Ентони Голблум

Занимања кои ќе ги изгубиме заради машините и оние кои нема да ги изгубиме.

1,963,630 views • 4:36
Subtitles in 44 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Машинското учење не служи само за едноставни задачи како што е проценка на кредитни ризици и сортирање на мејлови-денес, тоа има многу посложена примена како на пример оценување на есеи или дијагностицирање на болести. Овој напредок го следи едно прашање: дали во иднина вашата работа ќе ја врши робот?

About the speaker
Anthony Goldbloom · Machine learning expert

Anthony Goldbloom crowdsources solutions to difficult problems using machine learning.

Anthony Goldbloom crowdsources solutions to difficult problems using machine learning.