini, ihracat müdürlüğü yaparken kariyerini kaybetmiş. Ama yaşadığı sorunlar hayatında bambaşka bir açılıma sebep olmuş. ‘Ben sıramı savdım’ deyip bir kenara çekilmek yerine, kendisine bu acılı yolda faydalı olan her şeyi aynı yoldan geçen kadınlarla paylaşmayı misyon edinmiş. Şimdilerde sadece bir anne değil, ünlü bir anne bebek boggerı. Kendisine faydası olan ‘Nefes’ eğitimlerinin sertifika programlarına katılmış, aynı kaderi paylaşan kadınlara nefes eğitimleri vermeye ve onlarla umut hikayeleri paylaşmaya devam ediyor.

Selin Ünal

External Relations&Communication Officer
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Dış İlişkiler ve Basın Sorumlusu rolünde, Selin Ünal, 2014 yılı sonu itibarıyla dünyadaki en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olan Türkiye’de, UNHCR’nin en büyük operasyonlarından birinin iletişim alanındaki çalışmalarına liderlik ediyor ve kurumun sözcülüğünü yürütüyor. 120 ülkede faaliyet gösteren UNHCR, savaşlardan ve zulümden kaçan 30 milyondan fazla insana barınma imkanı ve yardım sağlıyor. Üstlendiği görevde, Selin Ünal, medya, yerel halk ve donörlerin de arasında bulunduğu farklı hedef kitleler üzerinde yerinden edilmiş insanlara ilişkin farkındalığı artırabilmek amacıyla UNHCR Türkiye’nin iletişim stratejisini hayata geçiriyor. 2012 yılında UNHCR’deki görevini üstlenen Selin Ünal, öncesinde Uluslararası Göç Örgütü’nde 8 yıldan uzun süre boyunca program ve dış ilişkiler departmanları da dahil olmak üzere farklı alanlarda hizmet vermiştir.

Yaman Ömer Erzurumlu

Professor of Engineering + Actor
Yaman Ömer Erzurumlu çağın şizofren akımına ayak uydurarak Altıdan Önce akademisyen, Altıdan Sonra tiyatro insanı olarak hayatını sürdürmektedir. İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu olan Yaman doktorasını University of Central Florida'da "Yatırım Fonlarının Yönetimi" üzerine tamamlamıştır. 2014'ten bu yana Bahçeşehir Üniversitesi akademik kadrosundadır. İ.T.Ü.'de başladığı tiyatro çalışmalarınaysa 2000 yılından sonra profesyonel olarak kurucularından olduğu Altıdan Sonra Tiyatro ile devam etmesi yetmemiş 2010 yılında tiyatrosuyla Kumbaracı50 adında bir de tiyatro açmıştır. Geçen 15 yılda topluluğun oyunlarında oyuncu, yönetmen ve yazar olarak görev almıştır. Açık Radyo'da bir dönem "Kuranderde Kalanlar" adlı programın sunucularından da olan Yaman evli, hiç çocuk sahibidir.

Organizing team

Batuhan
Çevik

Istanbul, Turkey
Organizer
  • Batuhan Eriş
    Production
  • Burak Güneli
    Team member
  • Damla Akar
    Curation
  • Emirhan Oruc
    Partnerships/Sponsorship
  • Lale Ilyar
    Team member
  • Orkun Nazim Kadioglu
    Team member