UniversityofLjubljana
x = independently organized TED event

Theme: Vztrajnostni moment

This event occurred on
May 14, 2015
5:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Ljubljana, Ljubljana
Slovenia

Letošnji TEDxUniversity of Ljubljana bo potekal pod geslom Vztrajnostni moment in nam prinaša 8 mladih govorcev naše Univerze, ki bodo delili svoje dobre ideje na področju športa, tehnologije, oblikovanja, glasbe, družbe in kulture. Pričakujete lahko tudi zanimiv socialni program in druženje.

Gospodarsko razstavišče, dvorana Urška
Dunajska cesta 18
Ljubljana, Ljubljana, 1000
Slovenia
Event type:
University (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Universityof­Ljubljana events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Ajša Jeričević

Ajša Jeričević je absolventka arhitekture, ki jo zanimajo tudi oblikovanje, glasba, moda in ‘naredi-si-sam’ stvari. Letos se je pridružila zanimivem ljubljanskem projektu na temo prenove savskega naselja, souporabe in trajnosti, ki jo je premamil s svojim zanimivim konceptom in idejo, ki ju bo delila tudi z nami. Dobrodošli v Knjižnici reči.

Domen Krč

Domen Krč je študent Veterinarske fakultete, o sebi pa pravi, da je tudi vizionar, ustvarjalec, športnik po duši. Šport, narava in zdravo življenje, so tako osebno vodilo, kot vrednote poslovne ideje. Z idejo in uporabo znanja s fakultete razvija beljakovinski vir prihodnosti, pridobljen iz žuželk. Meni, da samo opravljena fakulteta danes šteje premalo in da se preveč študentov tega ne zaveda in ne gradi svoje kariere že med samim študijem. Ko si postavi cilj, sprejme odločitev, postane trmast in nepopustljiv. Zaznamujeta ga odločnost, močna volja ter ambicioznost. Za dosego ciljev se je pripravljen odreči marsičemu. Sledi osebnem vodilu: ” Kar misliš, to ostaneš, kar si predstavljaš, to ustvariš.”

Karmen Recer

Karmen Recer je študentka mikrobiologije, po duši raziskovalka z neskončno hobiji. Vedno ji je bila zanimiva povezava med znanostjo in tehnologijo, tudi v “prostem času” se precej ukvarja z računalništvom, predvsem pa v vsakdanjem življenju kombinira na prvi pogled nezdružljiva področja. Kot posledica dolgotrajne bolezni ji je ostal optimistični pogled na svet, vztrajnost in visoka osebna motivacija ter želja po vedno novih znanjih in izkušnjah. Najzanimivejša odkritja in izkušnje pa so pogosto plod naključij v kombinaciji z radovednostjo in pri svojih zanimanjih se splača vztrajati – naj bo to ples, jadranje, aplikacija za štetje bakterijskih kolonijskih enot ali karkoli že se znajde na urniku.

Klavdija Jarc

Klavdija Jarc je navdušenka nad lesom, kozarcem dobrega belega vina in večna pozabljivka, ki jo rešuje rokovnik, brez katerega bi bila popolnoma izgubljena. Izredno odločna, vztrajna, včasih pretirano optimistična, delovna, ambiciozna, pustolovska in rahlo trmasta. Je ena tistih študentk, ki se je odločila svoje znanje iz Fakultete za Dizajn uporabiti in predvsem nadgraditi v praksi. V zadnjem letu je gradila temelje lastne blagovne znamke Woodieful, pod katero predstavlja prvi izdelek Stolžek, multifunkcionalen kos pohištva. V enem letu je nabrala ogromno izkušenj, poznanstev, se naučila postaviti zase in biti iskrena v tem kar počne in kako se predstavlja.

Lucija Jankovec

Lucija Jankovec je študentka magistrskega študija Oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnitehniški fakulteti. Verjame, da kot oseba ni pol toliko zanimiva, kot so njena dela in sporočila, ki jih nosijo. Pri vsakem projektu se sprašuje kako lahko izkoristi njegove pomanjkljivosti, jih obrne na glavo in ponudi nekaj novega in družbeno odgovornega. Včasih pa samo rada praska po površini ali pa dreza v osje gnezdo z željo, da bi pri ljudeh spodbudila kritično razmišljanje. Je članica kreativne skupine pH15, katere težnja je povezovanje z različnimi oblikovalci, umetniki, strokovnjaki in institucijami. Poleg tega je aktivna članica Team-a shirting, ki s projektom shirting… nagovarja ljudi k razmišljanj, odgovornosti in hkrati ustvarja nov model oblačenja in vrednotenja.

Matic Brdnik

Matic Brdnik je že nekajletni absolvent Fakultete za arhitekturo, ki je namesto v zaprašenih študijskih klopeh znanje raje iskal v realnem svetu. V zadnjih šestih letih je največ svoje pozornosti namenil raznim študentskim projektom in iniciativam, ki nasprotujejo ustaljenim praksam in iščejo nove, boljše pristope. Med najbolj odmevnimi projekti je poletni tabor EASA013, na katerem je 500 študentov in mladih arhitektov iz vse Evrope v 14 dneh pošteno prevetrilo zaspan Žužemberk. Trenutno vodi skupino Arhitekturni nasvet, s katero želi izboljšati težavno situacijo mladih arhitektov in omogočiti osnovno arhitekturno pomoč sleherniku. Matic je s tem govorom prava definicija vztrajnosti...

Organizing team

Urška
Simonišek

Krško, Slovenia
Organizer
  • Urša Zorman
    program
  • Mija Kavčič
    program
  • Martina Podgoršek
    program
  • Nives Naraglav
    program
  • Miha Helbl
    program, oblikovanje
  • Sara Matušin
    program, oblikovanje
  • Denis Štaleker
    oblikovanje
  • Barbara Subotić
    program
  • Alja Žorž
    program
  • Maja Pozvek
    program
  • Tija Jakič
    program
  • Asja Misimović
    družbena omrežja
  • Petra Jontez
    sponzortva
  • Alja Špoljarić
    mediji
  • Monika Jerič
    PR
  • Pia Kraševec
    sponzortva
  • Ana Teršek
    program, sponzorstva, promocija
  • Urša Žuna
    sponzorstva, after