Youth@Kranj
x = independently organized TED event

This event occurred on
May 11, 2015
6:00pm - 9:00pm CEST
(UTC +2hrs)
Kranj, Kranj
Slovenia

TEDxYouth@Kranj is an independent event, organised by young volunteers from Kranj. It will be held for the first time on 11 May 2015 in Prešernovo gledališče Kranj and we are confident that it is not going to be one-time event only. Ideas worth spreading are still being born. Every day.

Speakers for this event are either young adults or adults, closely associated with young people, having certain influence on them. By presenting their ideas in 10-minute talks they wish to pique youth’s curiosity, inspire them … Individuals, who will be sharing their personal experience and discoveries with us, are all coming from completely different working environments and backgrounds, therefore no two speeches are going to be alike.

The purpose of TEDxYouth@Kranj is not to promote speakers or their success, but rather the ideas that brought them to where they are today. The stories told will be about the search of identity and oneself through perpetual traveling, about hobbies that turned into business plans, about knowledge and its promotion, about young people motivation. There will be talks about persistence, about rough experiences, disease and dealing with it, about art and science and their influence on individuals, about collages of beautiful words, about philosophy, fashion, beauty, and self-reflection.

We are most certainly not going to save the world, however, one might get ideas on how to make a small change here and there in order to make this world a bit better. If we leave the event at least a bit absorbed in thoughts, inspired, just slightly different, the purpose of the talks will be reached. And judging by the line-up of our speakers, this just might be inevitable.

Tomšičeva ulica 32
Kranj, Kranj, 4000
Slovenia
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Kranj events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Anja in Urban Florjančič

Za Urbana in Anjo lahko rečemo, da pri njima pivo teče v potokih. Ne, nista alkoholika, temveč od lanskega leta lastnika butične pivovarne Mali grad v Kamniku.

Christian Pavuna

Christian bo z nami spregovoril o svoji zdravstveni stiski in težavah, s katerimi se je oz. se še vedno spopada. Velja za velikega optimista, saj v vsaki situaciji išče smeh, veselje in radost do življenja.

Eva Pirnat

Evina največja ljubezen je ples, rada še kolesari, plava, občasno jaha, uči se španščino, hodi na folkloro, riše in piše lepe misli. Dokaj običajna 33-letnica, bi rekli, ampak Eva se je rodila z Downovim sindromom.

Eva Ana Kazič

Eva Ana Kazič je modni in medijski multipraktik. V desetletju kariere je stilirala, tipkala, producirala, direktirala in razvijala, približevala in združevala ideje znotraj industrije, ki jo splošna javnost vidi kot plehko, sama pa jo vidi kot ravno to – a še veliko več. Projekti, ki jih je ustvarila, niso prav nič poduhovljeni, a še kako prepojeni z njenimi osebnimi stališči in nadležno delovno doslednostjo, zato jo za njihovo prihodnost ne skrbi in z gotovostjo trdi: za uspeh je treba biti prvi, najboljši ali preprosto točno tak, kot v resnici si.

Irena Mrak

Irena, sicer izredna profesorica geografije na Visoki šoli za varstvo okolja, se aktivno ukvarja s preučevanjem človekovih vplivov na okolje v gorah, raziskuje tudi časovno dinamiko okoljskih sprememb. Uspešno prepleta znanstveno delo z alpinizmom, s slednjim je pridobila številne nove izkušnje.

Luka Ausec

Si mnenja, da se nad znanostjo lahko navdušujejo le piflarji? Luka bo dokazal, da lahko znanost veseli in navdihuje vsakogar. Je doktor bioloških znanosti, ki tekoče bere DNK, deloma pa tudi literaturo. Navdušuje ga pregibanje telesa in možganov v vse smeri, deloma tudi navznoter. Uživa v širjenju navdihujočih idej, deloma tudi z Meta PHoDcastom – avdio intervjuji z mladimi raziskovalci.

Maruša Štibelj

Maruša je mlada umetnica, ki se je preizkusila v filmskem ustvarjanju, fotografiranju, pisanju in še marsičem, naposled pa svoje poslanstvo in mesto našla v oživljanju starih predmetov, slik in člankov, v sestavljanju kolažev in obujanju spominov.

Nataša Đurić

Nataša je po izobrazbi univerzitetna diplomirana inženirka geodezije, v prostem času pa avtorica slovenskega in angleškega bloga o peki kruha z drožmi Zapečenega kruha se največ pojé/My Daily Sourdough Bread ter velika ljubiteljica fotografije.

Nataša Kne Leben

Nataša je filozofinja, ki se na Gimnaziji Kranj posveča koordinatorstvu mednarodne mature in poučevanju filozofije, te matere vseh znanosti. Trdi, da za filozofijo nikoli nisi premlad. Zanima jo kozmologija niča in vesolja.

Oto Žan

Oto Žan je pohodnik, ki ljubi fotografijo in potovanja.

Rok Capuder

Rok je profesor fizike na Gimnaziji Vič in strasten navdušenec nad znanostjo in tehnologijo. In morda boš po njegovem govoru to postal tudi ti.

Viktor Kollár

Viktor je agronom, vinogradnik, enolog, wine broker, mladi podjetnik, zapriseženi prostovoljec, strastni gostinec, aktivist in priseljenec. Rojen v Vojvodini, odraščal v Nemčiji in na Madžarskem, od leta 2001 pa živi v Sloveniji, kjer se tudi ni povsem ustalil. Študiral je na Dunaju, prakso tekom študija je opravljal pri znanih vinarjih naše severne sosede.

Organizing team

Mojca
Jagodic

Organizer
  • Nejc Juvan
    The voice of common sense
  • Luka Grah
    Teddy bear
  • Anja Kralj
    Globetrotter
  • Matej Šavs
    Time manager
  • Domen Balantič
    G33k
  • Andrej Rus
    Mr. Always Smiling
  • Taja Nograšek
    Fashion police
  • Bojan Okorn
    Chief technology officer
  • Maja Weisseisen
    Smartypants
  • Jaka Vukovič
    Untitled
  • Zala Šmid
    Chief happiness officer