Ann Morgan

Viti që kam lexuar një libër nga çdo vend i botës

1,454,386 views • 12:03
Subtitles in 39 languages
Up next
Details
Discussion
Details About the talk

Ann Morgan e kishte konsideruar veten si një lexuese e mirëfilltë — derisa ajo zbuloi "hapësirën e madhe boshe kulturore" që kishte në raftin e saj të librave. Në mes të shumë librave të autorëve anglez dhe amerikan, kishte shumë pak vepra të autorëve që nuk janë folës të gjuhës angleze. Kështu ajo vendosi një qëllim ambicioz: të lexonte një libër nga çdo vend i botës brenda një viti. Tani ajo është duke i bërë thirrje anglisht folësve të lexojnë vepra të përkthyera në mënyrë që t'i shtyjnë botuesit më shumë që të sjellin letërsinë e çmuar të huaj. Eksploroni hartat interaktive të udhëtimit të të lexuarit e saj këtu: go.ted.com/readtheworld

About the speaker
Ann Morgan · Writer, blogger, author

Ann Morgan challenged herself to read a book from every country in the world.

Ann Morgan challenged herself to read a book from every country in the world.