Youth@Žilina
x = independently organized TED event

Theme: STEPS

This event occurred on
September 12, 2015
1:00pm - 6:30pm CEST
(UTC +2hrs)
Zilina, Žilinský kraj
Slovakia

Sme žiaci z celého Slovenska a chceli by sme Vám predstaviť TEDxYouth@Zilina, v ktorom sa chceme zamerať na stredoškolákov a privítať Vás v prekrásnom meste na strednom Slovensku. Naše motto je: Small steps, big impact. (Malé kroky, veľký vplyv.) Neváhajte sa k nám pridať a zistiť kam tie vaše kroky vedú!

www.tedxyouthzilina.com

J. M. Hurbana 220/11
Zilina, Žilinský kraj, 01001
Slovakia
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@Žilina events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Adela Banášová

Adela je úspešnou moderátorkou, ktorá začala budovať svoju kariéru v 16-tich rokoch v televízii Markíza. Neskôr vysielala 15 rokov vo Fun rádiu. Okrem toho moderovala niekoľko úspešných slovenských a česko-slovenských projektov, mala vlastnú talkšou Adela show či učila na vysokej škole a napísala dve knihy. V súčasnosti pravidelne píše komentáre do novín a moderuje vlastné relácie Trochu inak v SND s Adelou Banášovou a Spojky v Slovenskom rozhlase a vystupuje v programe Milujem Slovensko.

Daniel Zvara

Daniel už v 13 rokoch skonštruoval svojho prvého robota. Venuje sa stredoškolským projektovým súťažiam, vďaka ktorým sa dostal na niekoľko veľkých zahraničných podujatí, napokon až na Intel ISEF v USA. Na 65. ročníku najprestížnejšej súťaže vedcov-stredoškolákov na svete obsadil v kategórii systémového softvéru 3. miesto a získal aj špeciálnu cenu Medzinárodnej asociácie pre optiku a fotoniku SPIE.

Jakub Bahyl

Kubo študuje fyziku. Okrem toho vo svojom voľnom čase funguje ako dobrovoľník v neziskovej organizácii TROJSTEN, ktorá pracuje s talentovanou mládežou na Slovensku formou popularizácie vedy. Prostredníctvom nej sa mu darí spoluorganizovať medzinárodné súťaže a zážitkové sústredenia, kde stredoškolákov motivuje a odovzdáva im neformálnym spôsobom vzdelanie z oblasti fyziky.

Marián Zachar

Marián pomáhal zakladať neziskovú organizáciu LEAF, ktorá pomáha nadaným stredoškolákom v ich raste v budúce osobnosti a lídrov Slovenska. Pre talentovaných študentov spoluzaložil 2­ týždňový medzinárodný letný program LEAF Summer Leadership Camp a takisto polročný mentoringový program TalentGuide. Od konca roku 2014 pracuje na založení slovenskej národnej kancelárie programu Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (The Duke of Edinburgh's International Award).

Matěj Baránek

Matěja bavilo podnikať už odmalička, svoj prvý väčší biznis začal pred dovŕšením 16. narodenín, keď rozpoznal talent mladej módnej návrhárky a rozhodli sa spolu založiť módnu značku. Boli jedni z prvých, ktorí sa zapojili do Kickstarteru. Neskôr sa spolu s jeho kamarátom a švajčiarskym partnerom rozhodli založiť novú firmu Mad Nest Studios – design štúdio zamerané na tvorbu webových stránok. Ich klienti nie sú len z Českej republiky, ale aj zo Švajčiarska a severnej Európy. Začiatkom tohto roka sa jeho módna značka začala zameriavať na golf – oblieka mladého profesionálneho golfistu, ktorý hrá v European tour.

Peter Reťkovský

Peťo precestoval veľa kontinentov a prestriedal viacero prác. 12 mesiacov stážoval v Kolumbii v Červenom kríži, spolupracoval s organizáciami Človek v ohrození a QLF. Pracoval ako projektový manažér v SARIO. Ako učiteľ strávil rok na African Leadership Academy, strednej škole zameranej na líderstvo v Južnej Afrike. Momentálne pracuje v neziskovej organizácii LEAF na otvorení novej strednej školy v Bratislave.

Soňa Holúbková

Soňa založila nadáciu Krajina Harmónie, ktorej poslaním je, aby každý človek našiel svoje miesto v komunite. V roku 1990 zorganizovala „kartónový festival“ tvorivosti a fantázie Jašidielňa s medzinárodnou účasťou v Žiline. Festival je určený postihnutým ľuďom a snaží sa ich začleniť do spoločnosti. Dobrovoľníkmi sú pritom stredoškoláci. Minulý rok sa konal jeho 25. ročník, ktorý bol zároveň aj posledným ročníkom, no tento rok začína nový festival.

Organizing team

Andrea
Sobolová

Organizer
  • Ivana Žideková
    Executive Producer
  • Lucia Jaďuďová
    Curator
  • Kristián Fides
    Event Manager
  • Vanda Zaklaiová
    Sponsorships and budgets manager
  • Patrícia Kuricová
    Communications, editorial and marketing director
  • Jakub Theimer
    Website manager
  • Šimon Ragač
    Backup volunteers