Youth@Prague
x = independently organized TED event

Theme: Worlds Imagined

This event occurred on
November 15, 2014
5:30pm - 10:00pm CET
(UTC +1hr)
Prague, Praha, hlavní město
Czech Republic

Historically second edition of TEDxYouth@Prague, which topic is Worlds Imagined, is organized on the occasion of the International Student's Day, parallely with global TEDYouth. You can enjoy talks, but you can also look forward to side activities, cultural program or a live feed from the official TED stage. Unforgettable afterparty is a must. We will meet on Saturday November 15th, 2014.

Podnik
Bubenská 1
Prague, Praha, hlavní město, 17000
Czech Republic
Event type:
Youth (What is this?)
See more ­T­E­Dx­Youth@­Prague events

Speakers

Speakers may not be confirmed. Check event website for more information.

Damian Gillett

Damian je prostě kouzelný. Čarovat se naučil sám, kupodivu bez hůlky, načež se z rodných Spojených států přemístil do Prahy, kde pěstuje magii profesionálně. Objevil se hned v několika televizních pořadech nebo filmech. Jeho specialitkou jsou staré dobré ruční triky.

Jakub Hodboď

Jakub Hodboď se zabývá strategií v marketingové komunikaci. V reklamě se pohybuje od osmnácti let a zkušenosti sbíral v USA a ve Skandinávii. V reklamní agentuře Ogilvy pomáhá velkým značkám i malým dobrovolnickým projektům. Jako vystudovaný politolog a marketér při tom rád kombinuje přesnost vědeckých přístupů s imaginací a kreativitou. Právě pohled na svět kombinující vědu a umění často přinese zcela nečekanou perspektivu. Tento přístup Jakub rozvíjí skrze aplikaci poznatků z behaviorální vědy v tvorbě reklamních kampaní. Na zajímavých příkladech nám ukáže, jaké nevědomé faktory ovlivňují naše rozhodování.

Jan Krejsa

Honza Krejsa je návrhář a programátor elektronických zařízení, vynálezce, poloprofesionální kouzelník, organizátor šifrovacích her a lektor zážitkových kurzů. Jeho první vynález bylo miniaturní sledovací zařízení pro divoká prasata a ptáky. Poslední dva roky pečuje o jeden ze svých nápadů – pohybem ovládanou hračku/hlavolam – Rubik’s Futuro Cube. Bude vyprávět o vzniku kostky – její cestě od náčrtu až na pulty obchodů, i o tom, jaké to je, dostat vztek na vlastní výmysl, opustit ho, a znovu se k němu vrátit. Především se však dozvíme, že ta největší výzva začíná právě ve chvíli, kdy člověk doufá, že už to má všechno za sebou.

Katka Richterová

Dokážete si představit, že byste se pokaždé, když jdete ven, oblékli do volného oblečení a vlasy si zakryli šátkem? Katka Gamal Richterová to dělá s radostí. Na konferenci vysvětlí proč a možná nabourá/nalomí naše představy o zahalování. Je absolventkou oboru Blízkovýchodní studia na Západočeské univerzitě v Plzni. Absolvovala také roční stipendijní pobyt na Kuvajtské univerzitě, kde se věnovala studiu arabštiny. V 21 letech dobrovolně přijala islám. V současnosti spolupracuje na výzkumném a vzdělávacím projektu „Muslimové očima českých školáků“.

Petr Novák

Představujete si často, že cestuje po světě a poznáváte jiné kultury? Tak to si budete rozumět s Petrem Novákem. Petr začínal jako webový grafik, dnes tvoří stránky a zabývá se výkonnostním marketingem. Spoluzaložil cestovní agenturu Suricata s.r.o., zaměřenou na online rezervaci ubytování u nás i ve světě a následně cestování sám podlehl. Většinu volného času tráví v zahraničí a zamýšlí každý rok navštívit jednu zemi, kde ještě nebyl. Petrovou specialitou je TravelHacking – cestování za co nejnižší náklady, aniž by člověk musel snižovat svoje nároky, spíše naopak. Dozvíme se, co Petr zažil během svých „low-cost“ cest po světě, včetně tipů, jak proměnit sny o levném, ale přitom nezapomenutelném cestování ve skutečnost.

Qin Fei

Fei vystudoval ve své rodné zemi čínskou medicínu a čínské bojové styly wu-shu. Bojovým uměním se však pod zraky svého otce, mistra Qin Ming Tanga, věnuje už od mala, a tak není divu, že vyhrál hned několik světových šampionátů. Kulturní tradici předává dál studentům v čínské škole bojových umění v Praze, kde učí hned několik různých stylů.

Šimon Ondruš

Slovník cudzích snov je projekt slovenského pouličního básníka Šimona. Na psacím stroji Vám na počkání vybásní pár veršíků, které vám objasní vaše sny.

Šimon Pánek

Ještě jako student, přesně čtvrtstoletí zpátky, se Šimon Pánek stal po boku Václava Havla jednou z vůdčích osobností sametové revoluce. Politické kariéry se i přes veřejnou podporu vzdal, a namísto toho pomohl založit informační agenturu Epicentrum, a v roce 1992 také humanitární, vzdělávací a lidskoprávní organizaci Člověk v tísni, kterou také momentálně řídí. Byl prezidentem Havlem oceněn medailí Za zásluhy, získal titul Evropan roku, a v roce 2010 mu byla sdružením Post Bellum udělena Cena Paměti národa.

Organizing team

Juraj
Jonek

Zilina, Slovakia
Organizer

Ivana
Senitkova

Prague, Czech Republic
Co-organizer
  • Ivana Senitkova
    Leader
  • Thu Trang Do
    Co-host/Program
  • Martina Shi
    Catering/Production
  • Martina Manasova
    Media/Production
  • Robert Manas
    Production